Skip to content Skip to footer

Heeft u interesse in off market vastgoed Limburg? Met een te krappe woningmarkt is er ook in Limburg een grote vraag en een klein aanbod. Het aantal bezichtigingen voor een te koop staande woning is groot. Makelaars werken bij sommige woningen met een hoofd- en reservelijst om potentiële kopers rond te leiden. Kopers zijn door deze situatie bereid meer risico’s te nemen en gaan in veel gevallen voor de maximale hypotheek. Overbieden lijkt een gewoonte te worden. Off market vastgoed Limburg kent minder concurrentie. De koper en verkoper hebben zowel meer rust als tijd om te onderhandelen.

Off market vastgoed Limburg

Situatie off market vastgoed Limburg

Vastgoed verkopen zonder het op de markt te brengen. Dit kan om verschillende redenen logisch zijn. Een verkoper bespaard op tijd en geld om het pand op de vrije markt te brengen. Daarnaast is er de besparing op commissiekosten. De huidige vastgoedmarkt laat het ook toe om off market interessante, rendabele deals te sluiten. Waarom kiest iemand ervoor om vastgoed te verkopen? Niet iedereen begrijpt de keuze voor een stille verkoop. Het bereik is stukken kleiner dan bij een vrije verkoop. Verkopers die voor de off market strategie kiezen, hebben hier vooraf grondig over nagedacht en de voors en tegens afgewogen. De verkoop van het pand is belangrijker dan de prijs die een koper betaald. Net als in andere provincies is er in Limburg een stijgende trend van vastgoed dat off market van eigenaar wisselt.

Specifieke omstandigheden

In specifieke omstandigheden wegen de voordelen van een verkoop buiten de markt op tegen de waarschijnlijkheid van een lagere verkoopprijs. Sommige verkopers hechten waarde aan privacy en willen niet dat mensen weten dat ze een pand verkopen. Andere verkopers zien het niet zitten dat er tientallen mensen op een open huizen dag afkomen en rondsnuffelen in hun eigendom. Een ander voorbeeld is wanneer de verkoper en koper elkaar kennen en onderling tot een overeenkomst zijn gekomen. Hierdoor worden hoge commissiekosten vermeden. Bij off market vastgoedtransacties is het gebruikelijk om een reële prijs, in overeenstemming met de marktwaarde voor een pand te betalen.

Verkoop van off market vastgoed in Limburg

Wanneer u als verkoper besluit om een pand buiten de markt te verkopen, heeft u daar uw redenen voor. Maak de voorgenomen verkoop binnen uw netwerk bekend, of werk samen met een vastgoedadviseur. Vastgoed professionals hebben een aangesloten netwerk van beleggers, investeerders en andere zakelijke relaties. Plaatsing op de bekende vastgoedplatforms blijft uit, zonder netwerk is het lastig om tot een verkoop te komen. Door de beperking van het aantal geïnteresseerde kopers verloopt het verkoopproces rustiger en heeft u meer tijd om te onderhandelen. Off market verkoop geeft verkopers de kans om de interesse te onderzoeken, waarna het alsnog mogelijk is om de verkoop openbaar te maken.

Koop van off market vastgoed in Limburg

Aan de andere kant moet u als koper openstaan voor vastgoed in de stille verkoop. Het biedt vaak goede kansen en met beperkte concurrentie is flexibiliteit een pluspunt. Kopers stellen zich vaak als eerste de vraag hoe en waar ze het off market aanbod vinden en/of in kunnen zien. Ook hierbij geldt dat netwerken nodig is. Rondvragen binnen uw eigen netwerk is een begin. Iets anders wat tegenwoordig wordt gedaan, is het schrijven van een briefje en dat bij het pand van uw interesse in de brievenbus doen. Deze directe benadering maakt vastgoedeigenaren attent op de interesse van kopers. Niet iedere woningbezitter heeft over verkopen nagedacht, totdat iemand zijn of haar interesse uitspreekt. Wilt u een uitgebreider aanbod zien? Een vastgoedadviseur gaat op basis van uw eisen op zoek naar een geschikt pand.

Wegblijven van een biedingsoorlog

Het aantal woningen en appartementen dat in Limburg te koop wordt aangeboden is beperkt. Dit aantal neemt niet of nauwelijks toe en door de gewijzigde economische situatie is dat voor kopers problematisch. Woningen die wel op de markt verschijnen, zijn soms al verkocht nog voordat u de kans krijgt om een bezichtiging te doen of een bod uit te brengen. Heeft u wel bezichtigt en spreekt de woning u aan? De kans is kans groot dat u niet de enige bent die een bod uitbrengt. Het overbieden van de vraagprijs is een probleem dat voorlopig niet lijkt te verdwijnen. Deze situatie verbetert niet, zolang de krapte op de woningmarkt een feit is. Een toenemend aantal verkopers heeft geen behoefte aan de biedingen die elkaar overstijgen en kiezen onder andere daarom voor stille verkoop.

