Skip to content Skip to footer
Succesvol bouwgrond verkopen Almere? Het verkopen van vastgoed in een veranderende onroerend goed markt is een uitdaging. Het verkopen van bouwgrond Almere vormt daarop geen uitzondering. Het is belangrijk om uzelf te laten adviseren over de transactie. Bouwgrond verkopen is niet hetzelfde als het aanbieden van een bestaande woning. Met de goede strategie verkoopt u bouwgrond snel en voor de beste verkoopprijs.

Marktdynamiek bouwgrond verkopen Almere

Veel vastgoedeigenaren gaan ervan uit dat de marktdynamiek voor bouwkavels en percelen gelijk is aan de markt voor bestaande woningen. Dat is niet het geval. Bouwgrond verkopen heeft voorbereiding nodig, zodat u het onderscheidt maakt tussen grond verkopen en de bestaande huizenmarkt: • Grondkopers zijn anders dan huizenkopers. Beide groepen hebben verschillende perspectieven, wensen en behoeften. Grondkopers zoeken naar de juiste locatie en een mogelijkheid waarmee ze de latere bouw naar eigen behoeften invulling geven. • Marktbewegingen. De markt voor bouwgrond is niet zo levendig als de huizenmarkt. Er zijn minder kopers voor bouwgrond. • Geduld vereist. Het verkopen van bouwgrond kan snel gaan, maar het gebeurt ook dat een kavel meer tijd nodig heeft om verkocht te worden. Wees voorbereidt en laat u niet ontmoedigen. Bouwgrond in Almere is schaars en mensen zien steeds meer in zelfbouw. Met de juiste voorbereiding verkoopt een bouwkavel vlot.

Kopers van bouwgrond

Het kopers profiel hangt af van het type vastgoed dat u verkoopt. Is de bouwkavel bouwrijp? Hoe is de ligging van de kavel? Hoe zijn de marktomstandigheden? Is uw waarschijnlijke koper een particulier die bouwgrond zoekt voor zelfbouw of een investeerder die ontwikkelingsplannen heeft? Er zijn verschillende kopers voor kant-en-klare bouwpercelen, landelijk gebied of een perceel in een buitenwijk. Wanneer u de waarschijnlijke doelgroep heeft geïdentificeerd, probeer uzelf dan in de gedachten van de koper te verplaatsen. Richt uw boodschap op de feiten en kenmerken die een koper nodig heeft om een bod uit te brengen.

Informatie verstrekken

Houd informatie bij de hand over de kavel. Hoe zijn de afmetingen? Wat staat er op de eigendomsakte? Is er een bouwvergunning en wat houdt deze precies in? Wat is het bestemmingsplan voor de wijk of omgeving waarin de kavel is gelegen? Iedere situatie is anders. Pas uw informatie aan. Bent u niet op de hoogte van de details die de grond kenmerken? Doen dan onderzoek. Als u goed voorbereid bent, maakt u het proces voor een kandidaat-koper makkelijker en verloopt de transactie voorspoedig.

Verkoopprijs kiezen

Prijsbepaling is bepalend voor het succes bij het aantrekken van kandidaat-kopers. De verkeerde prijs schrikt kopers af, waardoor de grond langer dan wenselijk te koop staat. Het vaststellen van een prijs voor bouwgrond is lastiger in vergelijking met het bepalen van de waarde van een woning of gebouw. Bouwrijpe kavels hebben zowel de voorkeur als een meerwaarde dan een kale kavel, die nog niet bouw klaar is gemaakt. Als een kavel geschikt is voor hoogwaardige woningbouw, zal dit waarschijnlijk een hogere prijs opleveren dan wanneer de kavelafmeting beperkt is en alleen maar geschikt voor een woning. Houd rekening met uw eigen behoeften bij het bepalen van de prijs. Het gebeurt dat u als verkoper een keuze moet maken tussen de hoogste verkoopprijs en een snelle verkoop. Een vastgoedadviseur met kennis van bouwgrond verkopen kan hierbij helpen.

Verkoop online bekendmaken

De manier waarop u de bouwkavel onder de aandacht van kandidaat-kopers brengt varieert. Misschien heeft u een voorkeur voor het publiekelijk bekend maken van de verkoop, terwijl anderen meer zien in een stille verkoop. Als u kiest voor openbare verkoop, zijn online vermeldingen een belangrijk onderdeel van uw marketingplan. Wanneer u uw eigendom online op de markt brengt, richt u zich op kopers die actief zoeken naar kavels en bouwgrond. Houd er rekening mee dat populaire vastgoedsites, zoals Funda alleen vastgoed advertenties plaatsen van makelaars. Particulieren hebben helaas geen mogelijk om hier een vastgoed aanbieding te doen. Wel zijn social media platforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram interessante sites met een groot bereik. Vraag mensen binnen uw netwerk om de advertentie te delen en uw bereik wordt zo snel uitgebreid.

Praat met de buren

Om het bereik te vergroten, is het een idee om met de aangrenzende eigenaar kennis te maken. Praat met de buren. Ook bij bouwpercelen weten eigenaren graag van elkaar hoe de toekomstige bouw eruit komt te zien. Het is niet ondenkbaar dat de buurman uw bouwgrond wil kopen voor extra ruimte en om controle te houden op naburige woningen. Een andere strategie is om rechtstreeks contact op te nemen met actieve bouwers en/of aannemers in de buurt en zo te zien of er interesse is in uw eigendom.

Toon bouwgrond op zijn best

Afhankelijk van de doelgroep is het een uitdaging om een bouwkavel op de markt te brengen. Bestaande bebouwing is zichtbaar en roept gevoelens en/of ideeën op bij geïnteresseerden die het pand bezoeken. Er is geen open huis bij de verkoop van bouwgrond. Maak gebruik van visuele hulpmiddelen. Gebruik aantrekkelijke foto’s van de bouwgrond, omschrijf de kenmerken van de omgeving en laat zien hoe het uitzicht vanaf de kavel is. Maak vermelding van eventuele gemeenschappelijke voorzieningen en beschrijf de faciliteiten die in de wijk beschikbaar zijn. Hoewel het niet hetzelfde is als een woningbezichtiging, is het belangrijk om een bezichtiging aan de koper aan te bieden. Laat zien hoe de kavel eruit ziet, waar de eigendomsgrenzen lopen. Gebruik deze gelegenheid om op strategische manier de positieve aspecten aan te wijzen en te benadrukken.

Werken met ervaringsdeskundigen

Een ervaren professional aan uw zijde helpt bij het verkopen van vastgoed, waaronder een bouwkavel. Er zijn voordelen aan het samenwerken met een vastgoedadviseur. De adviseurs van Investment Builders helpen u bij het begrijpen van de markt, het bepalen van de verkoopprijs en het vinden van de juiste koper(s). Het verkopen van bouwgrond in Almere heeft unieke uitdagingen en met enkele praktische tips heeft u een groot bereik. Dus onderneem actie en vind de beste manier om uw bouwgrond te verkopen. Neem contact met ons op via +31 6 30600868 of vul het contactformulier in.