Skip to content Skip to footer

In 2021 werd het algemeen duidelijk dat er een flink tekort aan woonruimte is. Niet alleen in Amsterdam maar in heel Nederland kampen starters met problemen bij het kopen van een woning. Stille verkoop in Amsterdam is voor starters een mogelijke oplossing om de concurrentie een stap voor te zijn. Op deze pagina vertellen wij u allereerst meer over Amsterdam. Ten tweede over de kansen op de woonmarkt op dit moment. En tot slot hoe kopers en verkopers kunnen profiteren van stille verkoop in Amsterdam.

Wonen in Amsterdam

Of u nu kiest voor een appartement in Amsterdam-Oost, een twee-onder-een-kap aan de rand van de hoofdstad of een prachtig oud grachtenpand in het hartje van Amsterdam centrum. Amsterdam staat bekend om de grachten, architectuur en geschiedenis. Dit zijn ook meteen de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om naar de grote stad te verhuizen.

Woont u in het centrum van Amsterdam, dan is de stad constant in beweging. Een bruisende plek voor mensen die van het (nacht)leven genieten. De gemeente telt dan ook 99 wijken en 479 buurten die met elkaar worden verbonden door een netwerk van openbaar vervoer. De stadsrand is daarentegen een rustige plek om een gezin te stichten in een fijne eengezinswoning. Als u met een open blik naar Amsterdam kijkt, dan wordt duidelijk dat de stad aan iedere woonbehoefte voldoet omdat u er alle soorten wijken en woningen kunt vinden.

Stille verkoop in Amsterdam

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Amsterdam in 2021

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Amsterdam ligt op dit moment rond de €635.000 volgens Huispedia. Dit is bovengemiddeld hoog voor een koophuis in Nederland en zet Amsterdam op de 4e plek van duurste gemeenten om in te wonen in Nederland. Hierbij staan woningen in Amsterdam gemiddeld maar 13 dagen te koop voordat de woning verkocht is. In de actieve verkoop is het dus vrijwel niet mogelijk om als starter een woning in Amsterdam te bemachtigen, omdat de meeste onderhandelingen beginnen met een hoger bod dan de vraagprijs.

Actuele cijfers laten zien dat er recentelijk 1556 woningen in Amsterdam zijn verkocht. Er staan op dit moment, eind november 2021, nog 2115 woningen te koop via openbare kanalen als Funda. Als u als koper een goede kans wilt op het verkrijgen van een koopwoning in Amsterdam, dan is stille verkoop misschien de perfecte manier om een reëel bedrag te betalen voor een koopwoning.

Stille verkoop in Amsterdam is niet alleen interessant voor verkopers

Als u als starter op zoek bent naar woningen in de stille verkoop in Amsterdam dan is het belangrijk om uw gegevens bij vastgoed experts achter te laten. U kunt hierbij doorgeven wat uw eisen zijn met betrekking tot de woning. Denk hierbij ook na over de toekomst. U koopt een woonhuis immers voor de lange termijn en het is belangrijk dat uw huis bij dit toekomstbeeld past. Het kopen van een appartement kan voor een student bijvoorbeeld erg aantrekkelijk zijn, maar misschien wat minder voor een jong stel die op de korte termijn aan een gezin wilt beginnen.

Stille verkoop in Amsterdam is aantrekkelijk voor kopers, omdat de concurrentie aanzienlijk minder groot is. Hierdoor is de kans op concurrenten die een hoger bod uitbrengen ook minder groot. U kunt met een woning in de stille verkoop gerust beginnen met een bod die voldoet aan de vraagprijs in Amsterdam. Het is op dit moment niet altijd verstandig om een bod onder de vraagprijs in Amsterdam in te dienen. Simpelweg omdat woningen erg snel verkocht worden omdat de balans tussen vraag en aankoop op dit moment niet optimaal is.


Klik hier om u aan te melden en blijf op de hoogte van het meest recente aanbod aan koopwoningen.

Stille verkoop huis in Amsterdam

De voor- en nadelen van uw huis verkopen in de stille verkoop in Amsterdam

Als u uw woning in de stille verkoop in Amsterdam wilt verkopen, dan worden kopers aangetrokken via andere kanalen dan u gewend bent bij actieve verkoop. Stille verkoop is bedoeld om meer privacy te creëren voor zowel de verkoper als de koper en daarom wordt uw woning alleen aan geïnteresseerde kopers gepresenteerd. Dit is een groot voordeel voor verkopers omdat er minder mensen over de vloer komen. Een nadeel van stille verkoop is dat er een beperkte doelgroep wordt bereikt in de periode dat de woning niet actief wordt aangeboden. Er is daarom geen garantie dat de hoogst mogelijke prijs wordt betaald.
Als het uw doel is om het hoogste bedrag voor de woning binnen te halen dan is actieve verkoop geschikt. Actieve verkoop is een goede manier om uw woning onder de aandacht te brengen. Met actieve verkoop bereikt u immers een veel grotere doelgroep waardoor de kans op hogere biedingen groter is.

