Skip to content Skip to footer

Rotterdam heeft net als de rest van Nederland te kampen met een tekort aan woonruimte. De balans tussen vraag en aanbod is verdwenen en daardoor lopen verkopers het risico dat hun woning te snel verkocht wordt. Stille verkoop in Rotterdam kan in dit geval uitkomst bieden. Op deze pagina vertellen wij meer over de actuele cijfers op de woonmarkt in Rotterdam. Wij vertellen u ook hoe u uw woning of bedrijfspand in de stille verkoop in Rotterdam te koop kunt zetten.

Wonen in Rotterdam

Rotterdam is de enige stad in Nederland waar architectuur de vrije hand heeft. Dit komt omdat het centrum van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest. Door de wederopbouw bestaat de stad nu uit een samenstelling van gebouwen die zich kenmerken door een experimentele bouwstijl. Denk bijvoorbeeld aan het Witte Huis dat jarenlang tot het hoogste kantoorgebouw van Europa bestempeld was. Hiernaast vindt u in Rotterdam de bekende Euromast, Kubuswoning, de Markthal en een geavanceerd nieuw Centraal Station.

Naast de architectuur biedt Rotterdam uitstekende faciliteiten en veel mogelijkheden op gebied van wonen. In het centrum komt u bijvoorbeeld veel moderne appartementen tegen. De randen van Rotterdam bestaan uit wijken die het gevoel van hedendaagse dorpen met zich meebrengen. Hierdoor is Rotterdam niet alleen geschikt voor stadsmensen maar ook voor jonge gezinnen en gepensioneerden. Kortom: iedereen is welkom in Rotterdam.

Stille verkoop in Rotterdam

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Rotterdam

De gemiddelde verkoopprijs van woonhuizen in Rotterdam ligt op dit moment rond de €716.000. Voor appartementen geldt een gemiddelde verkoopprijs van €460.000. Hiermee ligt de gemiddelde verkoopprijs van woonruimtes hoger dan het gemiddelde in Nederland. De woningen die in Rotterdam te koop worden gezet in de actieve verkoop worden doorgaans binnen 15 dagen verkocht. Het is daarom belangrijk om snel actie te ondernemen als u op zoek bent naar een woning in de actieve verkoop in Rotterdam.

Actuele cijfers van Kadasterdata laten zien dat er op dit moment 1248 woningen beschikbaar zijn van de 287.145 koopwoningen in totaal in Rotterdam. Het aanbod is schaars maar als u op zoek bent naar een goede kans op het kopen van een woning in Rotterdam, dan is het aanbod van stille verkoop in Rotterdam misschien interessant.

Stille verkoop in Rotterdam is interessant voor verkopers en kopers

Stille verkoop is interessant voor verkopers om verschillende redenen. Bij stille verkoop heeft u allereerst het volledige verkoopproces in de hand. Uiteraard staat u hier niet alleen voor, maar krijgt u hulp van een vastgoed expert die gespecialiseerd is in stille verkoop in Rotterdam. Bij stille verkoop staan uw privacy en wensen centraal. Stille verkoop kan ook om andere redenen interessant zijn. Bent u bijvoorbeeld nog aan het zoeken naar een nieuwe woning? Dan is stille verkoop een mooie manier om de markt te peilen.
Het is logisch als u als koper nerveus wordt van het schaarse aanbod en de hoge verkoopprijs in Rotterdam. Als u desondanks graag in Rotterdam wilt wonen dan kunt u kijken naar de mogelijkheid voor een stille koop. Hierbij wordt de woning die u op het oog heeft niet op openbare websites geplaatst, waardoor de concurrentie minimaal blijft. Dit geldt zolang de verkoper besluit om de woning in de stille verkoop te houden.

Bent u op zoek naar een koopwoning in Rotterdam? Klik hier om u aan te melden en blijf op de hoogte van het meest recente aanbod aan koopwoningen.

Stille verkoop huis in Rotterdam

Redenen om uw huis te verkopen in de stille verkoop in Rotterdam

Als u uw huis op de reguliere manier verkoopt dan is uw woning waarschijnlijk binnen maximaal 3 weken verkocht. Besluit u om uw woning te verkopen dan is het dus van belang dat u begrijpt dat de woning in de huidige markt snel verkocht kan zijn. Dit komt niet altijd goed uit.

