Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huis kopen voor de verhuur, wat zijn de voordelen?

Investeren in vastgoed kan een goed idee zijn. De rente op spaartegoeden is nihil en de kans is dat u kosten betaalt voor uw spaargeld is groot. Beleggen in verhuurvastgoed biedt zowel veiligheid als zekerheid. Niet elke woning is rendabel. Uw investering levert pas iets op bij een positief rendement. Succesvol beleggen in een huis voor de verhuur heeft voordelen, terwijl er ook zaken zijn om extra rekening mee te houden.

Voordelen huis kopen voor de verhuur

Het kopen van een huis om te verhuren, brengt voordelen met zich mee. Investeren in verhuurvastgoed is:

  • Een veilige en rendabele belegging;
  • Een mogelijkheid om de overwaarde op uw woning te benutten;
  • Een kans om kinderen of familie aan een huurwoning te helpen;
  • Een interessante manier op aan uw pensioen te werken;
  • Eenvoudiger te realiseren dan vaak wordt gedacht;

Een veilige en rendabele belegging

De woning die u koopt heeft invloed op het directe en indirecte rendement van een investering. Op basis van een puntensysteem bepaalt u de verhuurprijs. Het aantal punten verhogen kan door slim te investeren in de woning. Zo verhoogt u de maandelijkse huuropbrengsten, maar ook de waarde van de woning. Duurzame verbeteringen verhogen het punten aantal, maar ook de aanleg en installatie van hoogwaardig sanitair is van invloed op de waarde. Huurprijzen worden jaarlijks geïndexeerd. Vanaf een bepaald bedrag valt de woning in de vrije sector.

Overwaarde woning benutten

Wilt u de overwaarde op uw woning benutten, maar bent u niet zeker van de overwaarde? Overwaarde op een woning ontstaat als de woning meer waard is dan het openstaande hypotheekbedrag. Om het bedrag van de overwaarde te berekenen heeft u de waarde van uw woning nodig en de hoogte van de actuele hypotheekschuld. Trek het openstaande bedrag af van de huidige woningwaarde en u kent de overwaarde. Met de overwaarde is het mogelijk om te investeren in verhuurvastgoed.

Huurwoning voor kinderen of familie

Het is voor starters niet makkelijk om een betaalbare woning te vinden. Met behulp van uw belegging in een woning of appartement helpt u uw kinderen of familieleden aan woonruimte. U kent uw huurder en in goed overleg maakt u afspraken over de maandelijkse huurprijzen.

Aanvulling op uw pensioen

De huurinkomsten zijn een aantrekkelijke aanvulling op uw pensioen. De toekomstige waardevermeerdering van een verhuurpand telt daar ook in mee. Met regelmatig onderhoud en het verduurzamen van de woning, stijgt de waarde het pand. U verdient hiermee uw investering terug en heeft een beter rendement dan spaargeld dat op een bankrekening staat. Laat uw geld voor u werken.

Eenvoudiger te realiseren dan gedacht

Beleggen of investeren in verhuurvastgoed is niet moeilijk. Zowel spaargeld als de overwaarde van de eigen woning kan gebruikt worden. De eigen inbreng hangt af van de woningwaarde als de hypotheekverstrekker of financier. Zowel de eigen woning als het pand dat u koopt vallen onder de garantstelling van de hypotheek.

Aandachtspunten verhuurvastgoed

De voordelen van een belegging in verhuurvastgoed zijn duidelijk. Het verhuren van een woning neemt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het onderhoud van de woning en het communiceren met huurders zijn kanten van verhuurvastgoed waar u vooraf over na moet denken. Niet alleen tijdelijke leegstand is van invloed op het rendement ook achterstallig onderhoud, noodreparaties en huurders die recht hebben op huurbescherming zijn belangrijke zaken bij het verhuren van vastgoed. Huurders verwachten dat ze een beroep op u kunnen doen in geval van nodig onderhoud en defecten in of aan de woning. U bent niet alleen verantwoordelijk voor het regelen van een onderhoudsbedrijf, maar ook de kosten van het onderhoud zijn veelal voor uw rekening.  

Succesvol beleggen in verhuurvastgoed

Gebruikmaken van een mooi rendement op spaargeld, is bij banken allang niet meer het geval. Investeren in verhuurvastgoed levert directe en regelmatige huurinkomsten op. Door een waardestijging van het pand heeft u in de toekomst bovendien een mooie aanvulling op uw pensioen. Het kopen van verhuurvastgoed is iets wat u met de nodige zorg en berekeningen doet. Zeker als u voor de eerste keer een beleggingspand koopt kan professioneel advies uitkomst brengen. Elitin Invest heeft meer dan 50 jaar ervaring in vastgoedbranche. Onze ervaren adviseurs nemen uw situatie met u door en brengen de mogelijkheden overzichtelijk in beeld. Het maximale voordeel en rendement behalen uit een belegging in verhuurvastgoed is met de juiste voorbereiding haalbaar. Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Vul het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@offmarket-vastgoed.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Leave a comment