Skip to content Skip to footer
Een beleggingspand verkopen Tilburg, is een kwestie van timing, maar niet van timing alleen. Misschien heeft u te maken met aflopende huurcontracten, leegstand of bent u gewoon toe aan verandering. Wat de reden ook is, het is niet eenvoudig om te beslissen of nu het juiste moment is om uw beleggingspand in Tilburg te verkopen. De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging en het is moeilijk om te bepalen wat de beste tactiek is. Niemand wil een beleggingspand verkopen Tilburg, om er vervolgens achter te komen dat u groeipercentage heeft gemist. Om te helpen beslissen of het tijd is om uw investeringspand te verkopen of nog even vast te houden, zijn praktische tips handig.
Beleggingspand verkopen Tilburg

Juiste moment beleggingspand verkopen Tilburg

Er zijn bepaalde tekenen die erop wijzen dat het juiste moment om een vastgoedbelegging te verkopen aanbreekt:

• U heeft een beleggingspand in een stagnerende of dalende markt;
• U bent parttime gaan werken en/of kortgeleden gepensioneerd;
• Het pand groeit niet in waarde;
• U heeft andere investeringsmogelijkheden op het oog;
• Het beleggingspand kost meer dan dat het oplevert;
• U bent niet tevreden met en/of over het pand;

Daarnaast zijn er veel persoonlijke redenen die u tot verkoop aanzetten.

Weinig toekomst potentieel

Als het pand waarin u heeft geïnvesteerd weinig tot geen toekomst potentieel heeft, is verkoop een oplossing. U voorkomt daarmee een verdere waardedaling. Een manier om erachter te komen of de markt stagneert en misschien daalt, is onderzoek doen naar vergelijkbare panden in dezelfde omgeving. Hoe is het sentiment op dit moment? Neemt de leegstand toe en hoe is de verhuur van overeenkomstige bedrijfspanden? Praat ook met een vastgoedadviseur over de marktomstandigheden.

Parttime baan of pensionering

Er is een tijd om te zaaien en een tijd om te oogsten. Als u met pensioen gaat of overstapt naar parttime werken, is dat waarschijnlijk een goed moment om de voordelen van een beleggingspand in kapitaal om te zetten. Dit is vooral zo als het pand minder passieve inkomsten heeft. Uiteindelijk hangt de verkoop af van uw financiële doelstelling. Verkoop is een mogelijkheid om uw pensioen aan te vullen. Bovendien kan deze verandering omstandigheden een geweldige kans zijn om minder belasting af te dragen. Overleg de mogelijkheden met een belastingconsulent.

Waardestijging blijft uit

Soms presteert een investeringspand gewoon niet zo goed als verwacht. Als u geld verliest en het beleggingspand in waarde daalt, is het zeker tijd om een verkoop te overwegen, vooral als de markt er stabiel uitziet.

De kosten overstijgen de inkomsten

U heeft geïnvesteerd in een beleggingspand met de verwachting een mooi rendement te halen. Soms gebeurt het dat u meer uitgeeft aan vastgoed dan dat u ermee verdient. Afgezien van de aankoopprijs, is het in eigendom hebben van vastgoed niet zonder kosten. U moet rekening houden met onderhoudskosten, verzekeringskosten en onvoorziene uitgaven. Bij dit punt hoort wel een kanttekening. Als u een beleggingspand nog niet zo lang in bezit heeft, is het misschien te vroeg om rendement te verwachten. Is het meer dan vijf jaar geleden dat uw investering rendement heeft opgebracht? Dan is het waarschijnlijk tijd om te verkopen.

Het beleggingspand voldoet niet

Investeren in vastgoed is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn factoren om rekening mee te houden. Het gebeurt dat een investering niet voldoet aan dat wat u voor ogen had of heeft. Een verkeerde vastgoedbelegging is een reden om te verkopen. De redenen voor ontevredenheid variëren van constante onderhoudsproblemen tot problematische huurders.

Situaties om een beleggingspand te behouden

Weten wanneer u moet verkopen is een kunst op zich, maar dat geldt ook voor situaties waarin het beter is om een investeringspand vast te houden. Het niet verkopen van een vastgoedbelegging kan op langere termijn voordelen opleveren. Redenen om nog even met de verkoop te wachten zijn:

Het beleggingspand is recent gekocht

Als u uw investering vijf jaar of minder heeft, kan een verkoop u meer kosten dan dat de transactie de moeite waard is. De aan- en verkoopkosten van vastgoed zijn omvangrijk. Om ervoor te zorgen dat u niet met verlies verkoopt, is het verstandig om een pand aan te houden, totdat u er zeker van bent dat u met wat meerwaarde kunt verkopen.

Het pand bevindt zich op een goede locatie en levert inkomsten op

Dit zou voor de hand moeten liggen, maar soms kan stilte op de vastgoedmarkt eigenaren laten denken dat ze moeten verkopen. Als uw eigendom zich in een groeiend gebied bevindt, makkelijk huurders vindt en de waarde sinds de aankoop is gestegen, hoeft u een verkoop niet te overwegen. Onthoud dat het niet alleen om korte termijn winst gaat. Een beleggingspand in Tilburg zal op langere termijn gestaag in waarde stijgen.

Niet te snel veranderen

Het gebeurt dat u na het investeren in vastgoed een betere investeringsmogelijkheid vindt. Voorkom dat u alleen maar naar nieuwe uitdagingen zoekt. Te vaak gebeurt het dat eigenaren een perfect renderend pand verkopen, alleen maar omdat ze iets nieuws en spannends zoeken. Vergeet niet dat verveling ook een goed teken is. Het betekent dat u geen problemen heeft met het pand, stabiele maandinkomsten heeft en geen klachten heeft. Verkoop daarom niet te snel. Niemand garandeert het succes van een alternatieve investering.

Vastgoedadvies investeringspand verkopen in Tilburg

Tilburg is een gemeente waar naast veel studenten, ook starters, doorstromers, gezinnen met kinderen en ouderen moeite hebben met het vinden van woonruimte. Het is tegenwoordig niet vreemd om leegstaande kantoor- en bedrijfsruimte naar woningen en appartement te transformeren. Investeerders zien kansen in dit soort vastgoedtransacties. Wanneer u niet wilt dat u gedwongen met de leegstandswet te maken krijgt, is verkoop een goede oplossing. Weet u niet of dit het juiste moment is om te verkopen? Of wilt u weten op welke manier leegstand van invloed is op uw eigendom? Onze adviseurs kennen de vastgoedmarkt en weten oplossingen voor uw problemen te bedenken. Binnen ons netwerk zijn investeerders, kapitaalverstrekkers, leasemaatschappijen, vastgoedfondsen en beleggers actief. We brengen uw pand onder de aandacht van de meest geschikte kandidaat-kopers. Maak gerust een vrijblijvende afspraak, we zijn telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868.