Skip to content Skip to footer
Vraagt u zichzelf af wat het beste moment is voor een beleggingspand verkopen Almere? Of uw vastgoedportefeuille nu uit een of een tiental eigendommen bestaat, het is moeilijk om te weten wanneer u deze activa verkoopt. U wilt dat een vastgoedbelegging een troef is, in plaats van een last voor uw financiën. Een beleggingspand verkopen Almere is op zich niet moeilijk, het is niet altijd eenvoudig om te beslissen of dit nu de beste tijd is. Veel hangt af van uw persoonlijke omstandigheden, de vastgoedmarkt en factoren waarover en waarbij u geen inspraak heeft.
Beleggingspand verkopen Almere

Wachten met een beleggingspand verkopen Almere

Hoelang u een vastgoedbelegging vasthoudt, hangt af van uw beleggingsstrategie en de doelen die u voor ogen heeft. Als u winst wilt maken met de verkoop, is het doorgaans beter om niet te snel te verkopen. Vastgoedtransacties worden fiscaal belast. De manier waarop en het percentage dat u verschuldigd bent varieert en verschilt per transactie c.q. omstandigheid. Er zijn redenen of omstandigheden die dwingen tot een snellere verkoop. Prijsdalingen van onroerend goed, perioden van langdurige leegstand en hoge kosten zijn hiervan voorbeelden. Heeft u als beleggingsdoel een passief inkomen te verdienen en helpt uw beleggingspand daarbij? Dan is behoud misschien beter dan verkoop.

Redenen voor verkoop van een beleggingspand in Almere

Als vastgoedeigenaar heeft u uw eigen reden om de verkoop van een beleggingspand in Almere te overwegen en voor te bereiden. De belangrijkste motivatie om te verkopen is de toegang tot kapitaal. Het verkopen van een beleggingspand is een van de beste manieren om uw cashflow te verbeteren. Misschien heeft u een andere investering op het oog of wilt u gewoon over wat meer kapitaal beschikken. Andere veel genoemde redenen bij de verkoop van beleggings onroerend goed zijn onder meer:

Tegenvallende prestaties op de vastgoedmarkt

Niet alleen beursaandelen hebben een beleggersrisico, dat geldt ook voor investeringen die u doet in vastgoed. Een investering valt soms tegen en brengt minder op dan verwacht. Als een beleggingspand meer kost dan het waard is en/of oplevert, is dit van invloed op de beslissing om te verkopen. Toch hoeft een slecht renderend pand niet direct van doorslaggevend belang te zijn. Neem de voor- en nadelen van de verkoop door met uw accountant of vraag advies aan een belastingconsulent.

Interesse vanuit de markt

Het gebeurt dat u een aanbod krijgt van een geïnteresseerde investeerder. Zonder dat u plannen heeft om een beleggingspand te verkopen, is dit misschien een onverwachte buitenkans. Het bod laat zien dat er interesse is vanuit de markt. Blijf alert en wees ervan overtuigt dat een verkoop een goede keuze is. Krijgt u een bod, maar wilt u niet verkopen? Het is niet nodig om op een bod in te gaan. Laat weten dat u aangenaam verrast bent, maar nog geen concrete verkoop plannen heeft.

Verhuurd beleggingspand verkopen

De kans is groot dat u uw beleggingspand langdurig heeft verhuurd. Een beleggingspand in verhuurde staat is voor vastgoedinvesteerders geen probleem. Er zijn investeerders die gericht zoeken naar deze beleggingsmogelijkheden. De prijs die u voor het pand onderhandelt, hangt af van meerdere factoren.

• Staat van onderhoud en de noodzaak voor reparaties in de nabije toekomst;
• Voorzieningen en faciliteiten in de wijk en/of nabijheid van het pand;
• Looptijd van de huurovereenkomst;
• Verhuurprijzen;
• Eventuele lopende (uitzettings)procedures met huurders die achterstallige huurgelden hebben;

Bij een verkoop gaan de huurders mee naar de nieuwe eigenaar. Koop breekt geen huur. Het is niet mogelijk om de lopende huurovereenkomsten zomaar te beëindigen. Daarnaast hebben huurders van residentieel vastgoed over het algemeen huurbescherming. Het voordeel voor een investeerder zijn de directe huurinkomsten.

Beleggingsvastgoed in Almere verkopen

Almere is een stad die gestaag groeit en waar jaarlijks nieuwbouw bij komt. Toch is het ook hier voor woningzoekers niet altijd even makkelijk een woning te vinden die aan de wensen voldoet en die betaalbaar is. Vastgoedinvesteerders zien mogelijkheden om de woningportefeuille uit te breiden met moderne woningen in verschillende stadsdelen. Een pand staat over het algemeen niet lang te koop. Daarnaast is er interesse van investeerders om (gedeeltelijk) leegstaande bedrijfspanden te transformeren en met de nieuwe bestemming te verhuren. Om te slagen in het transformeren van vastgoed, kijkt iemand naar de omgeving. Het is niet zinvol om op een bedrijventerrein een voormalig kantoorpand om te bouwen tot appartementen. Vastgoedinvesteerders onderzoeken deze en andere mogelijkheden, voordat ze investeren en een beleggingspand aankopen.

Vooronderzoek en presentatie

Een beleggingspand verkopen vergt voorbereiding. Zo is een presentatie belangrijk, maar vergeet ook niet te kijken naar een verkoopstrategie. Wilt u openbaar verkopen of heeft u een voorkeur voor stille verkoop? Verkoopt u zelfstandig of zoekt u advies en ondersteuning bij een vastgoedadviseur? Als u een beleggingspand al meerdere jaren in uw bezit heeft en verhuurt, dan is het niet ondenkbaar dat een investeerder financiële informatie vraagt in te zien. Net zoals u, wil een investeerder zeker weten dat de investering verantwoord is en dat daar een zeker rendement tegenover staat. In een presentatie omschrijft u niet alleen het pand zelf, maar ook de wijk en de locatie waar het pand zich bevindt. Is het gebied aantrekkelijk om te wonen en te werken? Welke voorzieningen zijn er voor gezinnen met kinderen? Een brede omschrijving geeft een kandidaat-koper een idee van de mogelijkheden die een investering heeft of biedt.

Advies beleggingspand verkopen in Almere

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Almere is een stad die zich ontwikkeld en waar kansen liggen voor beginnende en doorgewinterde vastgoedbeleggers. Toch is het niet eenvoudig om te bepalen wat het beste moment is om een beleggingspand te verkopen. Een luisterend oor en deskundig advies geven op een bepaalde manier inzicht in de transactie die u nastreeft. Als u een ervaren vastgoedadviseur zoekt, helpt Investment Builders u graag verder. Onze deskundige experts zijn ervaren en beschikken over actuele kennis van de markt. We zijn uw klankbord en door te praten over uw ideeën, krijgen uw plannen vorm. In elke fase van het verkooptraject zijn we u van dienst. Wilt u meer weten over het succesvol verkopen van een beleggingspand? Neem vrijblijvend contact op. U bereikt ons op +31 6 30600868.