Skip to content Skip to footer

Zoekt u informatie over off market vastgoed Rotterdam? De huizenmarkt in Nederland is overspannen. De vraag is groter dan het aanbod en dat maakt het vinden van geschikte woonruimte voor veel mensen lastig. De huizenprijzen kennen nog altijd een stijgende lijn en regelmatig wordt de vraagprijs ruimschoots overboden. Vastgoed op de vrije markt wisselt snel van eigenaar en advertenties die u ziet, zijn meestal al achterhaald. Het (ver)kopen van off market vastgoed Rotterdam biedt een rustiger alternatief en meer kansen om een geslaagde vastgoeddeal te sluiten.

Off-market vastgoed Rotterdam

Wat is off market vastgoed Rotterdam?

Off market vastgoed is vastgoed dat niet op de vrije markt wordt aangeboden. Deze panden wisselen van eigenaar zonder dat er enige aandacht aan is gegeven. Het vastgoed verschijnt niet op vastgoedwebsites en aan het pand zelf is het niet zichtbaar dat het te koop staat. Het aantal transacties in de stille verkoop neemt al jaren gestaag toe. De redenen hiervoor zijn divers. Verkopers hebben behoefte aan privacy of willen een rustig verkoopproces zonder dat de potentiële kopers elkaar overbieden. Off market transacties bieden voor- en nadelen aan de koper en verkoper.

Voor- en nadelen verkoper off market vastgoed

Wanneer u als verkoper besluit om een pand in de stille verkoop te doen, is het realiseren van een interessante transactie mogelijk. Stille verkoop geeft de gelegenheid om rustig te zoeken naar een koper. Het is een bekend gegeven dat verkopers van off market vastgoed niet allemaal evenveel haast hebben bij een verkoop. Sommigen peilen op deze manier de markt, waarna ze besluiten om een pand alsnog op de vrije markt te brengen. Aan de andere kant stelt het u in de gelegenheid om na te denken over een bod. Reageert u op een bod of wacht u liever nog even af? U bepaalt hoe snel of langzaam de transactie gebeurt. Directe onderhandelingen zijn mogelijk en u bespaart met een stille verkoop fors op de commissiekosten.

Voor- en nadelen koper off market vastgoed

Off market heeft als voordeel dat u nauwelijks concurrentie heeft. Het aantal potentiële kopers is beperkt en u heeft tijd om een weloverwogen bod uit te brengen. De kans op een biedingsoorlog is te verwaarlozen. De onderhandelingen voert u direct met de verkoper, of samen met een vastgoedadviseur. Vastgoedtransacties in de stille verkoop leveren voor u als koper soms een relatief voordelige investering op. Verkopers zijn onder bepaalde omstandigheden niet bezig met het krijgen van het hoogste bod, maar de verkoop van het pand is het belangrijkste. Het is als koper zaak om grondig onderzoek te verrichten naar de achtergrond van het pand. Due diligence onderzoek is gebruikelijk. Dit geeft inzicht in verschillende facetten van het pand.

Residentieel off market vastgoed Rotterdam

Dat de woningmarkt in Rotterdam te leiden heeft onder de krapte is bekend. Zowel eengezinswoningen als appartementen zijn voor starters en doorstromers nauwelijks te betalen. Betaalbare (huur)woningen ontbreken met als gevolg dat de prijzen de pan uitrijzen. Vastgoedwebsites, zoals Funda, laten overzichten zien van vastgoed dat te koop is, maar op het moment dat u wilt reageren gebeurt het dat een pand net verkocht is. Een andere manier om toch een woning te vinden die past binnen de eisen die u heeft en het beschikbare budget, kunt u kijken naar panden die binnenkort op de markt komen. Breng voortijdig een bod uit en onderhandel met de verkoper. Dit is een manier om off market te kopen. Maar u kunt ook binnen uw netwerk de vraag naar een woning laten circuleren. Netwerken is een van de meest gebruikte manieren om vastgoed buiten de markt om te kopen.

Voordelig kopen in Rotterdam

Beschikt u zelf niet over een netwerk? De adviseurs van Investment Builders denken graag met u mee. Door onze bekendheid in de regio en ervaring op de vastgoedmarkt, spreken we binnen ons zakelijke netwerk met mensen die weten welke panden in de stille verkoop staan of binnenkort komen. Het aanbod van woonvastgoed in de stille verkoop is gevarieerd. Van kleine appartementen tot ruime vrije staande woningen. Op basis van uw eisen stellen de adviseurs vastgoed aan u voor. Maak een afspraak voor een bezichtiging en breng een eerste bod uit. Vaak is het sluiten van een off market vastgoeddeal, sneller en voordeliger dan u misschien denkt.

