Skip to content Skip to footer

Zoekt u informatie over projectontwikkeling Rotterdam? Comfortabel wonen en werken doet u in de Maasstad. Werken, wonen, ontspannen, sporten en winkelen op loop- of fietsafstand. Goede verbindingen met het openbaar vervoer en tegelijk een goede bereikbaarheid met eigen vervoer. Met duurzame projectontwikkeling Rotterdam zet zich u aan de ene kant in voor wonen en werken met meerwaarde, terwijl u aan de andere kant aandacht heeft voor groen en natuur. Elk nieuwbouwproject biedt kansen op rendabele investeringen en heeft oog voor de toekomst.

Projectontwikkeling Rotterdam

Toekomstbestendige projectontwikkeling Rotterdam

Nieuwbouw in een drukke stad als Rotterdam is uitdagend. Niet alleen zijn er strikte regels waar nieuwbouw aan moet voldoen, het is ook het gebrek aan bouwlocaties die meespeelt bij projectontwikkeling in Rotterdam. Steden hebben te maken met een overspannen woningmarkt, waarbij leegstand van residentieel vastgoed zeldzaam is. Ook al denkt u dat de vastgoedmarkt overvol is, projectontwikkelaars kijken met toekomstbestendige plannen naar nieuwe mogelijkheden. De diversiteit van het ontwerp is de sleutel naar succes in deze uitdagende, stedelijke omgeving. Ideeën omzetten in residentieel, commercieel en industrieel vastgoed doet u samen met een ervaren projectontwikkelaar. Werk samen met een specialist die bekend is in Rotterdam, iemand die de weg weet binnen de wet- en regelgeving zoals die binnen de stad geldt en iemand die beschikt over een zakelijk netwerk met aannemers, investeerders en toeleveranciers.

Traject projectontwikkeling

De beginfase van de ontwikkeling van onroerend goed bestaat uit een zekere hoeveelheid onderzoeken en het maken van analyses. Dit om te bepalen of een voorgestelde ontwikkeling levensvatbaar is en rendement oplevert. Een succesvolle locatie moet niet alleen voldoen aan de marktvraag, maar ook voldoen aan de eisen van kopers en huurders. De wettelijke vereisten wegen zwaar bij het onderzoek en de conclusies die u daar uit trekt.

Locatieselectie

Om een project te ontwikkelen heeft u uw oog laten vallen op een locatie. Een projectontwikkelaar zal eerst onderzoek doen naar de locatie. Voldoet de locatie aan de basisvereisten van het project. Factoren die bij het kiezen van een geschikte bouwlocatie zijn, zijn onder andere:

• De grootte en afmeting van de locatie, inclusief bestaande bebouwing;
• Zichtbaarheid en de omliggende infrastructuur;
• Bevolkingssamenstelling van de wijk en het omliggende gebied;
• Toegankelijkheid en verkeersstromen;
• Concurrenten en andere bouwprojecten in de buurt;

Daarnaast heeft elk project unieke, aanvullende factoren die een rol spelen bij het vinden van de geschikte locatie. Denk daarbij onder meer aan de kostenbasis. Welke locatie biedt de ontwikkelaar en/of opdrachtgever potentieel lagere bouwkosten en een groter rendement?

Renovatieprojecten Rotterdam

Door het gebrek aan bouwgrond en nieuwe locaties, is het interessant om in Rotterdam na te denken over een renovatieproject of herontwikkeling. Het nieuwe thuiswerken heeft zich als gevolg van de pandemie snel ontwikkeld. Dit zal ook de komende jaren leiden tot leegstand van kantoorpanden. Opvallend is de nieuwbouw van flexibele kantoorruimtes, terwijl bestaande gebouwen een lange leegstand kennen. Investeerders zien de mogelijkheden om deze panden een nieuwe bestemming te geven en om te bouwen naar woonruimte. Dit zijn dikwijls rendabele investeringen. Zowel huurders als kopers hebben interesse in residentieel vastgoed in Rotterdam. Vanzelfsprekend is herbestemming in Rotterdam niet. Gebouwen hebben een bestemmingsplan dat past in de omgeving waar ze gebouwd zijn. Zonder overleg mag een kantoorpand of commerciële ruimte niet worden getransformeerd naar woonvastgoed.

Bestemmingsplan wijzigen

Het veranderen van een bestemmingsplan is niet onmogelijk. Met goede plannen en een visie op de toekomst betrekt u de plaatselijke overheid in een project. Wees niet alleen duidelijk over de herbestemming, maar betrek de directe omgeving van het onroerend goed in uw project. Vooral commercieel onroerend goed dat in niet in een woonwijk ligt, heeft visualisatie nodig om tot leven te komen. Als opdrachtgever maakt u samen met de projectontwikkelaar een uitgebreide presentatie, waarbij de aandacht ligt op de duurzaamheid van de plannen, het kostenplaatje en een visie voor de toekomst.

Ervaren projectontwikkelaar Rotterdam

Nauw samenwerken met een projectontwikkelaar vergt aanpassingsvermogen. Het geven van vertrouwen om uw plannen op papier uit te werken en in beeld te brengen. Investment Builders is bekend in Rotterdam en de wijde omgeving. Onze vastgoedspecialisten hebben kennis van de markt en beschikken over ruim 50 jaar ervaring in de vastgoedwereld. Kenmerken:

• Gezonde mix. Woonprojecten, winkelvastgoed, kantoorruimtes en magazijnen. We brengen de beste aspecten en voorzieningen in onroerend goed samen. Zo creëren we plaatsen waar mensen graag willen zijn.
• Samenwerken. Onze ervaren medewerkers integreren in de bouwlocatie, begrijpen de behoefte van huurders of kopers en zorgen ervoor dat een project rendabel is.
• Due diligence. Van het begroten van de bouwkosten tot het onderzoeken van de omgeving. U ontvangt duidelijke onderzoeksresultaten en analyses over het project.

