Skip to content Skip to footer
Bouwgrond verkopen Tilburg aan een particuliere koper? Het vinden van geschikte woonruimte is niet eenvoudig. Kopers zoeken jarenlang naar die ene droomwoning. Het bezoeken van open huizen dagen, bezichtigingen, bepaalde buurten en wijken verkennen leiden keer op keer tot een teleurstelling. Deze kopers hebben interesse in bouwgrond waar ze naar eigen inzicht een woning op mogen en kunnen bouwen. Voordat u serieus begint met het verkopen van bouwgrond, moet u zich ervan bewust zijn dat een bouwgrond verkopen Tilburg verrassingen oplevert. Een goede voorbereiding is nodig voor een succesvolle transactie.

Maximale waarde bouwgrond verkopen Tilburg

Als het gaat om de verkoop van bouwgrond weten onze adviseurs hoe ze de maximale waarde voor u kunnen bereiken. Spreek met een van onze experts, voordat u uw bouwgrond te koop zet. We nemen de punten met u door die van belang zijn bij het bepalen van de waarde van de grond en de verkoopprijs. Het is nodig om documenten bij de hand te hebben die meer vertellen over de bouwgrond. Denk hierbij aan een eigendomsakte, maar ook een eventueel bestemmingsplan en een omgevingsvergunning zijn van invloed op de waarde van de bouwgrond. Investment Builders werkt met een uitgebreid netwerk van zakelijke relaties die zich onder andere richten op de ontwikkeling en het bebouwen van grond. Uiteindelijk is locatie voor kopers interessant, net zoals de mogelijkheden die de grond te bieden heeft.

Andere factoren die de waarde beïnvloeden

Hoewel de locatie een geweldige manier is om naar de waarde te kijken, is het goed om andere factoren rekening te houden. Andere factoren die de waarde beïnvloeden zijn: • Topografie. Een onhandige locatie vereist extra ontwerpwerk en geeft misschien bijkomende graaf- en bouwkosten. • Bestaande overeenkomsten. Erfdienstbaarheden en bestaande juridische documenten beperken de ontwikkeling op de grond, zelfs als er een bouwvergunning is verleend. • Een bouwrijpe kavel heeft een grotere waarde dan een kaal perceel. • Ontwikkelingen in de omgeving. Als de waarde van het perceel deels is gebaseerd op de unieke ligging, moet u er zeker van zijn dat dit niet veranderd. Controleer de plannen die de lokale overheid heeft voor ontwikkelingen in de nabije en verre toekomst.

Geschiktheid bouwgrond

In een stedelijke omgeving zoals Tilburg is een toenemende vraag naar woonruimte. Bouwgrond is schaars en kopers voelen zich aangetrokken tot bouwkavels die op de markt komen. Dat wil niet zeggen dat ieder stuk grond ook echt geschikt is voor woningbouw. Investeerders en kopers willen onder andere weten of er bodemonderzoek is gedaan en wat hier de uitkomsten van zijn. Misschien heeft de bouwkavel in het verleden dienst gedaan voor een wasserette of een andere ondernemer waardoor de bodem eventueel vervuild is. Bodemonderzoek wordt ook gedaan om de afwatering te beoordelen. Kopers hebben in veel gevallen geen belang bij grond die gevoelig is voor overstromingen en andere water problemen. Saneren van vervuilde grond is kostbaar en heeft invloed op de verkooprijs die u uiteindelijk voor de bouwgrond ontvangt.

Kijk met oog van een koper

Wanneer u naar een bouwkavel kijkt met het oog van een kandidaat-koper zijn er interessante aspecten die van invloed zijn op de transactie. Zo kan het kopen van de kavel de ideale stap zijn voor het realiseren van een droomwoning en een huis dat aan uw behoeften voldoet. Het is misschien de perfecte investering die u over een aantal jaar met meerwaarde verkoopt. Voordat u het perceel koopt, doet u onderzoek naar de toegang tot nutsvoorzieningen en de bouwvoorschriften. Is het mogelijk om uw droomwoning te bouwen? Zonder due diligence eindigt u met een kavel waar u jarenlang niet op mag bouwen. Extra kosten zijn niet meegerekend in het budget. Hoe is het met bodemgesteldheid? Is er sprake van bijkomende kosten voor sanering? Met deze details in gedachten, bepaalt u of de aankoop van bouwgrond de moeite waard is.

Onderhandelingen verkoopvoorwaarden

Zowel met een investeerder als particuliere koper onderhandelt u over de voorwaarden en verkoopprijs. Een belangrijk verschil hierbij is, dat een investeerder meestal niet afhankelijk is van het krijgen van een hypotheek op het vastgoed, terwijl een particuliere koper dat wel is. In dat geval is in de overeenkomst de voorwaarde ‘onder voorbehoud van financiering’ opgenomen. Dat betekent dat u met een investeerder sneller een transactie afhandelt. Als er sprake is van een hypotheekaanvraag dan neemt u in de overeenkomst een periode en uiterste datum op, waarbinnen de koper tijd heeft de financiering te regelen. In het slechtste geval wordt de aanvraag afgewezen en vervalt de overeenkomst. Heeft u weinig ervaring met onderhandelen? Vraag advies aan onze adviseurs.

Juiste keuze vastgoedadviseur

Investment Builders heeft jarenlange ervaring in de vastgoedsector. We geven u gespecialiseerd advies over onder andere de verkoop van bouwgrond. Daarnaast maakt u op handige manier gebruik van ons uitgebreide zakelijke netwerk, en vind u alles onder een dak. Van hulp bij de verkoop tot het opvragen van de nodige documenten, die informatie over de grond bevatten. Ons team van ervaren vastgoedadviseurs heeft kennis van de markt en biedt begeleiding op maat. Niet alleen in de omgeving van Tilburg kunt u op ons rekenen. Investment Builders ondersteunt en begeleidt u zowel in Nederland als op de buitenlandse vastgoedmarkt.

Advies bouwgrond in Tilburg verkopen

Maar er is meer wat we voor u kunnen doen. In veel situaties staan onze adviseurs en experts klaar met advies. Zo zijn we u van dienst bij: • Het aan- en verkopen van losse kavels tot grootschalige bouw- en ontwikkelingsplannen. • Bieden van gericht advies over het aan- en verkopen van vastgoed. • Opstellen van koopovereenkomsten. • Opvragen en controleren van bestemmingsplannen, bouwvoorschriften en omgevingsvergunningen. • Controle en advies erfdienstbaarheden. We laten u zien hoe onze vastgoedportefeuille in elkaar zit en welke transacties in het verleden door onze adviseurs zijn begeleid en afgerond. Samen met u ontwikkelen we een informatiebrochure die de verkoop van bouwgrond weergeeft. Bezichtigen en praten met kandidaat-kopers doet uzelf of laat u door Investment Builders doen. We bieden maatwerk, waarbij u zelf bepaalt wat onze adviseurs voor en/of namens u doen. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek, u bereikt ons op +31 6 30600868.