Gunstig verkopen in Rotterdam

Niet iedere verkoper wil aandacht geven aan een woning die te koop staat. Dit heeft verschillende redenen, zoals een echtscheiding of het verlies van inkomsten. Vastgoed kan dan stil verkocht worden, het maakt niet uit over welke soort vastgoed het gaat. Als verkoper maakt u de afweging om wel of geen ruchtbaarheid te geven aan de voorgenomen verkoop. De lijnen tussen u en een potentiële koper zijn direct en zonder tussenkomst van een aan- of verkoopmakelaar zijn er geen hoge commissiekosten. De verkoop kan snel plaatsvinden. Heeft u geen haast om te verkopen? Het staat u vrij de tijd te nemen die u nodig acht. Staat uw woning niet te koop, maar ontvangt u een interessant bod? Onderhandelen kan altijd. Wilt u niet dat informatie bekend wordt? Werk met een geheimhoudingsverklaring dit geeft u de zekerheid dat een koper de informatie niet verder deelt of bekent maakt.

Advies off market vastgoed Rotterdam

Zoekt u een woning of bedrijfsruimte in Rotterdam, maar loopt u vast in een biedingsoorlog? Het aanbod van vastgoed op de vrije markt wisselt snel en is dagelijks aan veranderingen onderhavig. De woning die u vandaag ziet, kan morgen al verkocht zijn. Veel kopers ervaren de frustratie van overbieden en vastgoed dat naar een andere koper gaat. Het kopen van een pand in de stille verkoop kan een oplossing zijn. Maar hoe vind u het beschikbare aanbod en hoe komt u in contact met deze verkopers? De kennis en ervaring van een vastgoedadviseur zijn een meerwaarde. Investment Builders bestaat uit ervaren vastgoedadviseurs die samen meer dan 50 jaar ervaring hebben op de vastgoedmarkt. Kennis over de regio en panden die niet op de vrije markt geadverteerd worden, helpen u bij het vinden van een woning of bedrijfsruimte.

Off market vastgoed Rotterdam – FAQ

Een off market vastgoedtransactie gaat over onroerend goed dat niet openbaar te koop is en/of staat. Dat betekent dat er minder concurrentie is om de prijs te verhogen, meer tijd voor een gedegen due diligence onderzoek en een grotere kans dat de onderhandelingen rustig verlopen.

Nee, off market gaat over onroerend goed dat koop is zonder dat daar enige ruchtbaarheid aan wordt gegeven.

Een van de redenen waarom off market vastgoeddeals interessant zijn is de vertrouwelijkheid. Door onroerend goed buiten de markt te kopen voorkomen beleggers dat ze te maken hebben met aanbieders en makelaars die zich zelden met vastgoedbeleggingen bezig houden.

Zeker. Net zoals bij elke andere (ver)koop van vastgoed regelt een aangewezen notaris alle juridische kanten van de deal. De notaris zorgt voor de leverings- en hypotheekakte en meld deze aan bij het Kadaster.

Nee, naast commercieel onroerend goed is er een groeiend aanbod van residentieel vastgoed dat off market wordt verkocht. De vraag op de woningmarkt is al jaren groter dan het aanbod, waardoor ook woningen en appartementen buiten de markt snel van eigenaar wisselen.

Buiten de markt verkopen betekent dat er geen advertenties voor uw woning worden gemaakt. De verkoop wordt aan een selecte groot potentiële kopers bekend gemaakt, waarmee de kans van een biedingsoorlog klein is. Onderhandelingen verlopen soepel en een deal kan snel gesloten worden. Vastgoedbeleggers weten vooral welk budget ze beschikbaar hebben en het is niet nodig om een koop onder voorbehoud van financiering te sluiten.

Ja, als verkoper staat het u vrij om eerst off market de interesse te peilen en vervolgens het pand openbaar te verkopen. Het gebeurt dat de vraagprijs ruimschoots wordt overboden.

Als verkoper heeft u een vraagprijs in gedachten. Deze prijs maakt u bekend aan geïnteresseerden. Afhankelijk van de staat van het pand, de locatie en andere factoren doet een koper een bod. Het staat u vrij om hiermee akkoord te gaan of niet.

Het actuele aanbod van zowel commercieel als residentieel vastgoed wisselt regelmatig. Dagelijks zijn er nieuwe aanbiedingen en worden panden verkocht. Het is niet altijd makkelijk om het off market aanbod te volgen. Een ervaren vastgoedadviseur kan u hierbij helpen.

Omdat de voorgenomen verkoop niet aan de buitenkant van een pand zichtbaar is, is het niet altijd duidelijk welke panden te koop staan. Vastgoedadviseurs die in de regio werkzaam zijn, zijn u hierbij van dienst en weten dikwijls als eerst welke panden op de markt komen en dat al zijn.