Skip to content Skip to footer
Tips bouwgrond verkopen Haarlem. Het verkopen van bouwgrond aan ontwikkelaars in Haarlem, is vaak de snelste manier om winst te maken op ongebruikte grond. Weten wat de grond waard is, is nodig om een zo goed mogelijke prijs te ontvangen. Door met enkele punten rekening te houden, verdient u uw geïnvesteerde geld terug en brengt bouwgrond verkopen Haarlem rendement op.

Vooronderzoek bouwgrond verkopen Haarlem

Het bestemmingsplan voor de grond, bepaalt hoe deze kan worden ontwikkeld. Zo zijn er gebieden waar alleen industrie en bedrijfsbouw gepland is, terwijl andere gericht zijn op woningbouw. Om erachter te komen in welk soort gebied de grond zich bevindt, kunt u naar het gemeentehuis van Haarlem. De gemeente vraagt om eerst een afspraak te maken. In het bestemmingsplan staan de details van de grond vermeld. Overweeg ook om bij het Kadaster eigendomsinformatie op te vragen. Hier staan gegevens over de exacte grootte en afmeting. Vraag gelijk een Kadastrale kaart aan die de globale ligging van de grond laat zien. De kadastrale perceelnummers en grenzen zijn zichtbaar op de kaart, evenals bebouwing.

Eerst uitbreiden, daarna verkopen

Is de bouwgrond die u verkoopt onderdeel van een groter geheel? Zijn er aanpalende percelen die interessant zijn? Overweeg uw bezit uit te breiden. Als de grond en de omgeving interessant zijn voor investeerders, zoeken ze vaak grotere hoeveelheden grond tegelijk. Als u er vroeg bij bent en vermoedt dat uw bezit binnenkort meer waarde heeft, overweg dan om uit te breiden. Het uitbreiden van bouwgrond is een gok, die niet altijd succes heeft. Aan de andere kant is er niets mis met het kopen van meer land in het hoop alle kavels met winst te verkopen.

Samenwerken met professionele vastgoedadviseur

Zowel beginnende als ervaren vastgoedeigenaren, hebben soms baat bij welgemeend advies. Let daarom op wie u om hulp vraagt. Zoek een deskundige adviseur die ervaring heeft met het onderhandelen met investeerders en ontwikkelaars. Alleen op deze manier bent u zeker dat u het meeste uit de verkoop van de bouwgrond haalt. Om voldoende winst te behalen is ervaring vereist. Investment Builders biedt zowel ervaring als deskundigheid en professionaliteit. Onze vastgoedadviseurs hebben een (inter)nationaal netwerk met investeerders, ontwikkelaars, aannemers, bouwondernemingen, woningbouwverenigingen en andere zakelijke relaties.

Juiste verkoopmoment afwachten

U wilt uw bouwgrond in Haarlem op het juiste moment voor de beste prijs verkopen. Maar wat is het beste moment? Verkopen aan de eerste investeerder die een bod doet, is misschien fout. Ervaren investeerders profiteren van uw naïviteit en onbekendheid met de markt. Zonder onderhandelingsvaardigheden is het moeilijk om op het juiste bod te reageren. Kijk daarom naar de markttrends in het gebied. Laat u niet opjagen door een zogenaamd ‘perfect bod’. Hoe zien de ontwikkelingen in de omgeving eruit? Is de verwachting dat uw grond op termijn aan waarde wint? Zijn andere investeerders bereidt een betere deal te bieden? Een koper zal altijd proberen de vraagprijs te verlagen. Weet wat uw eigendom waard is en wat de laagste prijs is voor welke u bereidt bent verkopen. Onderhandelingen mogen scherp zijn.

Netwerken voor de beste deal

Als de bouwgrond die u verkoopt een grotere oppervlakte heeft en/of omgeven wordt door andere kavels, is de kans groot dat u andere landeigenaren kent. Misschien hebben de buren al verkocht aan de investeerder waardoor u bent benaderd. Probeer erachter te komen voor hoeveel ze verkocht hebben en aan wie. Praat met andere ontwikkelaars die interesse hebben in bouwgrond in Haarlem. Online heeft u mogelijkheden om vastgoed onder de aandacht van geïnteresseerde kopers te brengen. De beste methode om voor een goede prijs te verkopen is mond-tot-mondreclame. Netwerken is de sleutel tot succes. Onze adviseurs maken de voorgenomen verkoop kenbaar bij investeerders en ontwikkelaars waarvan het bekend is dat ze interesse hebben in bouwkavels in Haarlem. Netwerken helpt u bij het onderhandelen over de beste vastgoedtransactie.

Durf te vragen

Ontwikkelaars hebben jaren ervaring in het goedkoop aankopen van bouwgrond, om vervolgens aan projectontwikkeling te doen. De laatste jaren is het aanbod van beschikbare bouwgrond achtergebleven. Bouwvergunningen voor grote, complexe nieuwbouwprojecten blijven achter, omdat er door de overheid veel aandacht gaat naar duurzaamheid en de belasting van het klimaat. Zoek hulp van een vastgoedadviseur om zo het meeste uit de bouwgrond die u heeft te halen. Wees niet bang om te vragen en laat onderzoek doen naar de waarde van het land.

Achtergrondonderzoek

Dit onderzoek begint al voordat u de bouwgrond te koop zet. Breng de mogelijkheden in kaart. Hoe is de bereikbaarheid? Is er bestaande verkeersinfrastructuur? Is de grond bouwrijp? Welke ontwikkelingen heeft de lokale overheid voor de omgeving? Welke voorzieningen en faciliteiten zijn aanwezig? Moet de bodem gesaneerd worden? Er zijn vragen die u vooraf beantwoord, om een zo hoog mogelijke prijs voor de bouwgrond te ontvangen. Niet iedere vastgoedeigenaar heeft de tijd of toegang om deze informatie zelf overzichtelijk te krijgen. Overleg met onze adviseurs hoe de informatie verkregen kan worden en hoe de verkoopbrochure eruit moet zien. De prijzen voor bouwgrond lopen sterk uiteen. Een kavel zonder omgevingsvergunning die nog niet bouwrijp is, wisselt voor een lagere verkoopprijs van eigenaar dan een kavel waar die klaar is voor werkzaamheden en bebouwing.

Adviesgesprek grond verkopen in Haarlem

Is nu het moment om bouwgrond in Haarlem te koop aan te bieden? Hoe vindt u een investeerder en wat is de prijs die de grond op moet brengen? Het verkopen van bouwgrond is complex en de prijs heeft meerdere invloedsfactoren. Praat met Investment Builders over de beste verkoopstrategie. Onze adviseurs brengen samen met u de grond en mogelijkheden in beeld. Welke plannen heeft de gemeente Haarlem voor het gebied? Hoe ziet het bestemmingsplan eruit? Op basis van deze en andere gegevens ontstaat een verkoopbrochure. Geïnteresseerde kopers krijgen de informatie en willen de locatie zelf zien, voordat ze een bod uitbrengen. Als u dat wilt, gaat de adviseur mee naar de bezichtiging. Doet de investeerder een interessante aanbieding? U beslist zelf hoe de onderhandelingen verlopen. Bent u benieuwd wat we u te bieden hebben? Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek.