Skip to content Skip to footer

Zoekt u informatie over off market kantoorpand kopen? Professionele investeerders en vastgoedmakelaars vinden off market eigendommen door gebruik te maken van verschillende strategieën. Zo richten ze zich op interessante vastgoedbeleggingen buiten de markt om. Niet elk kantoorpand dat off market te koop is, is een goede koop. Selecteer het onroerend goed dat financieel het meest zinvol is en vind een eigenaar die klaar is om buiten de markt om te verkopen. Een off market kantoorpand kopen, kan een goede investering zijn.

Off-market kantoorpand kopen

Waar een off market kantoorpand kopen?

Bent u nieuw met off market vastgoed? Het is belangrijk om te weten wat een off market kantoorpand is en hoe ze verschillen van gebruikelijke vastgoed aanbiedingen. Eenvoudig gezegd verwijst de term ‘off market’ naar elk willekeurig pand dat nu niet publiekelijk of openbaar te koop staat. De verkoper adverteert niet op bekende plaatsen zoals Funda. Interessante deals vindt u op alternatieve plaatsen zoals Marktplaats en Facebook. Hoewel verkopers van off market kantoorpanden bereid zijn om hun pand te verkopen als de juiste deal voorbij komt, onderneemt de verkoper geen actie om het eigendom onder de aandacht van potentiële kopers te brengen.

Koop uw kantoorpand voordelig off market

Ruim 5% van het vastgoed dat van eigenaar wisselt, komt nooit op de markt. Dit lijkt een onbeduidend percentage, maar het roept wel de vraag op waarom de eigenaar een kantoorpand off market aanbiedt. Of een verkoper zijn eigendom nu particulier verkoopt of rechtstreeks onderhandelt met een particuliere koper verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat hij besluit het eigendom off market te verkopen. Redenen voor een stille verkoop zijn:

Meer privacy

Off market eigendommen bieden een privé en meer discreet transactieproces. Het stelt zowel de verkoper als koper in staat een pand met minimale publiciteit te (ver)kopen.

Kluspanden zijn gecompliceerd

Als het gaat om het verkopen van een kantoorpand met achterstallig onderhoud, is er veel tijd en geld nodig om het pand verkoopklaar te maken. De eigenaar kan ervoor kiezen om het pand buiten de markt te verkopen, zodat de kosten voor reparaties voor de koper zijn. Vaak zijn deze panden goedkoper in aanschaf, maar is het bedrag dat met renovatie gemoeid is relatief hoog.

Ongevraagd aanbod ontvangen

Eigenaren van kantoorpanden die niet te koop staan, staan vaak wel open voor het ontvangen van een bod. Ongevraagde biedingen doet u in de vorm van een brief, ansichtkaart of telefoontje. Bij het juiste bod kan een eigenaar volkomen onverwachts besluiten om op uw bod in te gaan en te onderhandelen over de voorwaarden van een (ver)koopovereenkomst.

Te koop door eigenaar

Panden die door de eigenaar te koop aangeboden worden, worden verkocht zonder hulp van een makelaar. Een verkoper kan ervoor kiezen gebruik te maken van een platform zoals Marktplaats of sociale media. Het scheelt commissie kosten.

Pand met juridische problemen

Ervaren beleggers kunnen eigenaren helpen die hun kantoorpand niet kunnen verkopen vanwege een hangende juridische procedure. Dit kan een win-winsituatie zijn. Het stelt aan de ene kant een eigenaar in staat verder te gaan, terwijl u als koper aan de andere kant aanzienlijk rendement kan behalen om het probleem op te lossen.

Voordelen kantoorpand off market kopen

Hoewel er veel kantoorpanden off market te koop staan, zijn ze niet altijd makkelijk te vinden. Met wat inspanning en moeite kunt u voordeel behalen met het kopen van uw nieuwe kantoorpand in de stille verkoop. Zo is het aanbod bijna onbeperkt. Buiten de markt zoeken, stelt u in staat gericht te zoeken naar een pand dat aan uw normen voldoet. Vaak zijn de beste off market deals te vinden als u buiten de gebaande paden denkt. Andere voordelen van off market vastgoed deals zijn:

Beperkte concurrentie

Het feit dat een kantoorpand niet openbaar op de markt komt, beperkt de concurrentie. Het stelt u in de gelegenheid een bod te doen, zonder dat er een biedingsoorlog ontstaat. Kantoorpanden in de stille verkoop zijn bekend bij een beperkt aantal potentiële kopers en investeerders, waardoor er nauwelijks concurrentie is.

