Skip to content Skip to footer

Koopt of verkoopt u exclusief off market vastgoed Den Haag? Als Hofstad biedt Den Haag een enorme variëteit in vastgoed. Verschillende buurten zorgen voor een afwisseling tussen stedelijk bruisend en lommerrijk wonen of werken. Van hartje centrum tot wat meer geïsoleerd. Bij het (ver)kopen van residentieel vastgoed heeft u opties tussen statige herenhuizen, moderne appartementen en eengezinswoningen. De locatie is van belang. Off market vastgoed Den Haag vindt u niet op een website als Funda.

Off market vastgoed Den Haag

(Ver)kopen van off market vastgoed Den Haag

De woningmarkt in Nederland en vooral in de grote steden is krap. Het aanbod van woongoed is opvallend kleiner dan de vraag. Wilt u zich in Den Haag vestigen? Houdt dan rekening met de beschikbare faciliteiten in de wijk. Hoe is de samenstelling van de wijk? Hoe is het openbaar vervoer geregeld? Wat is de afstand van het woon-werkverkeer en welke voorzieningen zijn beschikbaar? Residentieel vastgoed in Den Haag is schaars en vooral beschikbaar in de vorm van appartementen en rijtjeshuizen. Vrij staande woningen bevinden zich in de betere, duurdere wijken. Vastgoed dat niet op de vrije markt te koop staat, maar wel off market of stil te koop is heeft zowel voor- als nadelen. Bij het (ver)kopen van off market vastgoed in Den Haag is advies van een vastgoedadviseur die bekend is in en met de omgeving wenselijk.

Wetenswaardigheden Den Haag als woonplaats

Den Haag is een stad met internationale aantrekkingskracht. Woningen en appartementen zijn verdeeld over 8 stadsdelen en 44 buurten. Bepaalde buurten zijn vooral in trek bij expats en mensen die onderdeel vormen van de internationale gemeenschap in de stad. Buurten als het Centrum, het Statenkwartier, Kijkduin en Benoordenhout zijn geliefd bij deze gemeenschap. De afgelopen jaren hebben veel expats zich bovendien gevestigd in Rijswijk, Wassenaar en Voorburg.

Waarde off market vastgoed in Den Haag

Redenen om een woning of appartement buiten de vrije markt te kopen of verkopen zijn er voldoende. Zowel kopers als verkopers hebben eigen argumentatie om een pand in de stille verkoop te zoeken of aan te bieden. Privacy en het ontbreken van concurrentie worden veel genoemd. Kopers hebben het al jaren lastig om een betaalbaar pand te vinden. Overbiedingen zijn bijna standaard en het is moeilijk om geschikte woonruimte op de gewenste plaats te kopen. Verkopers daarentegen zitten niet altijd te wachten op de ene na de andere bieding. Een rustig verkoopproces met een onderhandelingsperiode die niet onder druk staat, is vaak meer waard dan een snelle verkoop voor de hoogste prijs. Het vinden van off market woningen en appartementen is niet altijd even makkelijk, maar vraagt inventiviteit en geduld.

Binnenkort in de verkoop

Advertenties ontbreken bij panden in de stille verkoop. U ziet dit onroerend goed niet op Funda of Jaap en u moet moeite doen om het aanbod te vinden. Verkopers plaatsen een pand wel als ‘binnenkort in de verkoop’ online. Ziet u zo’n ‘advertentie’ of bekendmaking en spreekt het pand u aan? Benader de verkoper en probeer tot onderhandelingen te komen. Het is niet ondenkbaar dat u op deze manier een vastgoedtransactie sluit. Wonen in Den Haag is mooi, vooral als u uw droomwoning vindt.

Off market aanbod vastgoedadviseur

Naast het aanbod dat binnenkort in de verkoop komt, kunt u zich ook laten adviseren of bijstaan door een vastgoedadviseur die bekend is op en met de Haagse vastgoedmarkt. Zo’n adviseur heeft een netwerk waarin de vraag en aanbod naar passend vastgoed gedeeld wordt. Aangesloten makelaars, investeerders, beleggers en vastgoedeigenaren staan in onderling contact en op regelmatige basis wisselen zowel bedrijfs- als commercieel vastgoed op deze manier van eigenaar. Het voordeel van samenwerken met een ervaren adviseur is dat u ook het uitbrengen van een bod en het onderhandelen aan de adviseur kunt overlaten.

Bieden en onderhandelen in stille verkoop

In feite verschilt het verkoopproces tussen een pand in de vrije verkoop nauwelijks van vastgoed in stille verkoop. Het grootste verschil is het ontbreken van concurrentie. Het aantal potentiële kopers is beperkt en een verkoper heeft over het algemeen tijd, van haast is zelden sprake. Buiten het feit dat het pand niet als ‘te koop’ herkenbaar is, is de uiteindelijke koopprijs zo nu en dan lager dan wanneer hetzelfde pand in de vrije verkoop verkocht wordt. Brengt u een bod uit? Verwacht niet direct een reactie van de verkoper. Verkopers nemen de tijd om een reactie te geven. In uitzonderlijke gevallen besluit een verkoper alsnog om het pand op de vrije markt te brengen en dient de off market periode als verkenning van de markt.

