Skip to content Skip to footer

Den Haag, de enige grote stad die aan de zee ligt en waar het epicentrum van onze politiek gevestigd is. Desondanks heeft Den Haag ook last van de aanhoudende drukte in de vastgoedbranche. Om de concurrentie een stap voor te zijn kan stille verkoop een goed alternatief zijn van actieve verkoop van uw koopwoning. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over hoe wonen in Den Haag anderen bevalt en hoe u een woning in de stille verkoop in Den Haag kunt verkopen.

Wonen in Den Haag

Den Haag biedt allereerst een grote verscheidenheid aan woonwijken. Er is voor ieder wat wils. Van de drukke wijken tot hippe straten in de binnenstad, maar ook groene en rustige woonwijken die wat verder van het centrum af liggen. Er worden continue nieuwe huizen bijgebouwd om te kunnen voldoen aan de snel stijgende vraag naar koopwoningen.

Ten tweede is Den Haag de enige grote stad die aan zee ligt. U kunt vanuit de binnenstad van Den Haag snel naar het Noordzeestrand. Dit strand strekt zich kilometers lang uit naar zowel het noorden als het zuiden. Voor veel mensen is de ligging en de populariteit van de stad een belangrijke reden om in Den Haag te willen wonen. Bovendien zit de stad vol met unieke restaurants, populaire winkels en andere faciliteiten die het wooncomfort in de stad verhogen. De stad is tot slot de vestigingsplek van diverse multinationals en biedt daardoor niet alleen ruimte voor particuliere kopers. Zakelijke kopers en investeerders vestigen zich ook graag in Den Haag. Tot slot is Den Haag de enige stad waar u Rutte op zijn fiets naar het torentje kunt zien rijden.

Stille verkoop in Den Haag

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Den Haag

De gemiddelde verkoopprijs van woonruimtes in Den Haag ligt op dit moment rond de €362.674. Voor een woonhuis geldt een gemiddelde verkoopprijs van €816.146 en voor appartementen geldt een gemiddelde verkoopprijs van €439.550. Hiermee ligt de gemiddelde verkoopprijs van woonruimtes hoger dan het gemiddelde in Nederland. De woningen die in Den Haag te koop worden gezet in de actieve verkoop worden over het algemeen binnen 15 dagen verkocht.

Actuele cijfers van Kadasterdata tonen dat er op dit moment 1347 koopwoningen beschikbaar zijn van de 271.143 koopwoningen in totaal in Den Haag. Door een combinatie van een schaars aanbod en een korte periode waarin woningen te koop staan is het voor starters lastig om een voet tussen de deur te krijgen. In dit geval biedt stille verkoop in Den Haag misschien een uitkomst.

Stille verkoop biedt starters een uitkomst

Bij stille verkoop staat de privacy van de verkoper centraal. Voor kopers betekent dit dat zij automatisch te maken krijgen met minder concurrentie tijdens de onderhandelingen voor de aankoop van een woning. Er wordt een specifieke groep geselecteerd met verkopers die aantoonbaar interesse hebben in een bepaald type woning. Bent u bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een woning met een balkon en een ruime tuin? Dan krijgt u alleen woningen te zien die voldoen aan deze eisen.
Hoe specifieker de eisen, hoe lager de concurrentie. De kans is namelijk niet zo groot dat er veel kopers zijn die precies dezelfde eisen stellen als u. Hierdoor staat u tijdens de onderhandelingen sterker omdat er minder biedingen binnenkomen bij de verkoper. Om als starter een woning te kunnen kopen op de stille woonmarkt is het belangrijk om gegevens achter te laten bij makelaarskantoren.
Bent u op zoek naar een woning in Den Haag? Klik hier om u aan te melden en blijf voortaan op de hoogte van het meest recente aanbod aan koopwoningen.

Stille verkoop in Den Haag voor particulieren en bedrijven

Den Haag is niet alleen geschikt als vestigingsplaats voor particulieren kopers, maar ook voor bedrijven en organisaties. De goede bereikbaarheid en de centrale ligging van Den Haag trekt elk jaar nieuwe ondernemers aan. Omdat steeds meer ondernemers zich in Den Haag vestigen, gaat de werkgelegenheid in de stad ook omhoog. Hierdoor wordt het voor grote bedrijven nog interessanter om zich in Den Haag te vestigen of in Den Haag uit te breiden.

