Skip to content Skip to footer
Zoekt u meer informatie over hallen verkopen? Het verkopen van een hal is niet anders dan de verkoop van een type vastgoed. Hallen en opslagruimtes zijn al jaren in gebruik en zijn winstgevend bij verkoop. Een opslag- en/of bedrijfsruimte is een geweldige kans voor ondernemers en vastgoedinvesteerders. Ongeacht de staat van onderhoud van een hal, zijn er verschillende verkooptactieken om toe te passen. Hallen verkopen doet u samen met Investment Builders.

Voorbereiding hallen verkopen

Vastgoedinvesteerders hebben verschillende interesses en specialisaties. Sommigen hebben een voorkeur voor residentieel vastgoed, terwijl anderen zich toeleggen op bedrijfsruimtes. Door te polsen bij investeerders die een voorkeur hebben voor opslagruimtes, peilt u de interesse. Vastgoedbeleggers vragen om een due diligence onderzoek toe te mogen passen. In dat geval zijn financiële gegevens, de bestemmingsplannen, de eigendomsdocumenten en andere informatie over de hallen die u verkoopt nodig. U bereidt zich hier op voor, zodat u bij interesse van een koper in staat bent snel te schakelen. Professionele beleggers en investeerders doen waarschijnlijk een scherp aanbod. Om vastgoedinvesteerders te vinden en benaderen, kijkt u binnen uw zakelijke en persoonlijke netwerk. Wilt u het bereikt vergroten? Onze adviseurs laten u de mogelijkheden zien.

Verkoop met gebruik van MLS-systeem

Het Multiple Listings systeem is er niet alleen voor de verkoop van woningen. Systemen, waaronder Funda, bevatten een commercieel gedeelte waar zakelijke eigendommen een vermelding krijgen. Deze websites bieden geen plaats aan particuliere verkopers. Alleen in samenwerking met een makelaar is plaatsing op MLS-systemen mogelijk. Als u niet met een makelaar werkt, zijn er andere mogelijkheden om een breder publiek te bereiken. Wissel eens met onze adviseurs van gedachten over de verkoop van een hal of hallen. Niet alleen bespaart u op commissies en advertentiekosten, u heeft zelf een grote invloed op de verkooptactiek en de manier waarop geïnteresseerde kopers benaderd worden.

Zonder tussenkomst verkopen aan investeerder

Het vinden van een geïnteresseerde koper voor een opslagruimte is een uitdaging. Maar als u contacten heeft in hal- en opslagruimtes is deze uitdaging minder groot dan vooraf misschien verwacht. Zorg ervoor dat wanneer u direct aan koper probeert te verkopen, u de presentatie van het vastgoed zo helder mogelijk maakt. Dit doet veel aan het verhogen van de waarde van het eigendom en het sluiten van een succesvolle vastgoedtransactie. Verzamel alle documenten die bij de verkoop nodig zijn om de transactie af te handen. Misschien heeft u onvoldoende tijd om zelf het hele traject te doen, ook dan biedt Investment Builders dienstverlening op maat.

Hallen verkopen op een veiling

Het verkopen van commercieel vastgoed op een veiling is een manier om potentiële kopers te interesseren. Het verkopen van onroerend goed op een veiling is niet alleen in dringende gevallen mogelijk, het kan nuttig zijn om een verkoopproces te versnellen en voor u om met minimale inspanning een relatief goede waarde voor een eigendom te ontvangen. U bepaalt een minimum verkoopbedrag. Afhankelijk van de actualiteit van een hal, is niet altijd te verwachten dat u voor een hogere prijs verkoopt. Om succesvol op een vastgoedveiling te verkopen, besteedt u aandacht aan punten, zoals: • Kies voor een professioneel veilinghuis en/of veilingmeester; • Stel vooraf het minimum verkoopbedrag vast; • Bespreek het verloop van de veiling en de betaling van het veilinghuis; • Bespreek hoe potentiële kopers op de veiling attent gemaakt worden; • Overleg op welke manier u biedingen accepteert (persoonlijk of is telefonisch bieden ook mogelijk?);

Lokaal verkopen

Bevindt de hal en/of de hallen die u verkoopt zich op een bedrijventerrein of heeft u buren die misschien uit willen breiden? Pols de interesse in uw pand. Deze potentiële kopers zorgen voor een vlotte verkoop voor de juiste prijs. Bovendien kennen ze uw pand en zijn ze bekend met het lokale bestemmingsplan en de eventuele toekomstplannen van de gemeente.

De verkoop plannen

Los van de verkoopstrategie is het belangrijk om de verkoop te plannen en vooronderzoek te verrichten. U krijgt te maken met niet alledaagse zaken die uw aandacht vragen. Onze adviseurs geven u handige tips en zinvolle informatie over het verkopen van alle soorten onroerend goed. Van gedachten wisselen met een vastgoedexpert geeft ruimte en het vermindert de stress die op u afkomt. Begin altijd met het verzamelen van de documenten die nodig zijn bij de verkoop, waaronder: • Kopieën legitimatiebewijzen van alle eigenaren; • Akte van levering; • Bestemmingsplan; • Taxatierapport; • Energielabel; • Andere belangrijke informatie;