Stijgende woningprijzen

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Limburg is, net zoals in de andere provincies, fors gestegen. Starters die voor de eerste keer een woning of appartement willen kopen, lopen vaak achter de feiten aan. Woningzoekenden met een beperkt budget krijgen niet altijd de benodigde financiën rond en zijn aangewezen op het langer bij ouders wonen of noodgedwongen in een huurwoning blijven zitten. De doorstroming is moeizaam en dat geldt niet alleen voor starters. Toename van thuiswerken heeft de situatie niet verbeterd. Sterker nog het aantal kopers dat actief een andere woning zoekt, is het afgelopen 1,5 jaar alleen maar gegroeid. Nieuwe woningbouw blijft hopeloos achter en dat zal in de komende jaren niet veel of snel verbeteren. Off market zoeken biedt kansen die anders onbekend zouden blijven.

Succesvol off market (ver)kopen in Limburg

Zoekt u een alternatieve manier om een woning of appartement in Limburg te (ver)kopen? Of u nu zoekt naar een flexibele verkoop mogelijkheid, of dat u de drukte van de vrije markt wilt vermijden. Vastgoed in de stille verkoop biedt kansen voor beide partijen. Advies van een professionele vastgoedadviseur maakt een vlotte verkoop mogelijk. Investment Builders zoekt voor u geschikte panden en/of een select aantal kopers. Onderhandelingen gebeuren op een rustige manier. De beperkte concurrentie zorgt ervoor dat beide partijen tot een bevredigende overeenkomst komen. Als verkoper ontvangt u een correcte verkoopprijs en als koper slaagt u in het vinden van een woning die past bij de eisen die u kenbaar heeft gemaakt. Wilt u een afspraak maken voor een verkennend gesprek? Vul het contactformulier in of neem via e-mail info@investmentbuilders.nl contact met ons op.

Off market vastgoed Limburg – FAQ

Nee, Limburgs vastgoed dat off market wordt aangeboden vindt u niet op Funda. Het grote verschil met een standaard vastgoed transactie is dat er voor off market onroerend goed nauwelijks reclame wordt gemaakt. Het is voor een buitenstaander niet zichtbaar dat een pand te koop staat. Met behulp van een vastgoed adviseur zoekt u naar onroerend goed dat aan uw vraag voldoet.

Een vastgoedtransactie wordt door een notaris bekrachtigd. Voordat de akte van levering passeert, is er tijd en ruimte om onderzoek te doen en te onderhandelen met een verkoper. Off market vastgoed verschilt alleen qua advertenties en publiciteit.

Ja, het staat buitenlandse vastgoed kopers of beleggers vrij om onroerend goed in Limburg te kopen. Afhankelijk van het soort vastgoed, commercieel of residentieel, kan zelfgebruik een voorwaarde zijn.

Vastgoedadviseurs, makelaars en vastgoedfondsen beschikken over zakelijk netwerk. Door een pand binnen een netwerk onder de aandacht te brengen, is adverteren niet nodig en vinden geïnteresseerde kopers hun weg naar de verkoper.

Een pand zal niet voor een lagere prijs verkocht worden. Het ontbreken van concurrentie onder kopers voorkomt een biedingsoorlog, waardoor een vraagprijs ook niet direct wordt overboden. Als verkoper bepaalt uzelf met wie u in onderhandeling gaat en welk bod acceptabel is.

Sommige vastgoedeigenaren, onderzoeken eerst de interesse buiten de markt voordat ze een pand verkopen. Omgekeerd kan ook. U kunt een pand op de markt brengen om vervolgens voor een stille verkoop te kiezen.

Door het ontbreken van advertenties, bespaart u op de verkoopkosten. Afhankelijk van de situatie kan dit veel geld schelen. Ook bespaart u op de commissiekosten van een eventuele makelaar.

Ja, het is de notaris die de transactie officieel en juridisch bindend maakt. De notaris is verantwoordelijk voor de akte van levering en/of de hypotheekakte en het aanmelden van deze documenten bij het Kadaster.

Ja, het vinden van geschikte woonruimte is niet eenvoudig. Zeker starters en ouderen hebben het moeilijk op de woningmarkt. Als het niet lukt om op de gebruikelijke manier een woning te kopen, kan off market gaan onontdekte kansen bieden.

Onderhandelen gebeurt off market net zo goed bij een openbare verkoop. Het grote verschil is het ontbreken van overbiedingen en concurrentie. Een verkoper neemt de tijd om over een bod na te denken en zal met u onderhandelen als het bod aanknopingspunten biedt voor het sluiten van een deal. Niet iedere verkoper heeft haast met verkopen, soms heeft u geduld nodig.