Off market vastgoed bespaart tijd en geld

Wist u dat u zowel geld en tijd bespaart door naar een kantoorpand buiten de markt te kijken? Het selecteren van vastgoed dat aan de door u gestelde normen voldoet, scheelt u veel tijd en geld. U bezoekt alleen panden die passen bij uw voorkeur. Het is mogelijk om snel te handelen en een deal te sluiten. Verkopers hebben met minder geïnteresseerden te maken, waardoor het handelen vlotter verloopt. Rechtstreeks onderhandelen bespaart u bovendien commissiekosten.

Afwijkende vastgoedtransactie

Off market een kantoorpand kopen kan uw tijd en investering waard zijn. Ondanks dat zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, voordat u een beslissing neemt over de door u gekozen strategie. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe werkplaats of een investeringsmogelijkheid, u moet de voor- en nadelen afwegen voordat u een definitieve beslissing neemt. Zelfs de meest ervaren vastgoedinvesteerder kan een tegenslag tegenkomen bij off market vastgoeddeals. Het is belangrijk om de onderzoeksmiddelen die u heeft te benutten en grondig te zijn. Mogelijk moet u overwegen externe partijen in te huren om u te helpen met de juiste inspecties en onderzoek om ervoor te zorgen dat u later geld bespaart.

Off market niet altijd een nauwkeurige marktwaarde

Bij een off market vastgoeddeal ontdekken beleggers en vastgoedadviseurs dat het betreffende pand niet altijd overeenkomst met de juiste, actuele marktwaarde. U loopt het risico meer te betalen dan dat het pand waard is. Beoordeel voor het doen van een bod en het starten van onderhandelingen de lokale prijzen. Doe een bod dat hiermee overeenkomt.

Advies bij off market een kantoorpand kopen

Heeft u een kantoorpand voor ogen voor uw onderneming? Wilt u investeren in een kantoorpand om te verhuren? Het aanbod passend vastgoed in de stille verkoop is groter dan u denkt. Wandel buiten de gebaande paden en vind een kantoorpand dat past bij dat wat u voor ogen heeft. De ervaren adviseurs van Elitin Invest hebben een breed zakelijk netwerk en helpen u bij het vinden, onderhandelen en kopen van uw nieuwe kantoorpand.

Off market kantoorpand kopen – FAQ

Commercieel vastgoed buiten de markt, is precies wat de omschrijving zegt vastgoed dat buiten de markt om wordt verkocht. Of het nu gaat om kantoren, winkels, industriële panden of andere vormen van bedrijfsvastgoed. Het pand wisselt van eigenaar zonder ooit op de markt te zijn geweest.

Kantoorpanden kunnen een goede langetermijninvestering zijn. Doorgaans genereren deze panden een grote inkomstenstroom. Huurders verbinden zich eerder aan lange huurtermijnen. Daarnaast kan een pand, bij goed onderhoud, in de loop van de tijd in waarde stijgen.

Een risico van beleggen in kantoorruimte is het leegstandsrisico. Dat betekent dat u te maken heeft met leegstand van het pand of delen daarvan. Veranderingen in werksituaties en dan vooral het thuiswerken is van invloed op de bezetting van kantoorruimtes. De voorzieningen, faciliteiten en duurzaamheid van een pand zijn van invloed op de aantrekkingskracht.

Huren is de beste optie als u zich geen zorgen wilt maken over het bezitten van vastgoed en minder waarde hecht aan vermogen. Heeft u een voorkeur voor meer eigen vermogen en controle over uw werkplek, dan is het beter om een kantoorruimte te kopen.

Voordelen van een goede investering zijn een stabiele cashflow, geïnteresseerde huurders, minder leegstandrisico en een hoger inkomstenpotentieel. Voordat u investeert in kantoorruimte is het belangrijk om een due diligence onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat het pand aansluit bij uw investeringsstrategie en/of vastgoedportefeuille.

Een standaard verkoop- en aankoopprocedure kan 6 tot 10 weken in beslag nemen. Een groot deel van de tijd wordt besteed aan het uitvoeren een goede due diligence. Om de due diligence op een off market pand te voltooien, is de eerste stap ervoor te zorgen dat u het pand en de directe omgeving bekijkt of laat bekijken.

Ja. De verkoper van een kantoorpand in de stille verkoop kan het moment gebruiken om de interesse te peilen. Bij voldoende aandacht kan alsnog voor openbare verkoop gekozen worden. De verwachting is dan dat er een hoger bod komt en het pand voor een hogere prijs wordt verkocht.

De bekendheid van panden in de stille verkoop is beperkt. Een selecte groep potentiële kopers en beleggers is op de hoogte van de verkoop. Het is deze groep die wel of niet een bod uitbrengt. Pas als u hoort van het verkoop kunt u een bod uitbrengen.

Dat is aan de verkoper zelf. Vaak hebben verkopers die buiten de markt om verkopen niet veel haast met de verkoop. Het kan enige tijd duren voordat u een reactie ontvangt op een bod.