Skip to content Skip to footer
Snel bouwgrond verkopen Den Haag? Wilt u de waarde van een bouwkavel verzilveren? Als u een bouwperceel heeft dat geschikt is voor nieuwbouw, is dit een uitstekend moment om de waarde van uw bezit in kapitaal om te zetten. Met de krapte op de woningmarkt en de onmacht om nieuwe woningen te bouwen en op te leveren, is het voor grondeigenaren een ideale tijd om bouwgrond in Den Haag te verkopen. Bouwgrond verkopen Den Haag kan zowel aan particulieren, investeerders en ontwikkelaars.

Mogelijkheden bouwgrond verkopen Den Haag

Als u bouwgrond heeft, waarvan u denkt dat deze geschikt is voor een nieuwbouwproject, kunt u verkoop overwegen. Dit is misschien niet zo eenvoudig als het klinkt. Bouwgrond is weliswaar vastgoed, maar een transactie kan op verschillende manieren en met diverse voorwaarden tot stand komen.

Bouwgrond verkopen zonder bouwvergunning

De snelste manier om grond te verkopen is zoals het is, zonder bouwvergunning. Dit is tegelijk ook de optie die naar verwachting de laagste verkoopprijs oplevert. Een koper investeert geld in een perceel, waarbij de hoop is dat het krijgen van een bouwvergunning geen problemen geeft. Hoe waarschijnlijk u het ook acht dat een bouwvergunning wordt verleend, er zijn altijd risico’s aan verbonden. • Hoe snel wordt de vergunning verleend? • Voor hoeveel woningen er is toestemming? • Welke infrastructuur aanpassingen of verbeteringen zijn nodig? Er zijn locaties te noemen waarbij het waarschijnlijk was dat een bouwvergunning zonder problemen werd verstrekt, maar toen het beleid van de lokale overheid veranderde was de kans verkeken. Een kandidaat-koper weegt de potentiële risico’s af bij het uitbrengen van een bod. De prijs die men bereid is te betalen, ligt ergens tussen de waarde voor het bestaande gebruik en de waarde met een bouwvergunning.

Verkoop onder voorbehoud van

Een andere manier om bouwgrond te verkopen is op voorwaarde dat de koper een bouwvergunning krijgt, een voorwaardelijk contract. De onzekerheden bij het verkrijgen van een vergunning blijven bestaan, maar als de gemeente de aanvraag afwijst, hoeft de koper de grond niet te kopen. Dit verkleint het financiële risico, waardoor de koper bereidt is meer te betalen. Het is gebruikelijk dat investeerders aanbieden om onder voorbehoud van voorwaarden bouwgrond te kopen. Het opstellen van een bouwaanvraag kost tijd, waardoor ook de verkoop op deze basis tijd in beslag neemt. Een koper zal vooraf aannames doen op basis waarvan deze verwacht een omgevingsvergunning te krijgen.

Verkoop met bouwvergunning

Door het krijgen van een omgevingsvergunning, maakt u het voor kopers aantrekkelijk de grond te kopen. De risico’s zijn beperkt. De beste manier om dit te doen is op basis van een vergunning op de hoofdlijnen. Dat wil zeggen dat huisvesting op het perceel is toegestaan, maar de grondeigenaar mag later over enkele gedetailleerde zaken beslissen. Het beschikken over technische rapporten die onder andere weergeven hoe het met de bodemgesteldheid en afwatering zijn gesteld, is voordelig. Het betekent dat een ontwikkelaar vrij snel aan de slag kan, omdat vooronderzoek al heeft plaatsgevonden. Bouwrijpe kavels die voorzien zijn van een bouwvergunning worden voor hogere prijzen verkocht. Een investeerder is zeker van de bouwmogelijkheden en bespaart op tijd, omdat u de nodige rapporten en vergunningen heeft geregeld.

Tijdsbestek bouwkavel verkopen

Afhankelijk van de reden waarom u een perceel verkoopt, zijn er enkele tactieken die u helpen. Zo is het mogelijk om advertenties te plaatsen waarin u de kavel te koop aanbiedt. Zowel landelijke dagbladen als plaatselijke advertentiekranten, vastgoedsites en social media zijn aangewezen plaatsen om een kavel onder de aandacht van het grote publiek te brengen. De woningmarkt in Den Haag is, net zoals elders in Nederland overspannen. Er is een schreeuwend te kort aan woonruimte. Bouwkavels zijn schaars en dus gewild. Bij het plaatsen van een advertentie kunt u rekenen op interesse uit verschillende hoeken. De vraag is alleen of u zit te wachten op een groot aantal kandidaat-kopers die allemaal meer willen weten over de bouwgrond en die bieding op bieding doen. In dat geval is off market verkoop een rustiger alternatief.

Off market een bouwkavel verkopen

Buiten de markt verkopen van vastgoed, verloopt doorgaans rustiger dan openbare verkoop. Het aantal geïnteresseerde kopers is beperkt, waardoor concurrentie ontbreekt. Als een koper een bod doet, beslist uzelf of het interessant is om te onderhandelen over de voorwaarden of niet. Een off market vastgoedtransactie is gericht op serieuze kandidaten, die in veel gevallen de financiën op orde hebben en die niet afhankelijk zijn van het rondkrijgen van een hypotheek of financiering. Buiten het ontbreken van advertenties en aandacht verloopt een off market transactie op dezelfde manier als een standaard vastgoeddeal. Dat betekent dat de overdracht en akte van levering bij een notaris gebeuren en ondertekend worden.

Deskundig advies

Bouwgrond verkopen is iets wat u niet elke dag doet. Dit is waar een vastgoedadviseur u kan helpen. Een adviseur werkt aan het in beeld brengen van de kavel en helpt eventueel bij het aanvragen van een bouwvergunning. Het doel is om de waarde van de grond te maximaliseren. Als gevolg hiervan heeft u bij een succesvolle verkoop, vaak meer kapitaal dan wanneer u dat zou hebben gehad bij het verkopen van de grond zoals deze is en zonder vergunning. Uiteindelijk hangt de weg die u aflegt om bouwgrond in Den Haag te verkopen af van uw eigen omstandigheden. Iedereen heeft eigen ideeën over de snelheid van de verkoop en de prijs waarvoor een bouwkavel van eigenaar wisselt. Investment Builders heeft een bewezen staat van dienst en onze adviseurs hebben ruim 50 jaar ervaring in, met en op de vastgoedmarkt. Neem contact met ons op als u bouwgrond wilt verkopen.

Informatie bouwkavel verkopen in Den Haag

Bouwgrond in Den Haag en omstreken is schaars. Mensen zoeken soms jaren naar de geschikte kavel om hun droomwoning op te bouwen. Wilt u weten of dit het juiste moment is om een bouwkavel te verkopen en hoe u dit het beste aanpakt? Stuur een e-mail naar info@investmentbuilders.nl, of neem telefonisch contact op met +31 6 30600868. Onze adviseurs maken een afspraak voor een adviesgesprek en laten u zien hoe en op welke manier u bouwgrond succesvol verkoopt.