Skip to content Skip to footer
Het kopen van een woning, bedrijfspand of kavel vanuit het verborgen aanbod heeft diverse voordelen. Allereerst staan de panden niet vermeld op websites als Funda waardoor de concurrentie aanzienlijk lager is. U vindt een pand in de stille verkoop in het stille verkoop aanbod van verschillende verkoopmakelaars. Zo beschikken wij bij Investment Builders ook over een database met panden en kavels die stil worden aangeboden.
Stille verkoop aanbod

Een huis kopen vanuit het stille verkoop aanbod

Anders dan bij actieve verkoop is het vinden van een huis in het stille aanbod iets ingewikkelder. Er is namelijk geen actieve promotie rondom de verkoop van de woning, waardoor er weinig mensen op de hoogte worden gebracht van de verkoop. In de stille verkoop wordt de verkoop van de woning alleen kenbaar gemaakt aan een specifieke en selecte doelgroep. Deze doelgroep is actief op zoek naar een woning en is in staat om de vraagprijs te betalen.
Bent u als koper op zoek naar een huis vanuit het verborgen aanbod? Of bent u benieuwd wat de voordelen zijn van een woning kopen in de stille verkoop? Op deze pagina ontdekt u de voor- en nadelen van kopen in de stille verkoop. U komt er ook achter hoe u een huis vindt in het verborgen aanbod. Allereerst vertellen wij u graag wat stille verkoop is.

Stille verkoop in een notendop

Bij stille verkoop ontbreekt de marketingstrategie rondom de verkoop van het pand. Er worden geen zichtbare promotiematerialen geplaatst en er wordt alleen geadverteerd op de plekken waar de verkoper dit wilt. Het is dan ook zomaar mogelijk dat u op de website van de verkoopmakelaar een ander aanbod vind dan op Funda.
Het komt geregeld voor dat de mensen die hun huis in de stille verkoop plaatsen nog geen nieuw huis hebben gekocht. Zij peilen de markt met stille verkoop. Het is daarom mogelijk dat een woning in de stille verkoop op een later moment alsnog actief verkocht wordt. Bij de zoektocht naar een woning in het verborgen aanbod is het belangrijk dat u snel actie kunt ondernemen wanneer u uw droomhuis hebt gevonden. Op deze manier weet u zeker dat u niet misgrijpt omdat de woning in de actieve verkoop wordt geplaatst.

Off market een huis kopen

Als u op zoek bent naar een huis in het verborgen aanbod dan is het allereerst belangrijk om uw gegevens kenbaar te maken bij verkoopmakelaars. Dit kunt u doen door een mail te versturen of door u aan te melden op de website van de verkoopmakelaar. Het kopen van een woning vanuit het stille verkoop aanbod heeft voor- en nadelen.

Het grootste nadeel aan stille koop is dat u beter uw best moet doen om de panden te vinden. De zoektocht naar panden die in de stille verkoop worden verkocht is ingewikkelder dan een middag rond zoeken op internet. Het is daarom verstandig om het netwerk van professionals in te schakelen om de echte parels te vinden. Neem bijvoorbeeld een vastgoedadviseur in de hand die u kan bijstaan tijdens het hele proces van het kopen van een woning uit het verborgen aanbod.

Het grootste voordeel is daarentegen dat de concurrentie lager is dan de concurrentie bij de koop van panden in de actieve verkoop. Gezien het promotieplan ontbreekt wordt er een beperkte groep aangesproken, en daar kunt u onderdeel van zijn.

Laat hier uw gegevens achter bij Investment Builders en blijf op de hoogte van het meest recente aanbod.

Off market een bedrijfspand of winkel kopen

Het kopen van een bedrijfspand of winkel in het stille verkoop aanbod heeft ook voordelen. Zo is de concurrentie op de markt een stuk lager waardoor u als koper een betere onderhandelingspositie heeft. Het is bij de stille verkoop van winkels en bedrijfspanden niet gebruikelijk om meer te bieden dan de vraagprijs. U kunt er met stille koop dus vanuit gaan dat u binnen uw budget kunt blijven, zonder concessies te doen op gestelde eisen.
Een ander groot voordeel is dat de bezichtigingen privé worden ingepland. U kunt hierdoor op uw gemak door het pand lopen en tijdens de bezichtiging is het mogelijk om de verkoopmakelaar te peilen. Zo kunt ongestoord vragen stellen over het pand en eventuele verborgen gebreken zonder druk van andere kopers die in het pand rondlopen.