Stel dat u bijvoorbeeld kampt met gezondheidsproblemen of om andere redenen meer tijd nodig heeft om de verhuizing te plannen. Dan biedt stille verkoop in Rotterdam een waardevolle uitkomst. Door uw woning slechts aan te bieden aan een specifieke groep met geïnteresseerde en gevolmachtigde mensen, kunt u betere afspraken maken over het sluiten van de koop.
Over het algemeen zijn biedingen op woningen in de stille verkoop niet hoger dan de vraagprijs. Op dit moment is de kans echter groot dat ook woningen in de stille verkoop hogere biedingen ontvangen. Dit komt vooral door het lage aantal beschikbare koopwoningen in Rotterdam waar een zeer hoge vraag tegenover staat. Op een rustige markt bestaat een groot verschil tussen actieve en stille verkoop uit een verschil in de hoogte van de verkoopprijs, maar in de huidige markt vervalt dit verschil. Als u geen haast heeft of simpelweg geen behoefte heeft aan veel mensen over de vloer, dan is stille verkoop in Rotterdam op dit moment een fijne manier om uw huis te verkopen.

Uw huis verkopen met behulp van een vastgoedadviseur

Het verkopen van uw huis of bedrijfspand is spannend en vergt de nodige vaardigheden. Zo komt er administratie en papierwerk, onderhandelingen en juridische jargon bij de verkoop van een woning kijken. Om er zeker van te zijn dat het volledige proces van de stille verkoop van uw woning goed verloopt, is het verstandig om een vastgoedadviseur in te schakelen.

De vastgoedadviseurs van Investment Builders kunnen u van A tot Z door het verkoopproces helpen. Zo kunt u op ons rekenen bij het maken van een plan voor de stille verkoop van uw woning of pand en bij het regelen van de bezichtigingen. Tot slot staan wij u graag bij tijdens de prijsonderhandelingen en het afronden van de koop. U krijgt toegang tot een waardevol netwerk van betrouwbare kopers waardoor ook uw woning snel en naar tevredenheid verkocht kan worden.

Kiest u voor Investment Builders als preferred partner voor de aan- en verkoop van vastgoed in Rotterdam?Neem nu contact met ons op voor meer informatie over stille verkoop in Rotterdam of lees meer over hoe stille verkoop precies in zijn werk gaat op deze pagina.

Stille verkoop in Rotterdam – FAQ

Stille verkoop in Rotterdam trekt de aandacht van particuliere en zakelijke kopers. U maakt als koper rechtstreeks contact met de verkoper, waardoor u een sterke onderhandelingspositie met de vastgoedeigenaar heeft.

Het verschil tussen actieve en stille verkoop is te vinden in de promotiestrategie. Bij actieve verkoop ligt de nadruk op een sterke promotiestrategie, en bij stille verkoop ligt de nadruk op het waarborgen van de privacy van de verkoper. U maakt de verkoop bij stille verkoop enkel bekend aan een selecte groep geïntereseerde kopers. 

U moet in Rotterdam rekening houden met specifieke wet- en regelgeving op de vastgoedmarkt. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om woonruimte op te kopen voor de verhuur in grote steden als Rotterdam. 

Ja, het is nog interessant voor investeerders om te investeren in vastgoed. Er is nog steeds veel vraag naar de ontwikkeling van vastgoed in elke vorm. U kunt zich als investeerder daarom richten op kansen die zich aanbieden op gebied van vastgoedontwikkeling. 

U kunt in Rotterdam allerlei soorten vastgoed vinden op de stille markt. Denk niet alleen aan woonruimte voor eigen gebruik, maar ook aan zorgvastgoed, bouwgrond, kavels en zakelijke panden. Er is voor elke koper een geschikt pand te vinden in Rotterdam. 

Ja, door de opkoopbescherming in Rotterdam is het niet meer mogelijk om een woning te kopen met het doel om woonruimte te verhuren. U moet na de koop van woonruimte minimaal 4 jaar in het huis wonen, voordat u de woning mag verhuren in Rotterdam. 

U kunt het aanbod aan panden in de stille verkoop vinden via verschillende kanalen. Denk bijvoorbeeld aan social media groepen op Facebook en LinkedIn, maar ook bij verschillende makelaarskantoren en adviesbureaus. Meld u hier aan om het laatste aanbod in uw mailbox te ontvangen. 

Als u met spoed zoekt naar een investeerder dan kunt u ook bij ons terecht. Ons netwerk bestaat uit betrouwbare investeerders die snel kunnen schakelen. Het is in dit geval ook mogelijk om geruik te maken van sale and leaseback constructie. Neem contact op voor meer informatie. 

Maak uzelf bekend als verkoper van vastgoed of bouwgrond, bepaal op welke manier u vastgoed wilt verkopen en hoe uw ideale koper eruit ziet. Op basis van dit profiel gaan wij aan de slag met het vinden van beste potentiële koper. 

Neem contact op met de adviseurs van ICH om u te laten adviseren over investeren op de vastgoedmarkt van Rotterdam. Wij helpen u graag verder met een duidelijk stappenplan waarmee investeren op de vastgoedmarkt binnen handbereik is.