Innoveren en stimuleren

Klimaatneutraal wonen en werken. Het is een veelgehoorde ‘kreet’ en iets waar gemeenten bij nieuwbouwprojecten of herbestemmingsplannen zwaar aan tillen. Van geavanceerde technologie tot duurzame investeringen, verbouwingen en aanpassingen. Elk project dat door Investment Builders wordt begeleid, voldoet aan de eisen van de moderne tijd. Duurzaamheid en klimaatneutraal zijn ook voor huurders en kopers van vastgoed belangrijk. Een duurzame, klimaat neutrale woning betekent doorgaans lagere kosten voor onder andere verwarming. In de brochure die we samenstellen zijn tekeningen en artist impressions opgenomen, zodat de plannen voor iedereen zichtbaar zijn. Bij de transformatie van bestaande bouw, wordt gekeken naar de mogelijkheid om te innoveren en een pand te duurzaam te renoveren. Indien van toepassing worden subsidiemogelijkheden in de plannen vermeld.

Succesvol een project ontwikkelen in Rotterdam

Heeft u een idee of plan om vastgoed in Rotterdam te ontwikkelen? Heeft u uw oog laten vallen op een leegstand pand? Samenwerken met een ervaren projectontwikkelaar brengt uw plannen tot leven. Berekeningen, tekeningen, onderzoek en analyse, het aanvragen van bouw- en omgevingsvergunningen. Een vastgoedproject komt niet zomaar tot leven. Voordat een project realiteit is, is behoorlijk wat tijd verstreken. Onze medewerkers kennen de weg binnen de plaatselijke overheid en helpen u met het overleg met ambtenaren, bouwspecialisten, aannemers en toeleveranciers. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We laten u graag zien welke projecten eerder begeleidt zijn en hoe uw project succesvol wordt gerealiseerd. Neem telefonisch contact op met 085-5000777, of vul het contactformulier in. Een van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Projectontwikkeling Rotterdam – FAQ

Ja, de gemeente Rotterdam heeft regelmatig bouwprojecten waar particulieren bouwkavels kunnen kopen, geschikt voor zelfbouw.

Bouwprojecten zijn aan bepaalde voorschriften en regels verbonden. Deze zijn in te zien wanneer u zich inschrijft voor een kavel of informatie opvraagt over het project. Zelfbouw mag creatief, maar het moet binnen de regels van de plaatselijke overheid vallen.

Grote bouwprojecten, om meer woonruimte te creëren, worden in veel gevallen begeleidt door grote, ervaren projectontwikkelaars en investeringsmaatschappijen. Een pand in de voorverkoop aankopen heeft een zeker risico, maar door de woningnood heeft u soms weinig andere keuze. Doe onderzoek naar de achtergrond van een projectontwikkelaar of doe navraag bij de gemeente.

De krapte op woningmarkt, maakt dat gemeenten dikwijls bereid zijn om transformaties van bestaande panden toe te staan. De mogelijkheden hangen af van de locatie, het bestemmingsplan, de staat van het pand, de bereikbaarheid, voorzieningen en faciliteiten in de omgeving. Met een goede presentatie is veel mogelijk.

Informatieavonden en inloopdagen zijn manieren waarop bewoners en direct betrokkenen op de hoogte worden gehouden van projectontwikkeling. Informatieavonden zijn geschikt om een project te presenteren en de impact ervan op de huidige omstandigheden weer te geven. Bewoners hebben de mogelijkheid om vragen te stellen. Later wordt een samenvatting van de avond gemaakt.

Bouwplannen en projecten moeten voldoen aan onder andere de mobiliteitseisen die de gemeente stelt. Duurzaamheid staat daarbij voorop. Het is belangrijk om dit mee te nemen in het ontwerp. Projectplannen moeten voorzien zijn van een mobiliteitsgedeelte en berichten over parkeren en de inzet van bouwverkeer bij het ontwikkelen van vastgoed.

Het project wordt begeleid door een ervaren vastgoedontwikkelaar. Toezicht en controle zijn er vanuit de gemeente. Investeerders willen soms van de voortgang op de hoogte gehouden worden. Grote bouwprojecten worden in delen ontwikkeld en opgeleverd. Ter plekke geeft een ontwikkelaar aan in welke fase het project zich bevindt.

Bij grote projecten wordt geprobeerd een gezonde mix van woningtype te ontwikkelen. Zowel eengezinswoningen, als appartementen, studio’s en seniorenwoningen. Naast koopwoningen, worden woningen voor de verhuur in een project opgenomen. Deze woningen kunnen zowel sociale huurwoningen als woningen in het midden en hogere huursegment omvatten.

Afhankelijk van de gemeente waar u vastgoed koopt, kan de voorwaarde zelfbewoning zijn. Om de opkoop door investeerders te beperken kiest een toenemend aantal gemeentes voor deze voorwaarde. De koper moet zelf op het adres ingeschreven staan en woning. Eventueel is het mogelijk om vastgoed te kopen en deze aan directe familie te verhuren.