Zo vindt u een huis in het stille verkoop aanbod

U kunt ervoor kiezen om alleen op onderzoek uit te gaan door talloze websites af te struinen en te zoeken naar de panden die niet in de actieve verkoop zijn geplaatst. Dit neemt echter veel tijd in beslag en de meeste mensen hebben deze tijd niet over. Door gebruik te maken van de expertise van een vastgoedadviseur is het eenvoudiger om panden in het verborgen aanbod te vinden.
Er zijn momenten dat het verstandiger is om hulp in te schakelen en de stille koop van een pand is zo’n moment. Met een vastgoedadviseur aan uw zijde weet u zeker dat alles rondom de koop goed geregeld is. Denk bijvoorbeeld aan een goede afhandeling van contractuele documenten, het bewaren van de nodige administratie en het regelen van de bezichtigingen.

Investment Builders staat u graag bij

Bij Investment Builders staat er een professioneel team met vastgoed experts voor u klaar. Onze vastgoedadviseurs hebben elk een eigen expertise waardoor wij niet alleen bij de koop maar ook bij de verkoop van vastgoed proposities kunnen ondersteunen. Ons team heeft gezamenlijk meer dan 50 jaar ervaring en daarom kiezen anderen voor ons als preferred partner.
Investment Builders is gevestigd in Nederland en België en beschikt over diverse locaties. Hierdoor is er altijd een vastgoed experts bij u in de buurt te vinden. Wij maken gebruik van hedendaagse technologie en zetten ons internationale netwerk in om de perfecte woning of het juiste bedrijfspand voor u te vinden.
Door dit netwerk is de kans groot dat u in ons stille verkoop aanbod een pand vindt waar u volledig tevreden mee bent. Wenst u meer informatie over het kopen van een woning of bedrijfspand vanuit het stille verkoop aanbod? Neem dan nu contact met ons op om een vastgoedadviseur te vinden die u kan helpen bij het kopen van een pand.

Stille verkoop aanbod – FAQ

Woningen op de stille markt worden meestal voor de vraagprijs of iets minder dan de vraagprijs verkocht. Het is dus goed mogelijk dat u een woning goedkoper kunt kopen op de stille markt. 

Het aanbod aan woningen in de stille verkoop kunt u rechtstreeks in uw mailbox ontvangen door uw gegevens met ons te delen. Klik hier om u direct aan te melden om het laatste aanbod te ontvangen. 

Door uw pand in de stille verkoop aan te bieden heeft u meer privacy. U maakt de verkoop niet publiekelijk bekend via websites als Funda of Jaap, er zijn geen open dagen en er worden geen te koop borden getoond. 

Dat kan! Als het aanbieden van vastgoed op de stille markt niet de gewenste resultaten oplevert, dan kunt u op een later moment besluiten om vastgoed alsnog actief aan te bieden. Zo bereikt u een bredere doelgroep. 

Kopen en verkopen op de stille markt is interessant voor iedereen. In het stille aanbod kunt u verschillende soorten vastgoed vinden waaronder zorgvastgoed, woonruimte en bedrijfsvastgoed. Het is ook mogelijk om kavels en bouwgrond op de stille markt te kopen. 

Ja, wanneer je bijvoorbeeld weet dat een kennis of familielid een pand verkoopt dan kun je proberen om rechtstreeks een deal te sluiten. Persoonlijk contact is in de stille verkoop essentieel. Maak jezelf daarom kenbaar als potentiële koper bij verschillende vastgoedeigenaren. 

Ja, bij Investment Corporation Holland heeft u ruimte voor het delen van uw wensen en voorkeuren. Op basis van een persoonlijk profiel gaan onze experts op zoek naar vastgoed dat perfect aansluit bij uw visie. 

Ja, afhankelijk van uw wensen koppelen de experts van Investment Corporation Holland u aan nationale en internationale vastgoedeigenaren die vastgoed op de stille markt aanbieden. Neem contact met ons op voor meer informatie over investeringen in het buitenland. 

Net als het aanbod op de actieve markt, verschilt de grootte van het aanbod op de stille markt van dag tot dag. Er worden dagelijks panden en gronden verkocht, maar er worden ook dagelijks panden en gronden te koop gezet. Het is daarom goed mogelijk dat er op redelijke termijn een kans voorbij komt die perfect aansluit op uw wensen. 

Het kan langer duren voordat er een kans voorbij komt die aansluit op uw visie. Houdt uw oren en ogen goed open tijdens uw zoektocht op de stille markt en maak uzelf kenbaar als potentiële koper in besloten kringen. Hulp nodig? Neem contact op met de adviseurs van ICH.