Skip to content Skip to footer
Hoe kunt u off market deals vinden? Hoewel het lijkt alsof het aanbod laag is en de vraag nog steeds stijgt, hoeft dat niet te betekenen dat u een afwachtende houding op de vastgoedmarkt moet aannemen. Het blijkt dat er maandelijks veel vastgoedtransacties plaatsvinden, zonder dat deze panden ooit openbaar op de markt zijn verschenen. Deze off market eigendommen, ook wel bekend als stille verkoop, bieden geweldige kansen voor degenen die ze weten te vinden. Off market deals vinden, hoeft met een paar praktische tips niet ingewikkeld te zijn.
Off market deals vinden

Manieren voor off market deals vinden

Off market vastgoeddeals bieden investeerders verschillende voordelen, waardoor panden in de stille verkoop gewild zijn. Veel beleggers vragen zich of hoe en waar ze off market vastgoed vinden, vanwege het flexibele karakter ervan. Er zijn enkele manieren om vastgoed buiten de markt te vinden. Succesvol off market vastgoed kopen, kan door verschillende strategieën tegelijk te volgen.

Directe post of e-mail marketing

Een van de minst verwachte, maar meest efficiënte manieren om off market vastgoed te vinden, is door directe mailmarketing. Benader de eigenaar van een pand dat uw interesse heeft en maak kenbaar dat u interesse heeft in de aankoop van het pand. Het gebeurt regelmatig dat vastgoed eigenaren pas nadenken over verkopen als ze een aantrekkelijk bod krijgen. Bij het toepassen van deze strategie is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van het vastgoed dat u zoekt en de beste manieren om vastgoedeigenaren te bereiken. De mogelijkheden om een goede marketingcampagne te voeren zijn eindeloos. Realiseer uzelf dat niet elke mail-campagne direct resultaat geeft. Toch blijft het een van de beste manieren om off market deals te vinden.

Online informatie

Hoewel online platforms zoals Funda en Jaap vooral vastgoed bevatten dat op de vrije markt wordt aangeboden, kunt u ze soms gebruiken om off market deals te vinden. Hoe? Door te zoeken naar onroerend goed dat ‘binnenkort op de markt komt’, is het soms mogelijk om interessante deals sluiten. Er zijn ook websites die off market vastgoed vermelden. Hoewel het vinden van deze eigendommen niet eenvoudig is, is het niet onmogelijk. Vanwege de populariteit van internet zijn zelfs stille verkoop aanbiedingen die online weergegeven worden interessant.

Netwerken

Netwerken is misschien wel de beste strategie om vastgoeddeals buiten de markt te vinden. Als het op netwerken aankomt, is het belangrijk om contacten te onderhouden met mensen in de regio waar u actief bent. Niet alleen persoonlijke contacten, maar ook online social media groepen bieden een mogelijkheid. Omdat off market vastgoed deals vaak nauw aansluiten, is netwerken een de meest gewilde en toegepaste manieren om deals te vinden. Probeer uw eigen netwerk op te bouwen, zowel bij gebruikelijke als bij vastgoeddeals buiten de markt.

Vastgoedadviseurs

Vaak wordt gedacht dat vastgoedadviseurs zich uitsluitend richten op gebruikelijke vastgoeddeals. Ze beschikken eveneens over actuele informatie over panden in de stille verkoop. Om uw kansen op succes te vergroten, is het goed om samen te werken met een adviseur die bekend en thuis is op de markt waar uw voorkeur naar toegaat. Adviseurs weten vaak als eerste welke eigendommen op de markt komen. Voor investeerders en beleggers die samenwerken met een vastgoedadviseur is het van belang om vooraf met een adviseur te spreken over de transactie die u voor ogen heeft. Ervaren en gedreven adviseurs zetten alles in het werk om passend aanbod te vinden.

Projectontwikkelaars en aannemers

Naast een vastgoedadviseur zijn projectontwikkelaars en aannemers onmisbaar in uw netwerk. Lokale aannemers zijn vaak op de hoogte van vastgoed waarvan de eigenaar niet langer over de financiën beschikt om de bouw af te ronden. Hoewel deze situatie ongelukkig is, kan het een interessante manier zijn om voordelig uw vastgoedportefeuille uit te breiden. Zowel projectontwikkelaars als aannemers hebben voortdurend contact met vastgoedeigenaren en brengen u daar waar mogelijk in direct contact met mensen in het gebied waar u vastgoed zoekt. Laat mensen binnen uw netwerk weten dat u op zoek bent naar off market vastgoed. Op deze manier wint u vertrouwen en bouwt u respect op.

Vastgoed handelaren

Bij het zoeken van off market vastgoed denkt u misschien niet direct aan vastgoed handelaren. Het voordeel van deze handelaren is dat ze gespecialiseerd zijn in onroerend goed. Ze kopen scherp geprijsd vastgoed en verkopen dit snel verder. Houd er rekening mee dat werken met een vastgoed handelaar hetzelfde is als werken met een tussenpersoon. De vastgoeddeal kan minder interessant zijn dan rechtstreeks contact met de verkoper. Als algemene regel geldt dat kopen van een vastgoed handelaar een goede manier is om panden in de stille verkoop te kopen.

Openbare bekendmakingen

Het is een goed idee om openbare bekendmakingen en registers te volgen. Beiden bieden regelmatig interessante investeringsmogelijkheden. Zowel dagbladen als websites maken vermeldingen van vastgoed dat binnenkort beschikbaar komt. Wees niet bang om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper. Het is voor vastgoedbeleggers een goed idee om op de hoogte te blijven van openbare bekendmakingen, hier kan zomaar uw volgende vastgoeddeal tussen zitten.

Van horen zeggen

Het investeren in vastgoed is mensenwerk. Iedereen die u tegenkomt kan onderdeel zijn van het netwerk dat u opbouwt. Hoe meer mond-tot-mondreclame u gebruikt, hoe meer mensen er aan u zullen denken als ze een pand in de stille verkoop zien.

Meer weten over off market deals

Met de overspannenheid op de woningmarkt, is het voor beleggers en investeerders interessant om off market deals te zoeken. Als u een eigen netwerk heeft, is het mogelijk om daarbinnen de vraag naar geschikt vastgoed rond te laten gaan. U kunt ook samenwerken met ervaren vastgoedadviseurs. Zo’n samenwerking heeft verschillende voordelen en het stelt u in staat om na te denken over een volgende stap en/of het onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. Niet alleen kan een adviseur zoeken naar vastgoed dat past binnen uw portefeuille of dat wat u voor ogen heeft. Een adviseur kan ook namens u een bod uitbrengen, onderhandelen en een due diligence onderzoek doen. Wilt u meer weten over de samenwerking met een vastgoedadviseur? Neem contact op met de professionals van Elitin Invest.