Skip to content Skip to footer

Wilt u meer weten over beleggingspanden te koop aangeboden? De meeste beginnende beleggers hebben de vraag hoe ze vastgoedbeleggingen kunnen vinden. Het vinden van een winstgevende vastgoedbelegging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Beleggingspanden hebben andere kenmerken dan uw droomwoning. Beleggingspanden te koop aangeboden, variëren van een onder water staande eengezinswoning tot een klein appartementencomplex. In andere gevallen is de belegging in vastgoed een pand dat dringend aan herstelling of renovatie toe is. U koopt het voor een lage prijs, investeert in reparaties en verkoopt het pand vervolgens voor een hogere prijs. Het beste zoekt u naar vastgoed met een aantrekkelijk verhuurrendement en minimale leegstand.

beleggingspanden te koop aangeboden

Interessante beleggingspanden te koop aangeboden

Voordat u in onroerend goed investeert, moet ervoor zorgen dat u aan een paar kwalificaties voldoet. Het koopproces van een beleggingspand is anders dan het kopen van uw eigen woning. Beleggingspanden vereisen een hoger niveau van financiële stabiliteit, zeker als u het pand of appartement wilt verhuren. Zorg dat u voldoende geld beschikbaar heeft om de eerste aankoopkosten van het beleggingspand, doorlopend onderhoud en eventuele reparaties te dekken. Feit is dat u als verhuurder of eigenaar van een huurpand tijdig het nodige onderhoud pleegt. Daarnaast is het zaak om voldoende financiële middelen te reserveren voor het plaatsen van advertenties en het toepassen van kredietcontroles die ervoor zorgen dat u betrouwbare huurders aantrekt. Goede huurders zijn een aanwinst voor uw belegging, terwijl slechte huurders de uitgaven dramatisch kunnen verhogen.

Tijd om te beheren

Het beheer van een vastgoedbelegging kost tijd. Zeker als u een portefeuille in opbouw heeft of uw eerste beleggingspand koopt, heeft u niet altijd de middelen om een beheerder aan te stellen. U heeft in dat geval te maken met advertentiekosten, het kennismaken met potentiële huurders, antecedentenonderzoeken, het innen van de huurgelden, onderhoud en reparaties. Dit valt allemaal onder het beheer van verhuurvastgoed, daarbij moet u bovendien rekening houden met het ‘recht op privacy’ van de huurder(s). Voordat u een beleggingspand koopt, moet ervoor zorgen dat u voldoende tijd en middelen heeft om het pand te beheren en onderhouden.

Overwegingen bij het aankopen van een beleggingspand

Als u een beleggingspand te koop krijgt aangeboden zijn er enkele overwegingen waar u over nadenkt voordat u investeert.

Trends op de woningmarkt

Beleggen in verhuurvastgoed kan rendabel zijn, als u weet waar de trends op de woningmarkt liggen. Het aanbod van betaalbare huurwoningen is vele malen lager dan de vraag. De vraag is dan ook niet of uw investering rendement oplevert, maar hoe u het meeste uit de verhuur en waardevermeerdering kunt halen. Onderzoek de huurtrends in uw regio en besteed daarbij aandacht aan huurprijzen, belastingen, faciliteiten en voorzieningen. Hoe is de samenstelling van de wijk? Hoe is de verhouding tussen wonen en werken? Welke faciliteiten zijn er beschikbaar voor gezinnen met kinderen en ouderen? De aankoop van een beleggingspand is een grote investering, neem voldoende tijd om de huidige markttrends in beeld te brengen.

Investeert u alleen of met een partner?

Samen investeren lijkt misschien een goed idee. Samen de financiën en kennis bundelen. Investeren met een partner betekent ook dat de potentiële winst wordt gehalveerd. Daarnaast delen investeringspartners de wettelijke aansprakelijkheid. Hoe goed een samenwerkingsverband ook is, het kan altijd gebeuren dat huurders u aanklagen omdat er niet tijdig wordt gereageerd op het melden van een defect. Het is zorg om een samenwerkingspartner te vinden die net zoals u betrouwbaar, verantwoordelijk en proactief is als het gaat om onderhoud van het pand.

Wat zijn de belastingen

Investeren in een beleggingspand betekent dat u te maken krijgt met belastingheffingen voor vastgoedeigenaren. Deze belastingen zijn zowel regionaal als lokaal en komen in de vorm van onder meer onroerendgoedbelasting. Het bedrag dat u betaalt, is gerelateerd aan de waarde van het vastgoed. Lokale overheden heffen belastingtarieven die variëren. Praat met een vastgoedadviseur om te berekenen met welk bedrag u rekening moet houden.

Samenwerken met een vastgoedbeheerder

Het kopen van een beleggingspand is niet moeilijk. Als u de financiële middelen beschikbaar heeft om de transactie te sluiten kan een deal snel plaatsvinden. Wanneer u het pand eenmaal in bezit heeft, krijgt u te maken met het dagelijks onderhoud en huurdersbeheer. Zelf doen is een optie, maar ligt niet altijd voor de hand. Beleggers die een grotere verhuurportefeuille hebben, beslissen vaak om een externe vastgoedbeheerder in te huren. Een beheerder neemt bijna alle taken die aan het pand gerelateerd zijn over. Van het zoeken en natrekken van verhuurders tot het plannen van regelmatig onderhoud en het uitvoeren van noodreparaties. De maandelijkse huurinkomsten worden door de beheerder opgevolgd. Voor de dienstverlenging betaalt u een vooraf afgesproken percentage of vast maandbedrag.

Waardevermeerdering

Om naast het maandelijkse rendement uit huurinkomsten het pand in waarde te vermeerderen, zijn investeringen nodig. Als u een beleggingspand te koop krijgt aangeboden is het zaak om naar het huidige energielabel te kijken. Investeren in isolatie en het energiezuinig maken van vastgoed staat gelijk aan een pand dat in waarde vermeerdert. Dit hoeven in de eerste plaats geen dure investeringen te zijn. Spouwmuurisolatie, het isoleren van de zolder of het kiezen voor een energiezuinige verwarmingsinstallatie zijn enkele voorbeelden. Huurders geven steeds vaker de voorkeur aan een energiezuinige woonruimte, omdat dat automatisch lagere maandlasten voor gas, licht en water betekent.

Advies beleggingspand kopen

Tussen het aangeboden krijgen van een beleggingspand en het daadwerkelijk sluiten van een deal zit een groot verschil. Want hoe moet u reageren op de aanbieding en welke prijs past bij het pand? Beginnende beleggers, maar ook meer ervaren investeerders hebben baat bij advies op maat. Een ervaren vastgoedadviseur heeft inzicht in de actuele markttrends en de prijzen van vergelijkbaar vastgoed. Dit is waar u een beroep kunt doen op de adviseurs van Investment Builders. Binnen onze onderneming is meer dan 50 jaar ervaring in de vastgoedsector. Onze adviseurs nodigen u uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of u nu vragen heeft over een pand dat u wordt aangeboden of over een andere investering in verhuurvastgoed, we zijn u graag van dienst. Stuur ons een e-mail op info@investmentbuilders.nl of vul het contactformulier in. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie.