Skip to content Skip to footer

In de laatste jaren zien wij in de vastgoedbranche dat steeds meer mensen naar de vier grote steden trekken: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Hierdoor worden de verschillen tussen het platteland en de stad steeds groter. Er komen meer mensen bij in de grote stad, waardoor de vraag naar woon- en werkruimte ook groter wordt. Stille verkoop in Utrecht kan helpen bij de aan- en verkoop van vastgoed. Hoe dat precies werkt ontdekt u op deze pagina.

Wonen en werken in Utrecht

Allereerst is Utrecht een trekpleister omdat de stad een rijke geschiedenis heeft. Wist u bijvoorbeeld dat Utrecht van oorsprong een Romeinse stad was die nog net in het Romeinse Rijk lag? Inmiddels kunt u in het ondergrondse museum Dom Under de Romeinse muren aanraken die door de jaren heen zichtbaar zijn geworden. Hiernaast vindt u uiteraard de middeleeuwse binnenstad waar de Domtoren van Utrecht de show steelt.

Voor studenten is Utrecht de beste plek om te studeren. De Universiteit van Utrecht is namelijk de beste universiteit van Nederland. De Universiteit van Utrecht werd maar liefst 13 jaar op rij uitgeroepen tot beste onderzoeksuniversiteit in de Academic Ranking of World Universities. Hiernaast zit Utrecht vol met middelbare scholen, basisscholen en andere universiteiten. Utrecht heeft daarnaast veel gezellige buurten en kleinere winkels en restaurants.

Voor ondernemers en bedrijven is de ligging van Utrecht zeer interessant. Utrecht ligt midden in Nederland en is hierdoor vanuit alle hoeken goed bereikbaar. U kunt bovendien binnen 15 minuten van de binnenstad naar de snelweg rijden. Heeft u geen auto? Dan kunt u gebruik maken van de 3 treinstations en een netwerk van stadsbussen die voor een zeer goede bereikbaarheid zorgen.

Stille verkoop in Utrecht

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Utrecht

De gemiddelde verkoopprijs van woonruimtes in Utrecht ligt op dit moment rond de €395.661. Voor een woonhuis geldt een gemiddelde verkoopprijs van 605.016 en voor appartementen geldt een gemiddelde verkoopprijs van 457.301. Hiermee ligt de gemiddelde verkoopprijs van woonruimtes hoger dan het gemiddelde in de rest van Nederland. De woningen die in Utrecht te koop worden aangeboden worden over het algemeen binnen 15 dagen verkocht.
De meest recente cijfers van Kadasterdata laten ons zien dat er op dit moment slechts 574 koopwoningen beschikbaar zijn van de 144.340 koopwoningen in totaal in Utrecht. Door de combinatie van een zeer schaars aanbod en een korte periode waarin woningen te koop staan staat markt onder flinke druk in Utrecht. Het stil aanbieden van uw woning of pand kan voor de nodige rust zorgen. Voor kopers is stille verkoop interessant omdat zij bij stille verkoop minder last hebben van concurrentie.

De stille verkoop in Utrecht trekt serieuze kopers aan

De stille verkoop in Utrecht trekt over het algemeen serieuze kopers aan, omdat de stad specifieke mensen aantrekt. Mensen die bijvoorbeeld een emotionele band met Utrecht hebben of mensen die simpelweg gecharmeerd zijn van de stad.
Utrecht is een stad die aanvoelt als een dorp omdat de mensen in Utrecht elkaar op straat vaak herkennen. Het is daardoor een stad waar mensen of heel graag of juist niet willen wonen. Iedere wijk heeft lokale buurt kroegjes en restaurants en de inwoners hebben over het algemeen een goede band met elkaar. Binnen de singels vindt u gezellige terrassen en de levendigheid die bij het stadsleven hoort.
De kans op serieuze biedingen is hoog op het moment dat u uw woning in de stille verkoop aanbiedt. Door het schaarse aanbod is de kans namelijk groot dat er mensen zijn die hun oog onbewust al op uw woning hebben laten vallen. Door de woning stil aan te bieden geeft u deze kopers een exclusieve kans op een succesvolle uitkomst.
Bent u juist op zoek naar een woning in Utrecht? Klik hier om u aan te melden en blijf voortaan op de hoogte van het meest recente aanbod aan koopwoningen.

