Skip to content Skip to footer
Succesvol een beleggingspand verkopen Arnhem? Regels vormen een groot, belangrijk deel van het dagelijkse leven. De meeste regels zijn een verkapping voor gezond verstand en nadenken. Regels geven diverse aspecten een kader, dus is het geen verrassing dat er ook bij het verkopen van een vastgoedbelegging regels zijn om te volgen voor een beter resultaat. Als u wilt weten of een beleggingspand verkopen Arnhem een goed idee is, is het lezen van de regels onderdeel van de weg naar succes.
Beleggingspand verkopen Arnhem

Vooronderzoek beleggingspand verkopen Arnhem

Vastgoedbeleggingen zijn niet hetzelfde als vastgoed opknappen en doorverkopen of transformeren en verkopen. Er zijn verschillende vormen van investeringen, dus u moet duidelijk zijn over het beleggingspand dat u verkoopt. Zonder dit inzicht verwacht u misschien het verkeerde resultaat en verkoopt u op het verkeerde moment. Een beleggingspand is een manier om een passief inkomen te creëren, dit door huurinkomsten en regelmatige huurverhogingen. Een andere manier waarop een vastgoedbelegging rijkdom creëert, is door waarde verhoging. De meerwaarde is te gebruiken om andere investeringen te doen en nieuwe huurinkomsten te realiseren. Een beleggingspand is niet zozeer voor de snelle winst op korte termijn, maar inkomstenperspectief op langere termijn.

Verkoop niet te vroeg

Vastgoedbeleggingen bieden beleggers diverse belastingaftrekposten. Adviseurs raden mede daarom aan om een beleggingspand in Arnhem niet te vroeg te verkopen. Eventuele belastingvoordelen vallen weg en u kunt een belastingaanslag verwachten die betrekking heeft op de vastgoedtransactie. Een beleggingspand biedt regelmatige passieve inkomsten en vraagt aan de andere kant weinig inspanningen. Dit zijn redenen om nog eens over de voorgenomen verkoop na te denken en de voors en tegens in een ander daglicht te plaatsen.

Het ene beleggingspand is het andere niet

Als u ervaring heeft met investeren in vastgoed, heeft u misschien meerdere panden in eigendom. De panden bevinden zich op verschillende locaties en het is een verantwoorde mix van eengezinswoningen, appartementen en wellicht een bedrijfspand. Ieder pand en elke locatie werkt op specifieke manier en heeft eigen, unieke kenmerken. Afhankelijk van het verhuurconcept creëren verhuurpanden meer dan een inkomstenstroom. Misschien is de locatie zo bijzonder dat huurders bereidt zijn een hoge maandelijkse huur betalen om daar maar gevestigd te zijn.

Vergelijk geen appels en peren

Het klinkt misschien wat vreemd, maar de regel hier is om geen appels en peren met elkaar te vergelijken. Laat elk pand zijn werk doen. Een duplex of twee-onder-een-kapwoning heeft meer dan een inkomstenstroom, terwijl u bij een bedrijfspand te maken heeft met een huurder. Blijft deze situatie ongewijzigd en kunt u de huurtarieven regelmatig verhogen? Waarom zou een waardevermeerdering zo snel moeten gaan dat u op korte termijn uw kapitaal verdubbelt? Onthoud dat zowel kapitaalgroei als waardevermeerdering gedeeltelijk ijdelheidsmaatstaven zijn. Het is misschien leuk om te zeggen dat uw beleggingspand in waarde is verdubbeld, maar u leeft niet van deze groei. Stop met vergelijken en waardeer dat wat werkt. Tevredenheid en waardering van en onder andere huurders is bij een eventuele verkoop minstens zo belangrijk als de vraagprijs.

Wees zorgvuldig

Stel uzelf de vraag waarom u wilt verkopen. Als het is omdat u niet de gewenste kapitaalgroei ziet, is het belangrijk om geen overhaaste beslissing te nemen. Blijven de gewenste huurinkomsten uit en kost een pand meer dan dat het oplevert? Denk goed na voordat u besluit te verkopen. Wat houdt een huurverhoging tegen? Is het achterstallig onderhoud of zijn het kleine reparaties? Is een renovatie misschien mogelijk om hogere huurprijzen te vragen? Vraag uzelf af of u het vermogen heeft om de huren te verhogen en de kosten daarvan in de komende jaren terug te verdienen. Succesvolle vastgoedinvesteerders kopen goed en verkopen zelden tot nooit. De kosten en belastingen die gemoeid zijn met vastgoedtransacties zijn aanzienlijk. Te snel verkopen gaat ten koste van de eventuele kapitaalgroei die u heeft voorzien.

Verkoop volgens de regels

Zorgvuldigheid, geduld en timing, zijn kenmerken die de regels bij het verkopen van vastgoedbeleggingen omschrijven. Het kan zijn dat u door onvoorziene situaties of gebeurtenissen gedwongen wordt om een beleggingspand sneller dan verwacht te moeten verkopen. Neem ook in zo’n situatie geen overhaaste beslissing. Praten met een vastgoedadviseur wijst u op mogelijkheden of kansen waar u niet eerder over heeft nagedacht en stelt u in staat misschien vroeger dan verwacht, maar wel voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Voorkom dat u achteraf spijt heeft van de verkoop.

Huurders informeren

Als u een beleggingspand in verhuurde staat verkoopt, lijkt het aantrekkelijk om uw huurders niet van de verkoopplannen op de hoogte te brengen. Toch is het verstandig om dit wel te doen. Door een huurder te informeren is het mogelijk om afspraken te maken over bezichtigingen. Op deze manier overvalt u een huurder niet met een onaangekondigd bezoek en stelt u iemand in de gelegenheid om persoonlijke dingen op te bergen. Ook voor een kandidaat-koper werkt dit beter. Vertel uw huurder(s) dat het pand weliswaar van eigenaar wisselt, maar dat er niets verandert aan de bestaande vaste huurovereenkomst.

Kleine reparaties

Het loont vaak de moeite om kleine reparaties uit te voeren, voordat u een pand op de markt brengt. Als de staat van onderhoud goed is, is dat van invloed op de verkoopprijs. De kosten die u maakt, verdient u terug met de waardevermeerdering. Het verkopen van een pand in goede staat, is ook van invloed op de tevredenheid van bestaande huurders.

Meer informatie over een beleggingspand verkopen

Heeft u een beleggingspand in Apeldoorn dat u zou willen verkopen? Wilt u meer weten over de beste verkoopstrategie of heeft u vragen over het samenstellen van een presentatie? Onze adviseurs en vastgoedprofessionals helpen u verder. Binnen Investment Builders vindt u meer dan 50 jaar ervaring en kennis van de vastgoedmarkt onder een dak. Succesvol een beleggingspand verkopen in Apeldoorn, hoeft geen hoofdpijndossier te zijn. Maak gebruik van ons zakelijke netwerk en vind zo snel een investeerder die mogelijkheden ziet in het pand dat u verkoopt. Stuur ons een e-mail met uw vragen, info@investmentbuilders.nl, en onze adviseurs nemen contact met u op. Wilt u telefonisch een afspraak maken? We zijn telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868.