Skip to content Skip to footer
Wilt u een beleggingspand verkopen Nijmegen om kapitaal vrij te maken? De beslissing nemen om een vastgoedbelegging te verkopen is niet altijd makkelijk. Als u besluit dat dit het juiste moment is om een beleggingspand te verkopen, is het belangrijk om een verantwoorde exitstrategie uit te werken, zodat u kunt besparen op belastingen en een soepel verkoopproces mag verwachten. Verdiep uzelf in de manieren waarop een beleggingspand verkopen Nijmegen succes verloopt. Het is een kwestie van op het juiste moment over de juiste kennis en knowhow te beschikken.

Beste tijd beleggingspand verkopen Nijmegen

Terwijl sommige beleggingsadviseurs zeggen dat hoe langer u een beleggingspand vasthoudt, hoe groter de winst is die u zult behalen bij een uiteindelijke verkoop, zeggen anderen dat het onderhoud kostbaar is. Veranderingen in uw omstandigheden kunnen soms betekenen dat het verstandiger is om een pand te verkopen en het vrijgekomen kapitaal ergens anders in te investeren. Verkoopt u als de markt op een hoogtepunt is? Dan beschikt u over voldoende kapitaal om in bijvoorbeeld vastgoed met meer groeipotentieel te investeren. Er zijn verschillende situaties die een goed moment zijn om te verkopen.

Wanneer verkoopt u een beleggingspand in Nijmegen?

Het verkopen van een vastgoedbelegging om kapitaal vrij te maken als aanvulling op uw pensioen, is een van de meest voorkomende redenen waarom vastgoedbeleggers ervoor kiezen om te verkopen. Maar niet alleen als oudedagsvoorziening is verkopen een optie. Als u ergens anders wilt investeren en/of een investering heeft gevonden die naar verwachting een beter rendement oplevert, is het de moeite waard om uw huidige vastgoedbelegging te verkopen. Ook wanneer u niet langer voldoende rendement op een beleggingspand behaalt, of als de markt tot stilstand is gekomen, is verkoop een oplossing. Hoe een eventuele verkoop zich verhoudt ten aandien van de belasting die u over de transactie betaalt verschilt. Een belastingconsulent, maar ook een vastgoedadviseur neemt de fiscale gevolgen met u door.

Redenen om een vastgoedbelegging vast te houden

Naast redenen om te verkopen zijn er redenen om uw beleggingspand misschien nog wat langer vast te houden. Denk hierbij aan de tijdspanne tussen het moment van aankoop en de eventuele verkoop. Over het algemeen is het beter om vastgoed een bepaalde periode in eigendom te houden en zo de impact van bijkomende kosten te verminderen. Als het beleggingspand maandelijks passieve inkomsten oplevert, is het belang om te verkopen klein. Heeft het pand groeipotentieel op langere termijn? Misschien is het ook in deze situatie beter om te wachten met verkopen. In sommige situaties zijn aftrekposten en andere belastingvoordelen reden genoeg om een pand te behouden.

Verkoop een beleggingspand op het juiste moment

Op het moment dat de markt goed is om een hoog rendement op uw investering te behalen. Als u uw vastgoedportefeuille wilt verkleinen of als u een andere investering wilt doen, zijn er een aantal stappen, die u helpen bij het verkopen van een beleggingspand in Nijmegen.

Waarde bepalen

Om te verkopen, wilt u weten wat de actuele waarde van het pand is. De beste manier om dit te doen, is door met een vastgoedadviseur te praten. Online zijn er mogelijkheden om de waarde van vastgoed te bepalen. Het Kadaster, bijvoorbeeld heeft een handige rekentool ontwikkelt, om de waardestijging of -daling te berekenen vanaf de aan- of verkoop van een pand. De informatie die u online vindt, laat niet alleen de waarde schatting van een eigendom zien, ook recente verkoopprijzen in het gebied waar u verkoopt en de demografische gegevens van dezelfde wijk worden binnen enkele muisklikken in beeld gebracht.

Praat met een vastgoedadviseur

Samenwerken met een vastgoedadviseur heeft impact op het verkooptraject. Wat doet u zelf en welke taken laat u aan een adviseur over? Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en een adviseur kiest die ervaring heeft met het verkopen van beleggingspanden en die bekend is met de vastgoedmarkt in Nijmegen. Het vinden van de beste adviseur begint met het stellen van de juiste vragen. Investment Builders maakt graag kennis met u. Onze adviseurs laten zien hoe de omgeving van het beleggingspand dat u wilt verkopen presteert en wat de beste verkoopstrategie kan zijn.

Fiscale gevolgen en kosten

Het verkopen van een beleggingspand brengt kosten met zich mee. De hoogte van deze algemene verkoopkosten hangt af van de verkoopstrategie die u hanteert. Bij een stille verkoop heeft u nauwelijks marketingkosten en bespaard u op, vaak hoge makelaarscommissies. Het verkopen van een vastgoedbelegging betekent dat u belasting moet betalen. Neem daarom de tijd om te berekenen wat het u zou kosten om een beleggingspand in Nijmegen te verkopen.

Verhuurd beleggingspand verkopen in Nijmegen

Als u een beleggingspand verhuurd heeft, vraagt u zich misschien af of het beter is om te verkopen in verhuurde staat of wanneer het leeg staat. Terwijl veel verhuurders hun houders liever zo lang mogelijk houden, geven anderen er de voorkeur aan om een leegstaand pand te verkopen. De rechten van huurders zijn van toepassing, het is belangrijk om advies in te winnen, zodat u zeker weet dat u rechtmatig handelt.

Voordelen verhuurd verkopen:
• De huurinkomsten gaan door tijdens het verkoopproces;
• Investeerders hebben interesse in verhuurd vastgoed vanwege de directe inkomsten;
• Een pand in verhuurde staat, verzekert investeerders van een zeker potentieel;

Nadelen verhuurd verkopen:
• Het is belangrijk om een huurder op de hoogte te brengen, voor eventuele bezichtigingen;
• Huurders hebben soms een negatieve invloed op de verkoopprijs.

Checklist verkoop beleggingspand

Als u heeft besloten om een beleggingspand te verkopen, zijn er zaken die u op een checklist af kunt vinken. Dit is de manier om het vastgoed op de juiste manier te verkopen. Met de hulp van een ervaren adviseur, wordt uw pand vlot verkocht. Investment Builders is u daarbij op verschillende manieren van dienst. Zowel bij een openbare als stille verkoop staan onze adviseurs u bij. Het pand wordt geïntroduceerd bij zakelijke relaties waarvan we weten dat ze actief zoeken naar beleggingspanden. Ook als u alleen van gedachten wilt wisselen over het wel of niet verkopen zijn we daar. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek. We zijn telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868.