Voor zakelijke verkopers betekent dit dat stille verkoop in Den Haag ook goed werkt voor ondernemers. Bovendien is er ook op de zakelijke vastgoedmarkt in Den Haag een tekort aan ruimte. Dit betekent dat ondernemers ook actief op zoek zijn naar een plek om zich te vestigen. Als verkoper van een bedrijfspand kunt u slim gebruik maken van deze vraag door uw pand enkel stil aan te bieden. U geeft kopers met een stil aanbod de kans op een exclusief kijkje in uw pand. Mochten hier geen reële biedingen uitkomen dan kunt u op een later moment nog beslissen om over te gaan tot actieve verkoop van uw bedrijfspand of kantoor.
Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de stille verkoop van uw bedrijfspand of kantoor in Den Haag? Kies dan voor Investment Builders.

Stille verkoop huis in Den Haag

Stille verkoop in Den Haag door Investment Builders

Stille verkoop in Den Haag is in een notendop geschikt voor alle mensen die vastgoed willen verkopen op een efficiënte en stressvrije manier. U heeft alles zelf in de hand en bepaalt zelf waar, wanneer en hoe de promotie van de verkoop van uw pand plaatsvindt. Uiteraard staat u er niet alleen voor, want bij Investment Builders staan onze vastgoed experts graag voor u klaar.
U mag bij Investment Builders rekenen op een team met gezamenlijk meer dan 50 jaar aan ervaring in de vastgoedbranche. Onze vestigingen zijn verspreid over Nederland en België waardoor er altijd een vastgoedadviseur te vinden is die dicht bij u in de buurt zit. Mede hierdoor kunnen wij een optimale samenwerking garanderen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Investment Builders biedt voor de stille verkoop van uw pand, kavel of woonruimte in Den Haag? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over stille verkoop in Den Haag of lees meer over stille verkoop op deze pagina.

Stille verkoop in Den Haag – FAQ

Stille verkoop betekent dat u vastgoed exclusief aanbiedt aan een geïnteresseerde groep kopers of investeerders. Er komt geen promotiemateriaal bij het pand te hangen en het vastgoed staat niet actief te koop op promotie sites als Funda. 

Verkopen op de stille markt wordt meestal gedaan wegens privacy redenen. Grote bedrijven vinden het vaak niet prettig als het pand openbaar te koop staat en voor particulieren kunnen persoonlijke redenen meewegen. Het is aan u of u vastgoed actief of stil te koop zet. Verkopen op de stille markt is ook een goede manier om interesse te peilen.

Het is interessant om te kopen vanuit een stil aanbod, omdat u de kans krijgt om rechtstreeks met de vastgoedeigenaar te onderhandelen. Hiernaast is de concurrentie op de stille markt minder groot. 

U vindt het stille aanbod aan vastgoed in Den Haag door te praten met mensen in uw netwerk. Het raadplegen van social media groepen helpt ook bij uw zoektocht naar panden in de stille verkoop en u kunt tot slot gebruik maken van ons uitgebreide netwerk. Hierin vindt u een verzameling van betrouwbare verkopers in en rondom Den Haag. 

Het begint met een kennismakingsgesprek met de experts van Investment Corporation Holland. Tijdens dit gesprek is er ruimte om uw wensen en verwachtingen te bespreken, waarna wij op zoek gaan naar een geschikte verkoper. Zo kunt u zich intussen op andere zaken richten. 

Houdt rekening met het feit dat de verkoper de prijs op elk moment kan aanpassen. Het is aan u om te controleren of de vraagprijs marktconform is. Hiernaast is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voordat u de deal sluit. 

Ja, dat kan. Het verkopen van vastgoed vraagt echter om specialistische kennis en kunde. U doet er daarom goed aan om vastgoed niet helemaal alleen te verkopen, maar een adviseur in te schakelen om u te helpen bij de lastige aspecten. 

Ja, kopen op de stille markt is vaak goedkoper, omdat u geen gebruik maakt van de volledige diensten van een makelaar. U bespaart door sommige werkzaamheden zelf uit te voeren. 

Investment Corporation Holland staat voor klaar om u te ondersteunen bij alle aspecten van het aan- en verkoopproces op de stille markt. 

U kunt zelf op zoek gaan naar potentiële verkopers, maar als u haast heeft bij de verkoop dan helpen onze adviseurs u graag met een snelle verkoop van vastgoed. Wij hebben toegang tot een netwerk aan betrouwbare kopers en investeerders die uw pand graag overkopen. Neem nu contact op voor meer informatie.