Skip to content Skip to footer
Wilt u bouwgrond verkopen Rotterdam? Misschien heeft u wat grond geërfd, misschien heeft u een (te) grootte tuin of misschien heeft u een bouwperceel gekocht als investering. Maar hoeveel is de grond waard en hoe kunt u bouwgrond Rotterdam verkopen? Ongeachte de grootte van het perceel dat u bezit, zoekt u naar de best mogelijke deal. Bouwgrond in Rotterdam is schaars, er zijn particulieren en investeerders die jaren zoeken naar een geschikte kavel. Aan interesse geen gebrek. Met een goede strategie verkoopt u een bouwperceel voor een aantrekkelijke prijs.

Geschikte bouwgrond verkopen Rotterdam

Niet iedere kavel is geschikt voor woningbouw. Misschien heeft u al een bepaald gevoel; als u grond bezit grenzend aan de prachtige Ackerdijkse Plassen is de ontwikkeling van vastgoed waarschijnlijk niet mogelijk. Als u in de stad een kavel bezit, heeft woningbouw waarschijnlijk een positief effect op de omgeving. Omdat het niet altijd duidelijk wat wel of niet is toegestaan, is het een goed idee om advies in te winnen bij vastgoedexperts. Neem contact op met Investment Builders, onze adviseurs nemen samen met u het bestemmingsplan door en geven hun mening over de mogelijkheden. Een gedetailleerde beoordeling is een verstandig uitgangspunt voor de verkoop. U brengt bestemmingsplannen in beeld, waardoor er duidelijkheid ontstaat over de bestaande bestemming en de manieren om dit aan te passen en/of te veranderen.

Tactiek bouwgrond succesvol verkopen

Investeren in een paginagrote advertentie in een landelijk dagblad is meestal niet de beste manier om een perceel te verkopen. Niet alle investeerders en/of particuliere kopers hebben interesse in openbare verkopen. Exclusiviteit en samenwerken met zorgvuldig geselecteerde partijen bieden ook u, als verkoper een sterkere positie tijdens het onderhandelen over de voorwaarden. Verkoop zelfstandig of zoek een vastgoedadviseur met kennis en ervaring. Samenwerken schept de mogelijkheid een unieke marketingstrategie te ontwerpen die het beste bij het perceel past. Bespreek de verschillende verkooptactieken en kies voor een strategie die het voordeligst is en waarbij u de grootste kans op een succesvolle deal heeft.

Maximaliseren perceel waarde

Een taxateur geeft een weloverwogen taxatie van de bouwkavel. In werkelijkheid is een perceel evenveel waard als een koper zal betalen. Meestal is de waarde van de grond evenredig aan de koopsom die u er bij verkoop voor ontvangt. Zo heeft landbouwgrond waarde van de gewassen die geteeld en verkocht worden. Een perceel met een bouwvergunning voor woningbouw heeft waarde op basis van de financiële meerwaarde, die wordt behaald met de verkoop van een woning. Samenwerken met een vastgoedadviseur heeft als voordeel dat bouwgrond door een juiste omschrijving en verkoopstrategie de hoogste waarde oplevert. Onze experts kennen de vastgoedmarkt in Rotterdam en beschikken over netwerkrelaties die zoeken naar bouwpercelen. Goed onderhandelen levert een mooi rendement op.

Bouwgrond met bouwvergunning

Bouwgrond heeft niet automatisch een bouwvergunning. Als u bouwgrond verkoopt, is dat met of zonder bouwvergunning. Kopers zullen hier naar kijken. Vooral als een koper zoekt naar een perceel dat geschikt is voor woningbouw is een bouwvergunning van belang. Het hebben of krijgen van een bouwvergunning is cruciaal om de waarde van de grond te maximaliseren. De gemeente Rotterdam stelt voorwaarden aan bouwprojecten. Om een koper tegemoet te komen is het zinvol om deze regels vooraf door te nemen en eventueel in de informatiebrochure te vermelden. Bouwgrond kan op verschillende manieren verkocht worden:

Onvoorwaardelijke verkoop

Een koper doet een aanbod om de grond van u te kopen, zonder dat er andere specifieke voorwaarden dan leegstand bij oplevering van toepassing zijn. Als u dit accepteert, is het mogelijk de transactie vlot af te ronden. De methode levert op de snelste manier kapitaal op, maar tenzij u de grond verkoopt met een geschikte bouwvergunning om de kavel te ontwikkelen, is het onwaarschijnlijk dat u de maximale waarde van de grond ontvangt.

Verkoop onder voorbehoud van vastgestelde voorwaarden

Als verkoper gaat u met de koper een contract aan met ontbindende voorwaarden. Het stelt de koper in staat een bouwvergunning op de grond te krijgen. Wordt de bouwvergunning verleent? Dan is de koper verplicht de grond tegen een eerder overeengekomen prijs te kopen. De verkoopprijs is waarschijnlijk hoger dan bij onvoorwaardelijke verkoop. De vraag is wel hoelang het duurt voordat een transactie is voltooid. Neem daarom altijd een uiterlijke datum op in de voorlopige overeenkomst.

Afspraken maken

Het verkopen van bouwgrond verschilt op zich niet van andere vastgoedtransacties. Door de afspraken die u maakt met een koper zijn er soms afwijkingen. Van belang is de voorwaarden die beide partijen overeenkomen juridisch vast te leggen. Zorg er altijd voor dat er sprake is van een legale overeenkomst die in geval van problemen rechtsgeldig is. Bij kleinere, particuliere verkopen is de ontbindende voorwaarde die in een koopovereenkomst is vermeld de financiering. Bouwgrond kopen is afhankelijk van de locatie en de vierkante meter prijs, dikwijls aan een hypotheek of andere financiering verbonden. Krijgt een koper de financiering niet binnen de gestelde termijn rond, dan vervalt de overeenkomst en staat het u vrij de kavel opnieuw te koop aan te bieden. Laat een overeenkomst altijd door een vastgoedadviseur nakijken. Hiermee voorkomt u onduidelijkheden en bent u er zeker van dat u bij problemen terug kan verwijzen naar de vastgelegde afspraken.

Succesvol bouwgrond in Rotterdam verkopen

Heeft u bouwgrond en overweegt u een perceel te verkopen? Wissel van gedachten met een van onze adviseurs. Investment Builders heeft kennis van de vastgoedsector en binnen de onderneming is ruim 50 jaar ervaring aanwezig. Praat over de verkooptactiek en hoor hoe een informatiebrochure eruit kan zien. Ook voor advies over off market verkopen of juist kiezen voor openbare verkoop bent u bij ons op het goede adres. We laten u onze vastgoedportefeuille zien met transacties die eerder zijn begeleid en afgerond. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een adviesgesprek. Samen met u brengen we het perceel in beeld en maken de verkoop binnen ons zakelijke netwerk bekend. Voor een optimaal rendement op vastgoed en op een verkoop voor een aantrekkelijke verkoopprijs, nemen we de verschillende mogelijkheden met u door. U bereikt ons telefonisch en via WhatsApp op +31 6 30600868.