Skip to content Skip to footer
Wilt u bouwgrond verkopen Amsterdam? Bouwgrond is schaars. Vooral in en rond steden zoals Amsterdam is het moeilijk om geschikte bouwgrond te vinden. Het bouwen van een woning of bedrijfsruimte is bovendien niet overal toegestaan. Het verkopen van bouwgrond in Amsterdam biedt mogelijkheden aan investeerders, projectontwikkelaars en mensen die zelf hun droomwoning willen bouwen. Met de juiste strategie is bouwgrond verkopen Amsterdam succesvol en rendabel.

Kostbare bouwgrond verkopen Amsterdam

Heeft u bouwgrond in uw vastgoedportefeuille? Wilt u een bouwkavel verkopen, omdat u andere plannen heeft? Het verkopen van bouwgrond in Amsterdam kan snel gaan en een behoorlijk rendement opleveren. Nu is het ene perceel niet te vergelijken met het andere en zal een kandidaat-koper altijd onderzoek doen naar de mogelijkheden die de bouwgrond heeft. Voordat u in een biedingsoorlog verzand, is het goed om een verkoopstrategie te bepalen. Als u niet dagelijks met vastgoedtransacties te maken heeft, is het eenvoudig om te denken dat een ‘te koop’ bord op het perceel de eenvoudigste manier is om de aandacht van geïnteresseerde kopers te trekken. Openbaar verkopen is praktisch, maar de kans is groot dat u al snel meer aandacht heeft dan verwacht en de kandidaat-kopers elkaar overbieden. Overleggen met een vastgoedadviseur laat zien dat er verschillende mogelijkheden zijn om bouwgrond in Amsterdam te verkopen.

Bouwgrond openbaar verkopen

Vastgoed verkopen is tegenwoordig prima zonder makelaar te regelen. De advertentiemogelijkheden zijn divers, maar populaire vastgoedwebsites zoals Funda zijn uitsluitend voor makelaars en vastgoedadviseurs bedoelt. Ondanks dat is het openbaar verkopen van bouwgrond mogelijk. U plaatst een duidelijk bord op het perceel, maar ook advertenties in dagbladen, streek- en advertentiebladen helpen bij het promoten van de bouwgrond die u verkoopt. Maak binnen uw netwerk van familie, kennissen, vrienden, collega’s en zakenrelaties bekend dat u een perceel verkoopt en/of plaats een omschrijving op social media platforms. Het bereik dat u heeft is groot en binnen afzienbare termijn krijgt u reacties. Kandidaat-kopers willen weten welke bestemming de grond heeft en welke voorwaarden er zijn om een woning te mogen bouwen. Bij interesse en biedingen die u aanspreken onderhandelt u over de verkoopvoorwaarden. Als u met een koper tot overeenstemming komt, stelt een notaris de definitieve akte van levering op.

Bouwgrond off market verkopen

Wanneer u niet gehaast bent met de verkoop en uw voornemen liever niet openbaar maakt, is buiten de markt verkopen een prima oplossing. Zonder advertenties en/of te koop borden zoeken naar een kandidaat-koper geeft rust. Natuurlijk is het mogelijk om dit zelfstandig te doen. Spreek familie en bekenden aan en laat weten dat u bouwgrond verkoopt. Discreter is het om advies te vragen aan een vastgoedadviseur. Deze beschikt over een netwerk van investeerders, ontwikkelaars en vastgoedbeleggers die interesse hebben in het kopen van bouwgrond. De adviseur bespreekt de details van de grond met u en stelt een overzichtelijke informatiebrochure samen. Door de kavel aan te bieden bij geïnteresseerde kopers krijgt u vanzelf een bod en onderhandelt u en/of de adviseur met de kandidaat-koper. Net zoals bij een openbare verkoop stelt een notaris de akte van levering op en meld deze aan bij het Kadaster.

Bestemmingsplan bouwgrond

Het is publiekelijk geheim dat bijna elke vierkante meter in Nederland is gepland. Beschikbare vrije ruimte is beperkt en als er een bestaand bestemmingsplan is dan is dat niet altijd even eenvoudig aan te passen en/of veranderen. Het hebben van bouwgrond is interessant en verkoop kan een interessante meerwaarde opleveren, maar het is voor een kandidaat-koper goed om te weten wat de mogelijkheden zijn. Iemand die zoekt naar een bouwkavel om een eigen ontworpen huis op te mogen bouwen, heeft niets als de bestemming van een kavel opslagruimte is. Maak daarom een duidelijke omschrijving van de bouwgrond. Hiermee trekt u de interesse en aandacht van kopers die zoeken naar een perceel dat past bij de bestemming. In sommige gevallen kan een omgevingsvergunning aangevraagd worden om de bestemming te veranderen, maar het verdient de aanbeveling dit eerst met de lokale overheid te kortsluiten.

Locatie als succesfactor

Natuurlijk is het idee van bouwgrond verkopen goed. De interesse en het succes van de verkoop zijn onder meer afhankelijk van de locatie. De bereikbaarheid en aanwezigheid van faciliteiten en voorzieningen zijn belangrijk. Zeker als het perceel verkocht wordt als bouwgrond voor een woning, zijn dit punten die de aandacht verdienen. Zijn er winkel mogelijkheden? Hoe is het openbaar vervoer geregeld? Is er bestaande verkeersinfrastructuur? Welke plannen heeft de lokale overheid met de omgeving? Niet elke locatie is geschikt om te wonen, terwijl andere wijken wonen en werken uitstekend combineren. Het is de aantrekkingskracht van de omgeving die van invloed is op kopers om juist op die locatie een kavel te willen kopen.

Verkoop onder voorbehoud financiering

Als u eenmaal een bod accepteert en overeenstemming bereikt over de voorwaarden, wordt een voorlopige koopovereenkomst opgesteld en door beide partijen ondertekend. De voorwaarde ‘onder voorbehoud van financiering’ is in veel gevallen van toepassing. Zeker als het om een particuliere koper gaat die afhankelijk is van een hypotheek of lening, zal deze voorwaarde in de overeenkomst vermeld worden. Binnen een bepaalde termijn, de datum staat vermeld in de overeenkomst, heeft de koper tijd om de financiering te regelen. Als dit niet lukt, kan de overeenkomst alsnog opgezegd worden en kunt u een andere koper zoeken.

Advies bouwgrond verkopen

Heeft u een bouwkavel in Amsterdam en wilt u die verkopen? Bespreek met een vastgoedadviseur van Investment Builders de mogelijkheden. De manier waarop u verkoopt is van invloed op het succes en de meerwaarde. Onze adviseurs hebben ruim 50 jaar ervaring in de vastgoedsector en beschikken over een uitgebreid netwerk van zakelijke relaties. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek. Een bouwkavel verkopen heeft voorbereiding nodig. We laten u zien op welke manier bouwgrond interessant is voor kopers en welke informatie daarbij hoort. Kandidaat-kopers informeren over de mogelijkheden die zowel de grond als de omgeving te bieden hebben, is een meerwaarde en van invloed op de verkoop. Een afspraak maakt u door telefonisch of via WhatsApp contact op te nemen met +31 6 30600868.