Skip to content Skip to footer
Bij het stil verkopen van kantoorpanden bestaat er bij vastgoedeigenaren nog steeds onduidelijkheid over welke aspecten aandacht nodig hebben. Daarom is het inhuren van een vastgoedadviseur de eerste stap bij stille verkoop van kantoorpanden. Op deze pagina vertellen wij u meer over de stille verkoop van kantoorpanden, wat de meerwaarde van een bedrijfsmakelaar is en hoe stille verkoop kan helpen bij het binnenhalen van hogere biedingen.
Stille verkoop kantoorpanden

Stille verkoop van kantoorpanden

De stille verkoop van kantoorpanden heeft voor- en nadelen. Bij de stille verkoop staat de afwezigheid van marketing en de aanwezigheid van een waardevol netwerk centraal. Omdat u gebruik maakt van het netwerk van de vastgoedadviseur is de kans groot dat u het kantoorpand snel verkoopt. U biedt het kantoorpand immers aan bij bedrijfseigenaren die actief op zoek zijn naar een kantoorpand.
Het nadeel van stille verkoop van kantoorpanden, is de afwezigheid van marketing in de zin van zichtbare advertenties. Er worden geen openbare advertenties geplaatst en er is ook geen te koop bord zichtbaar op het raam van het kantoorpand. Hierdoor bereikt u niet alle kopers die op zoek zijn naar een nieuw kantoorpand. U heeft daarom geen garantie op ontvangst van het hoogst mogelijke bod op uw kantoorpand.

De meerwaarde van een bedrijfsmakelaar

U kunt ervoor kiezen om uw bedrijfspand zonder begeleiding van een bedrijfsmakelaar aan te bieden. Een bedrijfsmakelaar heeft echter veel meerwaarde bij de stille verkoop van kantoorpanden. U kunt namelijk rekenen op een makelaar met ruime ervaring heeft in het stil aanbieden van bedrijfspanden. De bedrijfsmakelaar zorgt ook voor een goede contractuele afhandeling. Hierdoor weet u zeker dat er niets misgaat tijdens de stille verkoop van uw kantoorpanden.
Het nadeel van een bedrijfsmakelaar is het courtagebedrag dat in rekening gebracht wordt. Dit bedrag wordt berekend op basis van de gerealiseerde verkoopprijs en bedraagt maximaal 1,75% van de verkoopprijs. Een percentage waar de meeste verkopers niet wakker van liggen.

Kantoorpand verkopen zonder hulp van openbare kanalen

Het aanbieden van een kantoorpand zonder hulp van openbare kanalen als Facebook en Funda, zorgt ervoor dat minder mensen bij het kantoorpand langskomen. Bent u bijvoorbeeld nog op zoek naar een nieuw kantoorpand? Dan kunt u uw kantoorpand in de stille verkoop aanbieden terwijl u verder zoekt. Bovendien is stille verkoop een laagdrempelige manier om uw bedrijfspand aan ondernemers aan te bieden.
Stille verkoop is ook geschikt voor bedrijven die hun kantoorpand liever niet aan het grote publiek willen laten zien. In de basis biedt stille verkoop meer privacy en toegang tot een exclusieve groep kopers. Hierdoor is de kans op een bod die voldoet aan de vraagprijs waarschijnlijker. In sommige gevallen levert stille verkoop van kantoorpanden zelfs hogere biedingen op.

Stille verkoop van kantoorpanden levert hogere biedingen op

Bij de stille verkoop van kantoorpanden focus ligt op het bereiken van een beperkte doelgroep. Hierdoor is de kans groot dat er biedingen binnenkomen waar zowel de verkoper als koper tevreden mee zijn. Het levert in sommige gevallen hogere biedingen op, omdat bedrijven die op zoek zijn naar een kantoorpand vaak specifieke eisen hebben.
Als uw pand aan deze eisen voldoet en de aandacht van meerdere kopers trekt, dan is de kans op een hoger bod dan de vraagprijs niet uitgesloten. Bent u op zoek naar een professionele vastgoedadviseur die u kan bijstaan tijdens de stille verkoop van uw kantoorpand? Het team van Investment Builders staat graag voor u klaar.
Het kan echter ook de andere kant op gaan. Als het kantoorpand niet voldoet aan de eisen van kopers, dan is het mogelijk dat het langer duurt om het kantoorpand te verkopen. Wij begrijpen het als u geen tijd heeft om te wachten op een reëel bod tijdens de stille verkoop. Mocht er bijvoorbeeld niet voldoende aandacht voor uw kantoorpand zijn in de stille verkoop, dan kunt u op een later moment altijd nog besluiten om over te gaan tot actieve verkoop.

