Skip to content Skip to footer
Wilt u uw beleggingspand verkopen Amsterdam of zoekt u een beleggingspand in Amsterdam? Investment Builders heeft een breed zakelijk netwerk met daarin vastgoedfondsen, zakelijke investeerders, particuliere beleggers, lease- en kredietmaatschappijen die regelmatig zoeken naar vastgoed in Amsterdam. Een beleggingspand verkopen Amsterdam is een transactie waar grote vraag naar is, maar waarbij het aanbod beperkt is.
Beleggingspand verkopen Amsterdam

Wet- en regelgeving beleggingspand verkopen Amsterdam

De woningcrisis is onder andere in Amsterdam zichtbaar. Al jaren is de vraag naar betaalbare woonruimte vele malen groter dan het aanbod. De stad is in trek bij buitenlandse en binnenlandse vastgoedinvesteerders. Het is publiek geheim dat de vastgoedprijzen de afgelopen jaren sterk zijn gestegen. Investeerders kopen Amsterdams vastgoed op en verhuren of verkopen het vervolgens voor hoge prijzen. Dit heeft geleid tot een zogenaamd opkoopverbod. De bedoeling van hiervan is dat het aanbod aan woningen en appartementen voor onder meer starters, gezinnen en senioren in Amsterdam vergroot, waardoor de leefbaarheid verbetert. Het verbod geldt in bepaalde wijken en is niet op al het vastgoed van toepassing. Doe voordat u een beleggingspand verkoopt of krijgt aangeboden onderzoek naar de mogelijkheden.

Informatiebrochure beleggingspand Amsterdam

Amsterdam is in trek. De metropool heeft aantrekkingskracht op particuliere en zakelijke bezoekers. Het aantal buitenlandse ondernemingen dat zich in Amsterdam heeft gevestigd is groot. Dat betekent dat er ook een groot aantal expats in de hoofdstad woont en/of op zoek is naar woonruimte. Beleggingspanden zijn in trek. Afhankelijk van de kenmerken en locatie staat zo’n pand niet lang te koop en vindt de transactie meestal off market plaats. U hoeft een beleggingspand niet openbaar op de markt te brengen. De verkoop aankondigen binnen uw netwerk van familiale en zakelijke relaties is voldoende om de aandacht van belanghebbenden te trekken. Stel voordat u de verkoop aankondigt een informatiebrochure samen. Omschrijf het pand en laat zien wat de kenmerken en mogelijkheden zijn. Locatie is vaak bepalend voor het succes en rendement van een investering. Omschrijf daarom de ligging en de voorzieningen die in de buurt van het pand aanwezig zijn.

Verhuurd vastgoed in Amsterdam verkopen

Het verkopen van een beleggingspand kan in verhuurde staat. Voor investeerders is het aantrekkelijk om te investeren in een pand dat verhuurd is, er zijn directe huurinkomsten. Hoe u de voorgenomen verkoop met de huurders communiceert, is aan u. In principe verandert er voor een zittende huurder weinig. Alleen het rekeningnummer voor de maandelijkse huur is anders. Koop breekt geen huur, dat wil zeggen dat een huurovereenkomst niet zomaar opgezegd kan worden als u het pand verkoopt. Zakelijke vastgoedinvesteerders hebben een budget beschikbaar. Ze zoeken gericht naar beleggingspanden die een aanvulling op de portefeuille zijn. Als een beleggingspand geschikt is, dan vindt de overdracht vlot plaats. Een koper hoeft geen financiering te regelen, zodat de voorwaarde ‘onder voorbehoud van financiering’ uitgesloten is. Dit is anders wanneer u met een particuliere belegger te maken heeft. Overigens hebben particulieren de mogelijkheid een beleggingshypotheek af te sluiten.

Investeerder beleggingspand Amsterdam

Amsterdams vastgoed verkoopt zich praktisch bijna vanzelf. Er zijn weinig inspanningen en/of kosten voor nodig om een geïnteresseerde koper te vinden. Een beleggingspand is vaak net iets anders dan een appartement op drie hoog achter. Afhankelijk van de indeling en het soort vastgoed dat u verkoopt, is advies over de verkoopstrategie welkom. Een volledig gerenoveerd en origineel grachtenpand aan de Herengracht trekt andere kandidaat-kopers dan een appartementengebouw in Amsterdam-Zuidoost. (Inter)nationale investeerders hebben over het algemeen onderzoek gedaan naar de kansen die Amsterdams vastgoed te bieden heeft. Het zoeken naar een zo goed mogelijk rendement en het realiseren van meerwaarde bij verkoop horen daarbij. Omdat de regels voor zogenaamde opkoopverbod recent zijn ingegaan, is het ook voor investeerders nodig om daar rekening mee te houden. Het is niet langer mogelijk om elk pand relatief goedkoop aan te kopen en met hoge winsten door te verkopen.

Beleggingsvastgoed

Om een gevarieerde of juist kenmerkende vastgoedportefeuille samen te stellen, hebben investeerders zich een doel gesteld. Dit kan volledig bestaan uit woningvastgoed, maar ook commerciële ruimtes, industriële panden en horeca vastgoed biedt interessante kansen. Biedt daarom niet alleen residentieel maar juist ook bedrijfsmatig vastgoed aan als beleggingspand. Gedeelde of ruimtes voor multifunctioneel gebruik, gelegen op strategische locaties zijn bekend en bieden op termijn meerwaarde. De omschrijving beleggingspand in Amsterdam is breed en veelzijdig. Gericht op diverse vastgoedinvesteerders.

Voorwaarden beleggingspand in Amsterdam verkopen

De verkoop van een beleggingspand in Amsterdam verloopt niet anders dan bij een andere vastgoedtransactie. Een kandidaat-koper brengt een bod uit, waarop u wel of niet reageert. Als u in gaat op het bod en/of een tegenbod doet, onderhandelt u vervolgens over de voorwaarden van de transactie. Is er sprake van ‘onder voorbehoud’ van voorwaarden? In de overeenkomst vermeldt u een uiterste datum waarop de koper aan de voorwaarden moet hebben voldaan. Lukt dit niet dan vervalt de overeenkomst. Of hier kosten aan zijn verbonden, bent u eveneens overeengekomen tijdens het onderhandelen. Los daarvan kunt u het pand opnieuw te koop aanbieden en/of met een andere koper in gesprek gaan. Vastgoed in Amsterdam is gewild en ook voor investeerders is het moeilijk om te slagen, daarom hebben de meeste investeerders hun financiële zaken op orde voordat ze een bod uitbrengen.

Haal meer uit de verkoop van een beleggingspand

Een beleggingspand verkopen, gebeurt om verschillende redenen. Van het vrijmaken van kapitaal om te herinvesteren of als aanvulling op uw pensioen. Om invulling te geven aan de verkoop, streeft u een zo gunstig mogelijke verkoopprijs na. Goed onderhandelen is daarbij een voorwaarde. Als u wel weet welke investeringen rendabel zijn, maar onderhandelen niet tot uw sterke punten hoort, aarzel dan niet om advies in te winnen. Investment Builders ondersteunt u bij verkopen van beleggingsvastgoed in Amsterdam. We geven u tips om een sterke uitgangspositie te hebben en nemen, als u dat wilt de onderhandelingen van u over. Alles gebeurt in en na overleg. Neem gerust contact met ons op en bespreek met onze adviseurs uw verwachtingen en ideeën over het verkopen van beleggingsvastgoed in Amsterdam. Investment Builders is telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868, of stuur een e-mail naar info@investmentbuilders.nl.