Skip to content Skip to footer
Denkt u na over een beleggingspand verkopen Eindhoven? Een vastgoedbelegging is een uitstekende manier om rendement en passieve inkomsten te hebben. De koop-voor-verhuur-markt is nog altijd sterk, maar gevoelig voor veranderingen. Het aantal woningzoekenden in Eindhoven en omgeving is groot, terwijl het vastgoed aanbod sterk achterblijft. Een beleggingspand verkopen Eindhoven is zowel aantrekkelijk voor u als verkoper, als voor investeerders die mogelijkheden zien in transformatie. Er zijn investeerders die actief zoeken naar vastgoed in Eindhoven.
Beleggingspand verkopen Eindhoven

Stappen beleggingspand verkopen Eindhoven

Het verkopen van vastgoed heeft een gedegen voorbereiding nodig. U brengt het pand, de aanwezige voorzieningen en faciliteiten in beeld. Daarbij besteedt u aandacht aan de omgeving en het bestemmingsplan. Natuurlijk kunt u dit zelf doen, maar heeft u nagedacht over het vragen van advies aan een vastgoedadviseur? Een goede adviseur kan u een goede deal bezorgen. Een adviseur neemt u werk uit handen en begeleidt de transactie daar waar nodig. Ervaren vastgoedadviseurs beschikken over een breed, zakelijk netwerk waarbinnen uw beleggingspand onder de aandacht wordt gebracht. Neem gerust contact op met Investment Builders voor een adviesgesprek.

Laat investeerders zien wie de huurders zijn

Wat de doelgroep van het pand dat u verkoopt ook is, maak het duidelijk aan kandidaat-kopers. Word het pand verkocht aan families met kinderen, zorg er dan voor dat voorzieningen en faciliteiten dit weerspiegelen. Eenvoudig onderhoud is essentieel, omdat een investeerder niet van plan is om een pand elk jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Ook als het pand een combinatie is voor wonen en werken van jonge professionals, stemt u de kleuren daarop af. Het is voor een investeerder praktisch om de bedoelde doelgroep te visualiseren, zo weten ze wat het pand oplevert aan passieve inkomsten.

Beleggingspand met huurders verkopen

Heeft u het beleggingspand dat u verkoopt verhuurd? Goede huurders zijn het waard om te behouden. Huurders hebben een wettelijke overeenkomst om in het pand te mogen blijven, totdat het contract afloopt. Koop breekt geen huur. Dat betekent dat u een beleggingspand in verhuurde staat verkoopt. Dit is om verschillende redenen interessant.

Huurders bieden passieve inkomsten

Betrouwbare huurders die voor een pand zorgen, zijn de droom van veel investeerders. Het verkopen van een beleggingspand in verhuurde staat is dan ook voor verschillende kopers interessant. Er zijn vanaf dag een inkomsten. Investeren in een verhuurd pand, betekent niet alleen dat een investeerder geen huur misloopt, het voorkomt ook dat iemand kosten betaalt om nieuwe huurders te vinden.

Verhuurd verkopen heeft geen invloed op de verkoopprijs

Het gebeurt dat verkopers van een verhuurd pand, vrezen voor een lagere verkoopprijs. Dit hoeft niet het geval te zijn. Een goede vastgoedadviseur helpt u bij het presenteren van het pand en de huidige marktomstandigheden. Door goed te kijken naar de huuropbrengsten, het bestemmingsplan en vergelijkbaar vastgoed in deze omgeving geeft u een investeerder een duidelijk overzicht van de mogelijkheden. Bovendien hoeft een investeerder geen kosten te maken om het pand in de verhuur te brengen.

Succesvol een verhuurd beleggingspand verkopen

Het verkopen van een verhuurd beleggingspand hoeft uw koperspubliek niet te beperken. Geef een investeerder inzicht in de bestaande huurovereenkomsten. Alhoewel sommige kopers zullen schrikken door de duur van een huurperiode, zijn er investeerders die actief zoeken naar verhuurd vastgoed. Vooral wanneer vastgoed als een beleggingspand op de markt komt, trekt u investeerders die weten wat ze zoeken en welk budget ze daarvoor beschikbaar hebben. Deze investeerders zijn in staat snel een transactie af te ronden.

Vermijd leegstand

Heeft u huurovereenkomsten die binnenkort aflopen en/of staat het pand leeg? Denk na voordat u overhaast verkoopt. Een pand in verhuurder staat geeft meerwaarde. Zo ontvangt u tot het moment van de overdracht huurinkomsten en zijn investeerders bij bepaalde beleggingspanden bereidt meer te betalen dan de vraagprijs.

Koop-voor-verhuur is een goede investering

De vastgoedmarkt is de laatste jaren verandert, maar dat betekent niet dat verkopers minder krijgen bij het verkopen van een beleggingspand. Kopers die vastbesloten zijn om te investeren in het type vastgoed dat u verkoopt, worden niet afgeschrikt of teleurgesteld. Werk- en woonruimtes zijn altijd nodig. De huurprijzen ontwikkelen zich meestal mee met de inflatie, waardoor een gegarandeerd inkomen ontstaat. Investeren in vastgoed is in dat opzicht veiliger dan handelen in aandelen. Vastgoedbeleggingen leveren nog steeds geld op. U hoeft alleen maar te zorgen voor een geweldige en overzichtelijke presentatie van het pand dat u verkoopt.

Herbestemming en transformatie

Investeerders volgen, net zoals u, de veranderingen op de woningmarkt. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat mensen waarde hechten aan woonruimte die voldoet aan de behoeften die ze hebben. De combinatie van wonen en werken is daarom belangrijk. Omdat thuis werken steeds vaker gebeurt, zoeken mensen naar aangepaste woningen en/of appartementen. Thuis werken en wonen met een gezin, is mogelijk maar het duurt lang voordat iemand de ideale woning vindt. Investeerders spelen hierop in door leegstaande kantoor- en bedrijfspanden om te bouwen en een nieuwe bestemming te geven.

Opkoopbescherming gemeente Eindhoven

Bij het verkopen van vastgoed is het goed om vooraf te kijken naar de zogenaamde opkoopbescherming. Net zoals veel andere gemeenten is deze wet in Eindhoven sinds 1 april 2022 van toepassing. De wet houdt in dat woonvastgoed met een WOZ-waarde tot € 350.000 verkocht mag worden, met als bedoeling zelf bewoning. Investeerders hebben een vergunning nodig om deze woningen te mogen verhuren.

Meer weten over een beleggingspand verkopen

Het verkopen van een beleggingspand kan snel gaan. Zeker als u vooronderzoek heeft gedaan en de belangrijkste gegevens van een pand in beeld heeft gebracht. Zoek gericht naar investeerders die ervaring hebben met het soort vastgoed dat u wilt verkopen. Vraagt een investeerder om een due diligence onderzoek of wil iemand het pand bezichtigen? Als u daar zelf geen ervaring mee heeft of dit om andere redenen uit wilt besteden is Investment Builders u van dienst. Praat met onze adviseurs over uw plannen en laat weten wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een adviesgesprek. Soms is onafhankelijk advies net dat wat u nodig heeft om een beleggingspand in Eindhoven te verkopen.