Uw huis verkopen in de stille verkoop in Amsterdam

Wilt u uw huis verkopen maar zit u niet te wachten op het organiseren van een open dag? Heeft u geen zin in mensen die voor uw huis blijven stilstaan omdat er een te koop bord zichtbaar is? Dan is stille verkoop in Amsterdam een geschikte manier om uw woning op een effectieve manier te verkopen. Door te kiezen voor Investment Builders, kiest u voor een partner met ruime ervaring in de vastgoedsector. Bovendien krijgt u toegang tot een waardevol netwerk met betrouwbare kopers.
Mensen kiezen om diverse redenen voor stille verkoop van hun woning. Stille verkoop komt goed van pas als u erg gesteld bent op uw privacy, geen zichtbaar promotiemateriaal bij de woning wilt plaatsen of uw woning liever niet op internet zet. Ongeacht de reden, bij Investment Builders mag u rekenen op professionele begeleiding bij alle aspecten van de stille verkoop van uw woning in Amsterdam.

Investment Builders: preferred partner bij aan- en verkoop van vastgoed

Bij Investment Builders staat er een team met deskundige vastgoedadviseurs voor u klaar met gezamenlijk meer dan 50 jaar ervaring op de vastgoedmarkt. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over stille verkoop in Amsterdam of lees meer over stille verkoop op deze pagina.

Stille verkoop in Amsterdam – FAQ

In de huidige markt, waarin de disbalans tussen vraag en aanbod steeds groter is, is het voor veel kopers interessant om het aanbod op de stille markt te bekijken. Er is op de stille markt minder concurrentie waardoor starters ook een kans krijgen op de huidige vastgoedmarkt. 

Let op de vraagprijs, de staat van het pand en voer een due diligence onderzoek uit. Op deze manier weet u zeker dat het pand aan uw eisen voldoet. Het is altijd belangrijk om het pand te bezoeken voor een controle op locatie. 

Home matching maakt het mogelijk om de juiste soorten vastgoed te koppelen aan uw wensen, voorkeuren en visie. Naar aanleiding van een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin u ons verteld over uw wensen, brengen wij u op de hoogte van de beste investeringskansen. 

U vindt het aanbod aan panden in de stille verkoop door u aan te melden bij Investment Corporation Holland. Laat uw gegevens bij ons achter en u ontvangt het laatste aanbod in uw mailbox. 

Nee, de prijs wordt meestal gebaseerd op de taxatie. Het is dus niet zo dat panden in de stille markt een lagere waarde hebben dan panden op de actieve markt. Het is op de stille markt wel minder waarschijnlijk dat er flink wordt overgeboden. 

Bij stille verkoop ligt de nadruk op privacy en exclusiviteit. Vastgoed op de stille markt wordt alleen aangeboden aan mensen die interesse tonen in specifieke soorten vastgoed. Op basis van uw voorkeuren krijgt u een pand dus wel of niet te zien. Als verkoper kunt u zelf bepalen aan wie de verkoop bekend wordt gemaakt. 

U kunt vastgoed op de stille markt aanbieden door contact te maken met Investment Corporation Holland. Op basis van uw wensen en voorkeuren gaan wij op zoek naar een geschikte investeerder of koper voor uw vastgoed. 

Op de stille markt is het gebruikelijk om biedingen op of iets onder de vraagprijs te accepteren. Verkopers willen graag snel van vastgoed af en gaan daarom in op minder hoge biedingen dan wij gewend zijn op de actieve markt. 

De gemiddelde taxatiekosten voor het bepalen van de vraagprijs liggen rond de € 400 tot € 500. Hiernaast moet u rekening houden met de notariskosten. Beide kostenposten kunt u niet voorkomen.  

In de huidige markt zien wij dat er gemiddeld 10 tot 12 bezichtigingen worden gedaan, voordat de verkoper op een bod in gaat. Als u alle bezichtigingen op één dag plant, dan is de kans groot dat uw woning na de eerste dag bezichtigingen al verkocht wordt. Levert de stille markt geen biedingen op waar u tevreden mee bent? Dan kunt u op een later moment beslissen om alsnog over te gaan tot actieve verkoop van vastgoed in Amsterdam.