Stille verkoop in Utrecht ook geschikt voor bedrijven

Utrecht is een stad met een zeer hoge aantrekkingskracht voor bedrijven. De stad staat bekend als een stad met creatieve, talentvolle en slimme mensen die gezamenlijk zorg dragen voor het imago van de stad. Utrecht is een stad waar burgers, bedrijven, de overheid en scholen met elkaar samenwerken om het leef comfort voor iedereen te vergroten. Door de centrale liggen, het bovengemiddeld goede ondernemersklimaat en hoogopgeleide beroepsbevolking is Utrecht een ware trekpleister voor bedrijven.
De stad beschikt over een grote diversiteit aan bedrijventerreinen, kantoorlocaties en winkelpanden in elk segment. Zo kunt u in Utrecht terecht bij een bedrijventerrein langs de snelweg maar zijn er ook voldoende mogelijkheden om in de stad te vestigen. De beste manier om parels onder bedrijventerreinen, kantoren en winkelpanden te vinden is door het stille aanbod te raadplegen. Op deze manier kunt u gericht op zoek naar de panden die goed bij uw doelstelling passen. Dit bespaart geld en tijd en met hulp van een goede vastgoedadviseur is de kans groot dat ook u een pand in Utrecht vindt waar u tevreden mee bent.

Stille verkoop huis in Utrecht

Stille verkoop in Utrecht door Investment Builders

Bij de aan- en verkoop van bedrijfspanden, woonruimtes en winkels is het verstandig om een vastgoedadviseur in te schakelen. Een goede vastgoedadviseur helpt u door het volledige proces van stille verkoop in Utrecht heen, waardoor er geen enkele stap wordt overgeslagen. Hierdoor weet u zeker dat er tijdens het aan- of verkoopproces van vastgoed in Utrecht niets misgaat. Bij Investment Builders mag u rekenen op de expertise van een ervaren team met elk een eigen expertise in de vastgoedbranche. Zo helpen onze experts u graag bij de aankoop, verkoop, onderhandelingen en het afronden van contractuele zaken. U staat er bij Investment Builders niet alleen voor.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Investment Builders biedt voor de stille verkoop van uw pand, kavel of woonruimte in Utrecht? Neem contact met ons op voor meer informatie over stille verkoop in Utrecht of lees meer over stille verkoop en de meest gestelde vragen over stille verkoop op deze pagina.

Stille verkoop in Utrecht– FAQ

Stille verkoop in Utrecht is interessant voor iedereen. Van zakelijke tot particuliere verkopers en van beleggers tot investeerders. Het stille aanbod is divers en verschilt van dag tot dag. Hierdoor is de kans op een succesvolle deal erg groot. 

In de huidige markt is het voor starters lastig om een voet tussen de deur te krijgen. Woningen die actief worden aangeboden worden verkocht voor een prijs die ver boven de vraagprijs ligt. Daarom is kans op slagen groter op de stille markt. 

De concurrentie is minder en verkopers op de stille markt accepteren een bod die voldoet aan de vraagprijs sneller dan op de actieve markt. Omdat de verkoop slechts aan een beperkte groep mensen bekend wordt gemaakt krijgt u alleen panden te zien die aansluiten op uw wensen en visie. 

De voornaamste reden voor verkopen op de stille markt in Utrecht is privacy. U houdt de touwtjes volledig zelf in handen en bepaalt hoe, aan wie en wanneer de verkoop van uw pand bekend wordt gemaakt. 

Een makelaar biedt doorgaans een volledig pakket aan, waarin alle aspecten rondom stille verkoop gedekt worden. Als u voor een vastgoedadviseur kiest dan bepaalt u zelf bij welke aspecten u hulp nodig heeft. Zo kunt u de kosten drukken. 

Er zijn verschillende soorten vastgoed beschikbaar in Utrecht. Denk aan zakelijk vastgoed, zorgvastgoed en woonruimte. Maar ook aan aangepaste seniorenwoningen, bouwgronden en kavels.

Voor investeringskansen kunt u goed terecht op de Utrechtste vastgoedmarkt. Het te behalen rendement kan door een lagere koopprijs hoger uitpakken dan u had verwacht. Neem voor informatie over investeren via ICH contact met ons op. 

Ja en nee, de kans op overbiedingen is kleiner op de stille markt, maar de vraagprijs wordt bepaald aan de hand van een taxatierapport. Hierdoor verschillen de vraagprijzen van vastgoed op de stille markt vrijwel niet van het aanbod op de actieve markt. 

U kunt uw huis stil aanbieden door zelf op zoek te gaan naar potentiële kopers. Dit neemt echter tijd in beslag en het helpt om een groot en waardevol netwerk te hebben bij stille verkoop. Door samen te werken met Investment Corporation Holland is het zoeken naar een potentiële koper op de stille markt eenvoudiger. 

Ja, dit kan. Bij ICH zijn wij gespecialiseerd in de sale and leaseback constructie. Bij deze constructie verkoopt u vastgoed in Utrecht aan een investeerder om het pand na de verkoop terug te huren. Zo maakt u kapitaal vrij maar hoeft u het pand niet te verlaten. Neem contact met ons op voor meer informatie over sale and leaseback.