Skip to content Skip to footer
Wilt u meer weten over een beleggingspand verkopen Breda? Een beleggingspand in de vorm van verhuurvastgoed is een goede manier om extra inkomsten te genereren. Met het wijzigen van de huisvestingswet en de introductie van opkoopbescherming is het voor potentiële verhuurders niet altijd mogelijk om beleggingsvastgoed te kopen. Gezien de huidige economische omstandigheden, is investeren in vastgoed nog altijd een verstandige zet. Wees niet ontmoedigd bij een beleggingspand verkopen Breda. Er zijn nog steeds veel investeerders die zoeken naar beleggingsvastgoed om te verhuren.
Beleggingspand verkopen Breda

Stappenplan beleggingspand verkopen Breda

Als u weinig ervaring heeft met het verkopen van beleggingsvastgoed of als u zelf weinig of onvoldoende tijd heeft de transactie op te volgen, is het praktisch om gebruik te maken van de diensten van een vastgoedadviseur. In overleg met een adviseur stelt u een presentatie samen. Belangrijk punt is het bepalen van de waarde van het pand. Het gebeurt regelmatig dat eigenaren van beleggingsvastgoed niet in de buurt van het pand wonen. Als u zelf niet in de directe omgeving van het beleggingspand woont, is het belangrijk om samen te werken met een adviseur die de weg weet en die bekend is op de plaatselijke vastgoedmarkt. Onze adviseurs organiseren bezichtigingen en begeleiden deze bezoeken. U houdt op deze manier uw handen en tijd vrij om uw normale werkzaamheden uit te voeren.

Maak het een investeerder makkelijk

Laat zien wie de (bedoelde) huurders zijn. Als u een beleggingspand in verhuurde staat te koop aanbiedt, zorg er dan voor dat de inrichting dit weerspiegelt. Geef een omschrijving van het pand en overweeg kleine reparaties te doen. Een lik verf geeft direct een andere blik. Eenvoudig onderhoud is nodig, omdat een kandidaat-koper niet van plan is een pand elk jaar op te knappen. Verhuurt u bijvoorbeeld studentenhuisvesting? Stem het interieur daarop af, kies voor lichte en frisse kleuren. Dit maakt het ook voor een investeerder eenvoudiger om te visualiseren. Ze willen weten wat de directe inkomsten zijn en hoe de lopende huurcontracten eruit zien.

Verhuurd beleggingspand verkopen

Goede huurders zijn het waard om aan vast te houden. U heeft samen met de huurder een wettelijke huurovereenkomst, waarin onder meer de huurperiode is opgenomen. Het betekent niet dat omdat u verkoopt uw huurders moeten verhuizen. Wilt u onverhuurd verkopen? Dan moet u wachten tot het contract afloopt en/of tot u samen met de huurder tot een akkoord bent gekomen om het contract eerder te beëindigen. Overweeg, voordat u besluit te verkopen de voordelen van het verkopen met huurders.

Verhuurd vastgoed biedt directe inkomsten

Betrouwbare huurders zijn voor veel investeerders waardevol. Verkopen met huurders is voor investeerders aantrekkelijk, omdat ze weten dat er directe inkomsten zijn. Het kopen van een beleggingspand in verhuurde staat, betekent ook dat een investeerder geen kosten moet betalen om nieuwe of andere huurders te vinden.

Geen beperking kandidaat-kopers

Het verkopen van een verhuurd beleggingspand beperkt het koperspubliek niet of nauwelijks. U zoekt gericht naar investeerders die de voordelen van de transactie zien. Wees open over de lopende huurcontracten. Laat een investeerder zien op welke basis u huurovereenkomsten heeft afgesloten en hoe huurbescherming hier eventueel van op invloed is. De enige situatie wanneer het verhuurd verkopen niet voordelig is, als u verkoopt aan een investeerder die het pand zelf zou willen gebruiken. Dit voorkomt u door duidelijk kenbaar te maken dat het gaat om de verkoop van een pand in verhuurde staat.

Verhuurd verkopen is niet van invloed op de verkoopprijs

Het gebeurt dat verkopers zich zorgen maken over de verkoopprijs, omdat het pand verhuurd is. Dit is niet nodig. De waardebepaling gebeurt op basis van de marktomstandigheden. Of een pand wel of niet leeg staat, is geen relevante factor. Ervaren vastgoedinvesteerders zien de meerwaarde van vastgoed dat verhuurd is. Een beleggingspand in Breda in verhuurde staat verkopen is zowel voor u als voor een investeerder interessant. U ontvangt huurinkomsten tot het moment van de overdracht en de koper krijgt daarna direct passieve inkomsten.

Kopen om te verhuren is een goede investering

Het valt niet te ontkennen dat de kopen om te verhuren markt de laatste tijd verandert. Dat betekent niet dat u, als verkoper nu minder krijgt voor een beleggingspand. Kopers die vastbesloten zijn om te investeren in verhuurvastgoed en die aan de juiste criteria voldoen, laten zich niet afschrikken. Woonruimte in Breda is altijd nodig en de huurprijzen stijgen in de meeste gevallen mee met de inflatie. Voor investeerders betekent dat er een gegarandeerd inkomen ontstaat, zelfs als het in andere bedrijfstakken minder goed gaat. Vastgoedbeleggingen zijn rendabel, het is alleen een kwestie van het hoogste rendement op een investering te behalen.

Beleggingsvastgoed in Breda verkopen

Breda is een aantrekkelijke, populaire stad om te studeren, wonen en werken. De stad heeft een krappe woningmarkt en de vraag naar woonruimte is groot. Niet alleen doorstromers, maar ook families met kinderen, studenten, starters en senioren zoeken passende woonruimte. Het verkopen van een beleggingspand aan een investeerder is om verschillende redenen interessant. Zowel verhuurvastgoed als een voormalig bedrijfspand biedt mogelijkheden op een redelijk rendement. Ervaren investeerders zien direct de mogelijkheden, maar kennen ook de moeilijkheden en risico’s die aan een investering kleven. Voor een vlotte verkoop zijn de eerste indruk en presentatie belangrijk. Maak iets niet mooier dan het is. Geef een uitgebreide omschrijving van het pand en maak duidelijk hoe de wijk is ingedeeld en samengesteld.

Vrijblijvend adviesgesprek

Twijfelt u bij de verkoop van een beleggingspand? Wilt u weten hoe een succesvolle verkoop bespoedigt? Maak gerust een afspraak bij een van onze adviseurs. Investment Builders bestaat uit een team van ervaren vastgoedspecialisten. Afhankelijk van uw verwachtingen en ideeën, is het mogelijk om uw beleggingspand voor te stellen aan ons zakelijke netwerk. Is uw beleggingspand verkoopsklaar? Brengt u uw huurders op de hoogte van de voorgenomen verkoop? Vragen waar u zich misschien zorgen over maakt. Investment Builders laat u zien wat de mogelijkheden zijn, maar ook waar de knelpunten zich bevinden. Stuur uw vragen in een e-mailbericht naar info@investmentbuilders.nl, of maak telefonisch een afspraak. We zijn bereikbaar op +31 6 30600868.