Vastgoed presentatie

Om een pand succesvol te verkopen, stelt u een presentatie samen. Deze presentatie laat zien hoe het pand eruit ziet en geeft een uitgebreide omschrijving van het pand en de omgeving. Wees volledig. Hoe is de bereikbaarheid van de hal(len)? Zijn er laad- en losfaciliteiten? Hoe is de parkeerruimte in de omgeving? Welke activiteiten mogen in de ruimte ontwikkeld worden? Overweeg het inschakelen van een professionele fotograaf die het pand in beeld brengt. Ruim het pand voor de fotosessie op. Voer kleine reparaties uit en geef de muren een nieuwe verflaag. Met een paar kleine ingrepen vermeerdert u de waarde van het pand op eenvoudige manier. Een opgeruimd, fris ogend pand laat sneller een positieve indruk achter. Kopers maken hun eigen voorstelling van de inrichting en dat gaat beter in een overzichtelijke ruimte.

Begeleiding bij het verkopen van vastgoed

Verkoopt u een hal omdat u er geen gebruik meer van maakt? Of heeft u ideeën om andere investeringen te doen? Overleg uw plannen met Investment Builders. Binnen onze onderneming beschikken we over ruim 50 jaar vastgoedervaring op zowel de zakelijke als particuliere vastgoedmarkt. Hoe pakt u het verkoopproces aan en wat zijn punten die extra aandacht nodig hebben? Bereidt de verkoop goed voor om succesvol te zijn. We geven u niet alleen advies over de verkoopstrategie, maar staan u bij tijdens bezichtigingen en verkooponderhandelingen. De dienstverlening is volledig op maat en sluit aan bij dat wat u voor ogen heeft. Tussentijds overleggen of praten over de werking van de tactiek? We staan voor u klaar. Wilt u meer weten over het verkopen van onroerend goed of de manier waarop we ook u van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op. We zijn bereikbaar op +31630600868.

Hallen verkopen – FAQ

1. Welke factoren zijn voor kopers belangrijk bij het kopen van een hal of magazijnruimte?
De locatie en de bereikbaarheid zijn van belang. Nabijheid van (snel)wegen en verkeersstromen hebben directe invloed op het functioneren van een onderneming. Daarbij kijkt een koper ook naar de mogelijkheden voor verhuur en de aanwezige voorzieningen en faciliteiten in de omgeving van een opslagruimte.
2. Wat maakt een magazijn succesvol?
Ondernemers zoeken opslagruimte dat zich in een goed bereikbaar gebied bevindt. Goede transport- en communicatielijnen zijn nodig om de goederen gemakkelijk te kunnen laden en lossen.
3. Waarom is de manier van opslag belangrijk bij het verkopen van een hal?
Opslag is de voornaamste activiteit van hallen en logistieke centra. De rol is om het bestelproces zo efficiënt mogelijk te maken en korte levertijden te garanderen. Ondernemers en producenten zoeken daarvoor passende opslagruimte dat zich door een beperkte voorraad onderscheidt van het centrale magazijn en/of distributiecentrum. Het magazijn krijgt regelmatige voorraden en levert deze volgens bestelling.
4. Hoe verkoop ik een hal?
Kijk om te beginnen naar de staat van onderhoud van de ruimte die u wilt verkopen. Bij oudere magazijnen, zijn soms kleine reparaties en verbeteringen nodig om het pand aantrekkelijk te maken voor kopers. Overweeg het pand te verduurzamen, zodat de waarde stijgt en u een hogere vraagprijs heeft. Maak een presentatie, waarbij u alle ins en outs over het pand vermeld. Betrek een bestemmingsplan bij de presentatie en maak professionele foto’s van de binnen- en buitenzijde van de hal. Vermeld hoe de bereikbaarheid is en hoe de verkeerssituatie in de omgeving is.
5. Hoe vind ik een koper voor een hal?
U kunt de verkoop bekendmaken aan een breed publiek, of u zoekt gericht naar een geïnteresseerde koper. Online en/of in gedrukte media adverteren en op de hal ‘te koop’ plaatsen, bereikt veel mensen. Er zullen vragen voor een bezichtiging en meer informatie volgen, niet altijd krijgt u een bod. Als u kiest voor stille verkoop is het aantal mogelijke kopers kleiner en blijven de bezichtigingen beperkt. Wat de beste strategie is, bespreekt u met een van onze adviseurs.
6. Waarom is het bestemmingsplan nodig bij de verkoop van een hal?
Het bestemmingsplan laat zien welke plannen de lokale overheid heeft met de gebied en de omgeving van de hal. Misschien is er sprake van inkrimping van het gebied, of zijn er bouwplannen die de bereikbaarheid in de toekomst beïnvloeden. Een koper wil graag zoveel mogelijk informatie met betrekking tot het pand en de omgeving.
7. Kan ik een evenementenhal verkopen?
Iedere vorm van vastgoed waar u eigenaar van bent, mag in principe te koop aangeboden worden.
8. Waarom zijn de locatie en bereikbaarheid zo belangrijk?
Producenten en ondernemers zoeken opslagruimte in de directe omgeving stedelijke woonkernen. Online verkopen stijgen en het aantal bestellingen dat afgeleverd moet worden, neemt toe. Door korte bezorgroutes te ontwikkelen, wordt een consument sneller bedient en bespaart een ondernemer op langere termijn op de bezorgkosten. Het aantal online verkopen zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen en dat heeft effect op de locatie