Skip to content Skip to footer
Overweegt u een beleggingspand verkopen Utrecht? Het nemen van de beslissing om een vastgoedbelegging te verkopen is opwindend en het geeft veel kracht, gezien de prestaties van de huidige markt. U zit op een waardevol pand en alle jaren van inspanning om uw vermogen op te bouwen, lijken hun vruchten af te gaan werpen. Of u het kapitaal dat vrijkomt ergens anders wilt herinvesteren, het wilt gebruiken om een wereldreis te maken of uw pensioen aan wilt vullen, het doel is om de hoogste verkoopprijs te realiseren. Om dit te doen, heeft u alle informatie om een beleggingspand verkopen Utrecht nodig om een succesvolle transactie te sluiten.
Beleggingspand verkopen Utrecht

Beleggingspand verkopen Utrecht: de timing, het proces en de kosten

Vastgoed wordt het hele jaar door verkocht. Toch zijn sommige seizoenen lucratiever om te verkopen. Sinds de pandemie is de vastgoedmarkt verandert. Mensen kiezen meer voor thuis werken, kantoor- en bedrijfspanden richten werkplekken anders in. Over de timing hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Als vastgoedverkoper in Utrecht, bevindt u zich in een verkopersmarkt. Er zijn tal van redenen om een beleggingspand te verkopen. Misschien presteert een pand niet zo goed als verwacht, of is het gewoon tijd om te verkopen. Neem de tijd om over de verkoop na te denken en kijk zowel naar logische als emotionele redenen. U weet zelf het beste wanneer iets goed voelt.

Verkoopproces vereenvoudigen

Om het proces te vereenvoudigen, zijn er enkele stappen die u neemt om uw beleggingspand te verkopen:

• Bepaal de waarde van het pand;
• Overweeg samenwerking met een vastgoedadviseur;
• Onderzoek de fiscale gevolgen;
• Bepaal de verkoopstrategie, openbaar of buiten de markt;
• Bepaal hoe en wanneer u zittende huurders op de hoogte brengt van uw voornemen;

Omdat een beleggingspand vaak iemands thuis of werkplek is, is het nodig om rekening te houden met zittende huurders. Wees daarin flexibel. Laat een huurder weten eerder te willen vertrekken, probeer hier dan met open blik over te praten. Overigens is het zo dat huurders bij verkoop van het pand niet gedwongen kunnen worden om te verkopen en/of dat de huurprijs ineens verhoogd mag worden.

Kosten in de hand houden

Maak een ‘to do’ lijst voordat u het pand op de markt brengt. Na het informeren van uw huurders, brengt u de noodzakelijke reparaties in beeld. Zoek naar mogelijkheden om de vraagprijs te verhogen. Hoewel elk pand anders is, moet u rekening houden met kosten die gepaard gaan met het verkopen van een beleggingspand.

• Achterstallig onderhoud en reparaties;
• Marketing- en advertentiekosten;
• Vastgoedpresentatie en verkoopbrochure;
• Belastingen;
• Algemene verkoopkosten;

Beleggingspand verkopen belasting

Het verkopen van een beleggingspand is op meerdere vlakken een belangrijke beslissing. Misschien heeft u fiscale vragen of wilt u weten welke kosten gedeclareerd kunnen worden. Als u een beleggingspand met winst verkoopt, is deze winst soms belast in box 1 of onbelast in box 3. De winst die u maakt, is belastingvrij als:

• U maakt winst die niet vooraf voorspelt is;
• U een pand niet verkoopt met als doel snel winst te maken;
• U geen ‘voorkennis’ heeft
• U zelf geen werkzaamheden aan het pand heeft verricht;

Het is altijd raadzaam om uzelf te laten informeren door een belastingconsulent over de mogelijkheden die u heeft bij het verkopen van een beleggingspand.

Beleggingspand in Utrecht verkopen

Utrecht heeft een groot tekort aan woonruimte. Niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook starters, ouderen en doorstromers zoeken soms jarenlang, voordat ze noodgedwongen uitwijken naar plaatsen en gemeenten in de buurt van Utrecht. De afgelopen jaren is er een toename geweest van langdurige leegstand van kantoor- en bedrijfsgebouwen. Investeerders zien de mogelijkheden van herbestemming en transformatie. Het ombouwen van bestaande panden naar eigentijdse woon- en werkruimtes trekt nieuwe bewoners en huurders naar Utrecht. Als u een beleggingspand verkoopt, kan het geen kwaad om vooronderzoek te doen naar transformatie. U neemt een investeerder werk uit handen en vergroot de kans op een snelle verkoop.

Verkoopstrategie

U heeft besloten om te verkopen. Kiest u vervolgens om met het pand te adverteren of gaat uw voorkeur naar besloten verkoop? De manier waarop u vastgoed verkoopt, hangt af van de reden die u heeft. Bij het verkopen van een beleggingspand is niet altijd haast geboden. Sommige verkopers wachten rustig af tot het juiste bod voorbij komt. Wilt u besparen op advertentie- en marketingkosten? Off market verkopen is dan een goede tactiek. Zeker als u zelf een uitgebreid netwerk heeft, waar u het pand onder de aandacht brengt, is adverteren overbodig. Ontvangt u liever het ene bod na het andere? Openbaar verkopen is de aangewezen strategie om potentiële kopers elkaar te laten overbieden. Weet u niet wat de beste tactiek is? Overweeg samenwerking met Investment Builders.

Ervaren vastgoedadviseurs

Samenwerken met een vastgoedexpert om uw beleggingspand in Utrecht te verkopen, is een beslissing waarbij u naar meerdere factoren kijkt. Het is niet alleen iemand vinden die voor de hoogste prijs verkoopt, in de snelste tijd. Het zijn de ervaring, deskundigheid en professionaliteit van de adviseur die belangrijk zijn. Ons ervaren team heeft ruim 50 jaar ervaring op en met de vastgoedmarkt. Het is onze missie u tijdens het hele verkooptraject te ondersteunen, te adviseren en daar waar nodig te begeleiden. We onderzoeken en verzamelen de documenten en gegevens die u nodig heeft om het beleggingspand te verkopen. Binnen ons netwerk zoeken we naar geïnteresseerde investeerders en brengen u in contact met kandidaat-kopers.

Kom kennis maken

Investment Builders is u van dienst met uiteenlopende vastgoed vraagstukken. Of het nu gaat om kapitaal vrij te maken, zodat u in staat bent te herinvesteren, of dat u een beleggingspand verkoopt omdat u uw vastgoedportefeuille wilt afbouwen. Onze adviseurs brengen de kansen en mogelijkheden in beeld. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek. Van gedachten wisselen met een buitenstaander, leidt soms tot verfrissende, nieuwe inzichten. Ontdek de diversiteit van verkooptactieken en op welke manier een aantal kleine reparaties en/of aanpassingen uw vraagprijs eenvoudig verhogen. Investment Builders is telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868. Of stuur uw bericht naar info@investmentbuilders.nl, we nemen zo snel als mogelijk contact met u op.