Actieve verkoop in een notendop

Bij actieve verkoop bieden wij het kantoorpand aan bij een grotere doelgroep met behulp van openbare kanalen. Denk bijvoorbeeld aan promotie via social media en websites als Funda. Als u overgaat tot actieve verkoop dan krijgt u ook een te koop bord op het terrein of het raam van het kantoorpand geplaatst. Het is bij actieve verkoop ook mogelijk om het kantoorpand presentatie klaar te laten maken door een interieurstylist. Tot slot worden er professionele foto’s gemaakt om uw bedrijfspand onder de aandacht te brengen bij een brede doelgroep.
Hierdoor krijgen mensen online een goed beeld van het kantoorpand. Tijdens de actieve verkoop kunnen mensen zowel online als offline hun interesse tonen door contact op te nemen of een afspraak voor een bezichtiging in te plannen. Of u nu kiest voor actieve of stille verkoop, in beide gevallen heeft u de regie in handen als het gaat om het inplannen van bezichtigingen met potentiële kopers.

Stille verkoop kantoorpand

Stille verkoop kantoorpanden door Investment Builders

Bij Investment Builders staat er een professioneel team van vastgoedadviseurs met elk een eigen expertise voor u klaar. Samen hebben wij ruim 50 jaar ervaring in de vastgoedsector en helpen wij diverse respectabele organisaties bij de verkoop en verhuur van hun kantoorpanden, winkels en bedrijfspanden. Hierdoor is Investment Builders de perfecte partner om u bij te staan bij de stille verkoop van uw kantoorpand.
Om de verkoop van uw kantoorpand zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, nemen onze experts niet alleen de administratieve lasten uit handen. Wij leggen ook contact met de juiste mensen en tot slot helpen onze experts bij de prijsonderhandelingen. Wij maken slim gebruik van hedendaagse technologie en zetten ons internationale netwerk in om uw kantoorpand onder de aandacht te brengen.

Bent u benieuwd naar hoe onze vastgoed experts u kunnen helpen bij de stille verkoop van uw kantoorpand of heeft u een andere vraag? Neem nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of informatie te verkrijgen. U kunt in de tussentijd ook onze Frequently Asked Questions raadplegen om erachter te komen of uw vraag op onze website wordt beantwoord.

Stille verkoop kantoorpanden – FAQ

De grootte van het aanbod aan beschikbare kantoorpanden in de stille verkoop is afhankelijk van de plaats. Het aanbod kan per dag verschillen, waardoor het goed mogelijk is dat u snel slaagt in uw zoektocht naar een kantoorpand op de stille markt. 

In de meeste gevallen is privacy een belangrijke reden om voor stille verkoop van een kantoorpand te kiezen. U wilt misschien niet dat iedereen weet dat uw kantoorpand te koop staat. Stille verkoop zorgt ook voor minder stress op kantoor, waardoor u met een gerust hart op zoek kunt naar een nieuw kantoorpand. 

Ja, u kunt in dit geval kiezen voor de sale and leaseback constructie. Hierbij verkoopt u uw bedrijfspand aan een investeerder, waarna u het pand direct weer huurt. Op deze manier komt er kapitaal vrij door de verkoopsom en hoeft u het pand niet te verlaten na de verkoop. 

De standaard verkoopprocedure neemt 6 tot 10 weken in beslag. Tijdens deze periode wordt er vooral tijd besteed aan het uitvoeren van due diligence. Als eerste stap in dit onderzoek bekijkt u samen met een adviseur het pand en de directe omgeving waar het pand staat. 

Omdat u het kantoorpand op de stille markt aan een selecte groep geïnteresseerden aanbiedt, is de concurrentie niet groot. U heeft als verkoper daarom geen garantie op het beste bod voor uw kantoorpand. 

Een kantoorpand stil aanbieden is in de meeste gevallen goedkoper, omdat er geen promotiemateriaal of strategie aan te pas komt. U bepaalt zelf waar u hulp bij nodig heeft, waardoor u de touwtjes in eigen hand houd, ook op gebied van kosten. 

U kunt niet alleen terecht op de stille markt met kantoorpanden. U kunt ook winkelpanden, industriële panden of andere vormen van bedrijfsvastgoed aanbieden op de stille markt. 

Ja, dat kan. Als u op de stille markt geen biedingen binnen krijgt die voldoen aan uw verwachtingen dan kunt u op een later moment besluiten om het pand op de actieve markt aan te bieden. 

Ja, het is mogelijk om uw pand zonder makelaar te verkopen. U kunt er echter beter voor kiezen om een adviseur in te schakelen om u te ondersteunen bij het verkoopproces. Zo voorkomt u fiscale en financiële gevolgen, omdat de adviseur ervoor zorgt dat het volledige proces vlekkeloos verloopt. 

Neem contact op met de experts van Investment Corporation Holland en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.