Skip to content Skip to footer
Wilt u met winst een beleggingspand verkopen Groningen? Het verkopen van een beleggingspand hoeft niet ingewikkeld te zijn. De transactie komt misschien intimiderend op u over, maar met de juiste verkoopstrategie heeft u een grote kans op succes. De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Afhankelijk van het type vastgoed dat u wilt verkopen, kan een transactie snel afgehandeld worden. Zeker als u een aantal aandachtspunten meeneemt in uw keuze, is een beleggingspand verkopen Groningen een kwestie van tijd.
Beleggingspand verkopen Groningen

Beleggingspand verkopen Groningen strategieën

Er is meer dan een manier om een vastgoedbelegging te verkopen. Misschien heeft u in het verleden al eerder een pand verkocht en kent u een tactiek die heeft gewerkt. Zo niet en/of bent u op zoek naar stappen die u helpen bij het verkopen van een beleggingspand, neem de volgende aandachtspunten ter overweging mee:

Werk samen met een vastgoedadviseur

Een vastgoedadviseur die ervaring heeft met beleggingsvastgoed is van waarde bij de verkoop. Vooral als u niet goed weet waar te beginnen en waar u potentiële kopers vindt, kan een vastgoedadviseur u van dienst zijn. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met zowel de lokale als de (inter)nationale vastgoedmarkt. U geeft zelf aan bij welke fase van het verkoopproces u advies en/of hulp nodig heeft en welke zaken we namens u of samen met u doorlopen.

Aanpassingen en verbeteringen

Het is vaak goed mogelijk om een beleggingspand in de huidige staat te verkopen, maar soms is het zo dat het doen van kleine aanpassingen en verbeteringen voordeliger is. Als u een beleggingspand op winstgevende manier wilt verkopen, probeer dan eenvoudige maar prijsverhogende verbeteringen uit te voeren. Een lik verf, opruimen, maar ook kleine reparaties spreken kopers aan.

Waardebepaling

Het prijzen van een beleggingspand in Groningen is ingewikkelder dan het plakken van een willekeurige waarde op een woning. Werk samen met de vastgoedadviseur en gebruik bijvoorbeeld vergelijkingssites om de vraagprijs te bepalen. Hoe is de omgeving? Wat is de geschatte waarde van vergelijkbaar vastgoed? Verkoopt u met zittende huurders? Welke onderhoudskosten zitten eraan te komen? Het heeft geen zin om een te hoge prijs neer te zetten. Wees gematigd, zo creëert u interesse van verschillende kandidaat-kopers, waardoor u uiteindelijk voor de beste mogelijke prijs verkoopt.

Onderhandelen

U mag verwachten dat er kopers zijn die een bod doen. Het is niet nodig om direct op het eerste bod in te gaan en met de koper te onderhandelen. Dit tenzij het bod voldoet aan uw verwachting. De vastgoedmarkt kenmerkt zich door concurrentie en u kunt de interesse in uw eigendom in uw voordeel gebruiken. Sta open voor onderhandelingen.

Vastgoedtransactie sluiten

Sluit de deal als alles perfect op een lijn ligt. Verkoop het pand en voldoe aan de richtlijnen die gebruikelijk zijn bij het ondertekenen van een (ver)koopovereenkomst. De koper stelt normaal gezien een notaris aan. Het is bij de notaris dat de uiteindelijke overdracht gebeurt.

Samenwerken met een vastgoedadviseur vergemakkelijkt het verkoopproces. Investment Builders begeleidt een vastgoedtransactie op maat en we zorgen er samen voor dat de verkoop van uw beleggingspand goed verloopt. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek.

Voor- en nadelen beleggingspand verkopen

Het verkopen van een beleggingspand in Groningen heeft verschillende voor- en nadelen. Deze punten hebben gevolgen voor de verkoop van het pand.

Voordelen verkoop beleggingspand

Wat de eigenlijke voors en tegens zijn, verschilt per vastgoedeigenaar. Het hangt af van wat u met de verkoop hoopt te bereiken. Een van de voordelen is de mogelijkheid om een aantrekkelijke winst te maken. Een beleggingspand is een geschikte manier om kapitaal op te bouwen. Het verkopen van een pand is een goede zet als u over kapitaal wil beschikken, om bijvoorbeeld uw pensioen aan te vullen. Daarnaast bent u bij een verkoop niet langer verantwoordelijk voor het pand en het onderhoud daarvan. Het geeft u financiële ruimte en minder zorgen. Met het vrijgekomen kapitaal is het ook mogelijk om andere investeringen te doen.

Nadelen verkoop beleggingspand

In veel gevallen wegen de nadelen van een vastgoedtransactie niet op tegen de voordelen. De nadelen van een vastgoedtransactie zijn afhankelijk van wat u met de verkoop in gedachten heeft. Het kan in uw belang zijn om een investeringspand te verkopen en kapitaal vrij te maken. Door een snelle verkoop gaat de kans om op langere termijn meerwaarde te creëren voorbij. Het succes van de verkoop is afhankelijk van het type vastgoed dat u verkoopt.

Investeringspand verkopen in Groningen

Groningen is van oudsher een aantrekkelijke stad waar ondernemen, studeren, werken en wonen uitstekend samen gaan. Net zoals in andere Nederlandse steden kent Groningen een gespannen woningmarkt. De vraag naar woonruimte is groter dan het aanbod. In een stad die voortdurend in ontwikkeling is, gebeurt het regelmatig dat bestaande, maar leegstaande bedrijfsruimtes tot woonruimtes getransformeerd worden. Als u uw beleggingspand in het verleden succesvol heeft verhuurd, maar misschien door de Covid-19 toestand van de afgelopen jaren moeite heeft om huurders te vinden, zien investeerders mogelijkheden in de ruimte. Niet alle panden komen hiervoor in aanmerking. Het is belangrijk dat de gemeente toestemming geeft voor de transformatie. U kunt hier navraag naar doen. U geeft een kandidaat-koper zo actuele informatie en laat zien wat de mogelijkheden zijn.

Advies verkooptraject

Heeft u een beleggingspand dat niet langer aan uw verwachting voldoet en heeft u andere investeringsplannen? Het verkopen van een investeringspand creëert nieuwe mogelijkheden. Speelt u met de gedachte om te verkopen, maar weet u niet direct hoe u deze plannen vorm moet geven? Maak een afspraak voor een gesprek met een van onze adviseurs. Van gedachten wisselen werkt verhelderend. Onze adviseurs laten u zien welke mogelijkheden u heeft en op welke manier u een beleggingspand op de markt brengt. Wilt u bekendheid geven aan de transactie? Kiest u liever voor een off market deal? Er zijn verschillende keuzes die gemaakt moeten worden, bij de verkoop van vastgoed. Onze adviseurs laten u zien hoe een verkooptraject eruit kan zien en wat u mag verwachten als kandidaat-kopers zich melden. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op met +31 6 30600868 en maak een afspraak