Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waar vind ik de beste off market vastgoed deals?

beste off market vastgoed deals

Met de krapte op woningmarkt, wilt u als potentiële huizenkoper of belegger in vastgoed uw concurrentie voorblijven. Dit is waar off market vastgoed deals interessant zijn. Deze panden, ook bekend als stille verkoop, staan niet vermeld op de gebruikelijke plaatsen zoals Funda en zijn niet voor het grote publiek toegankelijk. Het aanbieden van off market vastgoed was in het verleden een zeldzaamheid, maar het begrip heeft de afgelopen jaren een grote sprong vooruit gemaakt. Vastgoed deals buiten de markt zijn interessant voor koper en verkoper. Maar hoe vindt u de beste deals?

Werk samen met een vastgoedadviseur

Vastgoedadviseurs en makelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van panden die binnenkort op de markt komen en panden die buiten de markt om verkocht worden. Leg uw vraag voor aan een makelaar die bekend is in de omgeving waar u een pand zoekt. Houd er rekening mee dat vastgoedadviseurs in de populairste steden en plaatsen wekelijks telefoontjes krijgen van potentiële kopers. Presenteer uzelf als een serieuze belegger die klaar en in staat is om te handelen als de juiste deal voorbij komt.

Directe mailmarketing

Direct mailing is tegenwoordig een verouderde vorm van marketing. Dat neemt niet weg dat het nog steeds een manier is om de aandacht te trekken. Gebruikt u direct mailing om off market vastgoed te vinden? Wees duidelijk in uw omschrijving:

  • Omschrijf het type vastgoed dat u zoekt, zoals een eengezinswoning in een kindvriendelijke buurt of een luxe appartement voor expats.
  • Selecteer de omgeving waarin u mailt. Kijk naar richtlijnen zoals werkgelegenheid, bevolkingsgroei, ontwikkeling van de huurprijzen, bezettingsgraad, samenstelling van de huurdersmarkt, voorzieningen en faciliteiten in de buurt.
  • Direct mailing heeft een langere ‘houdbaarheid’ dan e-mails of telefoontjes.

Netwerken

Het (ver)kopen van commercieel en residentieel vastgoed is mensenwerk. Het vinden van de beste off market vastgoed deals gaat net zo goed over de mensen die u kent als de mensen die u kennen. Rondvragen in uw netwerk levert onverwachte reacties op. Contacten binnen uw netwerk onderhouden is van invloed op toekomstige off market kansen:

  • Projectontwikkelaars zijn een goede bron voor nieuwe ontwikkelingen, terwijl een lokale vastgoedbeheerder weet welke eigenaren overwegen een eigendom te verkopen.
  • Vastgoedadvocaten en financiers hebben mogelijk klanten die hun vastgoedportefeuille nakijken en opnieuw samenstellen, waarbij soms panden verkocht worden.
  • Laat de vraag naar vastgoed vooral rondgaan in uw eigen netwerk. Dit levert vaak verrassende aanbiedingen op.

Vastgoedhandelaars

Vastgoedhandelaars zijn professionals die dagelijks de markt afspeuren op zoek naar gemotiveerde kopers van vastgoed. Zo worden noodlijdende kantoorpanden met een prijs onder de marktwaarde gekocht en vervolgens off market verder verkocht. Deze handelaars kopen en verkopen vastgoed op een manier zodat u er later ook wat aan verdiend. Vaak zijn de prijzen iets hoger dan bij rechtstreekse (ver)koop.

Marktplaats, Facebook en LinkedIn

Verrassend genoeg vind u ook online interessante panden in de stille verkoop. Zowel particuliere als zakelijke verkopers van vastgoed bieden woningen en commercieel vastgoed te koop aan. Vooral op social media kanalen als Facebook zijn kopers en verkopers actief. Er zijn diverse groepen waarin snel gehandeld wordt. Succesvol off market vastgoed deals zijn overeenkomsten waarin u als koper snel kunt handelen anders gaat een interessant pand al vlug aan u voorbij. Off market vastgoed wordt online zowel gevraagd als aangeboden. Het aanbod wisselt dagelijks meerdere keren en om te slagen is aandacht nodig.

Vastgoedbeheerders

Eigenaren van verhuurvastgoed besteden het beheer van de woning of de panden uit aan een beheerder. Een ervaren beheerder heeft een vastgoedportefeuille in beheer en zorgt daarbij voor het contact met huurders, het regelen en plannen van onderhoud en reparaties. Vastgoedbeheerders zijn vaak als een van de eersten op de hoogte van een voorgenomen verkoop van een pand. Het kan interessant zijn om regelmatig met uw vastgoedbeheerder te praten over nieuwe ontwikkelingen zoals vraag en aanbod van vastgoed. Maak de beheerder duidelijk dat u op zoek bent naar investeringsmogelijkheden.

Spreek uw contacten en adviseur aan

Het is een uitstekend idee om de contacten binnen uw netwerk in te zetten bij het zoeken naar off market vastgoed deals. Daarnaast is stille verkoop niet altijd succesvol. Het zijn vaak deals waarbij u de risico’s vooraf inschat. Het gebrek aan concurrentie zorgt ervoor dat u niet in een overspannen biedingstraject komt en in staat bent om uitgebreid met de verkoper te onderhandelen. Wees niet teleurgesteld als een verkoper besluit het pand alsnog op de markt te brengen. Het gebeurt regelmatig dat iemand eerst de interesse wil peilen en bij voldoende aandacht kiest voor publieke verkoop. Gebruik uw eigen doelstellingen en neem een beslissing die past binnen uw investeringsbeleid.

Leave a comment