Verkoopovereenkomst off market vastgoed

De (ver)koop van vastgoed is pas juridisch bindend als beide partijen een (ver)koopovereenkomst, die door een notaris is opgemaakt, hebben ondertekend. Het is ook bij deze vorm van vastgoed (ver)kopen de notaris die de aktes en documenten bij de diverse instanties, zoals het Kadaster aanmeld. In de overeenkomst zijn de verschillende voorwaarden opgenomen waar is over onderhandelt. Dit is direct een ander voordeel van vastgoed in de stille verkoop: beide partijen onderhandelen direct met elkaar. Uiteraard is het mogelijk om u bij te laten staan door een adviseur die ervaring heeft met vastgoed onderhandelingen.

Informatie off market vastgoed in Den Haag

Zoekt u al tijden naar een geschikte woonruimte in Den Haag, maar komt u niet verder dan het uitbrengen van een bod? Heeft u een woning of bedrijfspand en denkt u aan verkopen, maar wilt u dat niet direct publiekelijk bekendmaken? Buiten de markt om kopen of verkopen kan ook voor u de ideale oplossing betekenen. Den Haag is een bruisende stad met een vastgoedmarkt die voortdurend in beweging is. Woningen die vandaag te koop worden aangeboden, zijn morgen al verkocht. Het kost tijd en moeite om uw doel te bereiken. Met de hulp van de ervaren vastgoedadviseurs van Investment Builders krijgt u inzicht in het aanbod dat buiten de markt om te koop staat. Met ruim 50 jaar ervaring in de vastgoedsector kunt u vertrouwen op kennis en kunde. Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen contact met u op.

Off market vastgoed Den Haag – FAQ

Off market vastgoed zijn eigendommen die te koop staan, maar waar niet op de gebruikelijke manieren mee wordt geadverteerd. Sommige verkopers kiezen voor een off market plaatsing om interesse te peilen, privacy te behouden, te besparen op commissies of een gevoel van exclusiviteit te creëren wat leidt tot een hogere verkoopprijs.

Ja, zolang u de eigenaar bent en zeggenschap heeft over het pand bepaald u zelf over de manier van verkopen. Als u samenwerkt met een makelaar is het goed om vooraf na te denken over de verkoop. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als u de verkoopstrategie verandert.

Ja, buitenlanders kunnen en mogen Nederlands vastgoed kopen. Dit ongeacht of ze nu ingezetene zijn of ergens anders wonen.

Verkopers bieden vastgoed buiten de markt aan, omdat ze privacy willen. Ze willen niet dat de verkoop bekend wordt. Dit kan het geval zijn als de verkoper eigenaar is van verhuurvastgoed en niet wil dat de huurders weten dat het pand te koop staat. Ook wanneer iemand geen behoefte heeft aan drukte voor bezichtigingen en mensen die door een pand lopen. Off market vastgoeddeals hebben meer rust en privacy voor zowel de verkoper als koper.

Bij verkoop buiten de markt bespaart voor de verkoper zowel de moeite als kosten van een volledige verkoop- en/of advertentiecampagne. De koper heeft als voordeel het ontbreken van concurrentie, waardoor een uitgebracht bod makkelijker geaccepteerd wordt.

Het kopen van off market woning is een optie als u zich in een krappe verkopersmarkt bevindt. Ongeacht een kopers- of verkopersmarkt, kunt u altijd proberen een huis dat niet te koop staat te kopen. Het is een idee om de eigenaar van een aantrekkelijke woning te benaderen en een bod uit te brengen, zelfs als de woning niet te koop staat. Soms denkt een eigenaar niet aan verkopen, totdat een plotseling bod langskomt.

Een verkoper kan zich op elk moment terugtrekken als niet wordt voldaan aan de voorwaarden die in de koopovereenkomst zijn beschreven. Pas als een notaris de leveringsakte en eventuele hypotheekakte heeft opgemaakt en na ondertekening van deze akten is er sprake van een juridisch bindende overeenkomst.

Een eigendom off market te verkopen is over het algemeen een goedkopere optie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de marketing- en/of advertentiekosten. Als u zich in een gebied bevindt waar de vraag groter is dan het aanbod, verkoopt u off market waarschijnlijk sneller.

Als het koopcontract niet is ondertekend, kan de verkoper een ander bod accepteren. Wanneer een contract is ondertekend en u aan de voorwaarden voldoet, is het annuleren van de koop niet waarschijnlijk simpelweg omdat er een hoger bod is gedaan.