Skip to content Skip to footer

Stille verkoop van uw huis met hulp van vastgoed experts

Bij de stille verkoop van uw huis wordt er meer aandacht besteed aan het werven van actieve en geïnteresseerde kopers. Deze kopers hebben bijvoorbeeld interesse getoond in het type woning dat u te koop wilt zetten. Bij de stille verkoop van uw huis maken wij contact met specifieke doelgroepen om uw woning gericht aan te bieden bij mensen die niet alleen een bod kunnen, maar ook willen uitbrengen. Het stil aanbieden van uw huis heeft voor- en nadelen. Op deze pagina vertellen wij u meer over deze voor- en nadelen en geven wij tips voor de stille verkoop van uw huis in 2021.
Stille verkoop van uw huis

Stille verkoop van uw huis met de expertise van een vastgoedadviseur

De stille verkoop van uw huis begint uiteraard met het idee om de woning te verkopen. Daarna is het tijd om na te denken over hoe u de woning te koop zet. Kiest u voor actieve of voor stille verkoop van uw huis? Bij actieve verkoop staat promotie centraal. U krijgt een bord met “te koop” in de tuin of op het raam en uw woning wordt online gepresenteerd op websites als Funda en social media.
Bij stille verkoop van uw huis ontbreekt dit promotiemateriaal. Het is mogelijk om uw woning op verschillende websites aan te bieden, maar dit wordt alleen gedaan als u hier toestemming voor geeft. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van foto’s, een beschrijving en een vraagprijs. De nadruk ligt bij stille verkoop op het bereiken van een kleine maar geïnteresseerde groep kopers die actief op zoek is naar een woonruimte. U bereikt deze groep met de hulp van een vastgoedadviseur.

Waarom kiezen mensen voor stille verkoop in plaats van actieve verkoop?

Mensen kiezen om verschillende reden voor stille verkoop van hun huis. Zo zijn privacy, het ontbreken van een te koop bord in de tuin en openbare listings de belangrijkste redenen om voor stille verkoop van uw huis te kiezen. Ondanks het ontbreken van een promotiestrategie is de kans dat uw woning wordt verkocht erg groot. Dit hangt samen met een laag aanbod aan woonruimte en de hoge vraag die daartegenover staat. Bovendien kunt u met hulp van een vastgoedadviseur een doelgroep bereiken met kopers die zichzelf betrouwbaar hebben bewezen.
Het is daarom sterk aan te raden om de stille verkoop van uw huis te laten begeleiden door een vastgoedadviseur met ruime ervaring. Vastgoedexperts brengen niet alleen kennis maar ook een waardevol netwerk aan kopers met zich mee. Kopers die uw huis graag in alle rust willen bezichtigen en op zoek zijn naar een woning in de stille verkoop.

Schakel een interieurstylist in voor geoptimaliseerde presentatie

Bij stille verkoop is de bezichtiging het belangrijkste moment voor kopers. Tijdens de bezichtigingen krijgen kopers de kans om het gevoel van het huis te ervaren. Om het juiste gevoel over te brengen op de mensen die bij u over de vloer komen is het soms verstandig om het huis te laten stylen door een interieurstylist. Bij stille verkoop ontstaat er meestal een redelijk beeld van wie de koper is. Bij het aanvragen van een bezichtiging is de kans namelijk groot dat kopers iets over zichzelf vertellen.

Interieurstylisten gebruiken deze informatie bij het inrichten van de kamers. Als er geen informatie wordt gegeven dan gebruiken interieurstylisten de omgeving en de woning als inspiratie. Stel dat uw kinderen bijvoorbeeld uit huis zijn en u besluit om de woning te verkopen. U wilt samen met uw partner van uw rust genieten in een kleinere woning waar minder onderhoud nodig is. Uw huidige woning is ingericht voor een gezin met volwassen kinderen, maar u woont recht tegenover een basisschool.

De kans dat uw woning wordt uitgekozen door een koppel met kleine kinderen is erg groot. Een interieurstylist kan een kamer met het creatief gebruik van meubelstukken, omtoveren tot bijvoorbeeld een kinderkamer.

Laat de onderhandelingen over aan een professional

Als er tijd en aandacht wordt gestoken in het presentabel maken van uw huis, dan is de kans groot dat na de eerste bezichtigingen biedingen binnenkomen. Uiteindelijk bent u degene die bepaalt voor welk bedrag het huis verkocht wordt, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de onderhandelingen. U kunt de onderhandelingen het beste overlaten aan een professional. Simpelweg omdat u logischerwijs een emotionele band heeft opgebouwd met de woning.
Het is daarom logisch dat u bij een erg laag bod gefrustreerd raakt en dit mogelijk overbrengt op de potentiële koper. Emoties kunnen een koop zomaar in de weg staan. Daarom adviseren wij om de onderhandelingen bij de stille verkoop van uw huis aan een vastgoed expert over te laten. Bent u op zoek naar een partner die u kan bijstaan bij alle aspecten van de stille verkoop van uw huis? Bij Investment Builders bent u aan het juiste adres.

Stille verkoop van uw huis met hulp van vastgoed experts

Stille verkoop van uw huis met hulp van vastgoed experts

Stille verkoop van uw huis is eenvoudiger en effectiever met een vastgoed expert aan uw zijde. De vastgoedexpert brengt ervaring met kopers, kennis van de vastgoedmarkt en een waardevol netwerk met zich mee. Hierdoor is de kans op een succesvolle verkoop groter.

Als u voor Investment Builders kiest dan kiest u voor een team van vastgoed experts met gezamenlijk meer dan 50 jaar ervaring in de vastgoedsector. Binnen ons team vindt u vastgoed experts die gespecialiseerd zijn in de stille verkoop van woningen. Onze experts staan ook voor u klaar bij de zoektocht naar een nieuwe woning tijdens de stille verkoop van uw huis. Levert de stille verkoop niet voldoende resultaat op? Dan is het mogelijk om op een later moment alsnog over te gaan tot actieve verkoop. Ook in dit geval staan wij graag voor u klaar.

Wilt u meer informatie over de stille verkoop van uw huis of bent u juist op zoek naar een woning, of allebei? Neem nu contact met ons op en ontdek het gemak van een preferred partner die al het werk tijdens de aan- en verkoop van vastgoed uit handen neemt.

Stille verkoop van uw huis – FAQ

Het verschil tussen actieve en stille verkoop is voornamelijk de manier van promoten. Op de actieve markt plaatst u vastgoed op sites als Funda om vastgoed aan een groot publiek aan te bieden. Op de stille markt zet u uw huis te koop zonder de verkoop bekend te maken aan het grote publiek. 

U kunt uw huis verkopen zonder makelaar op de stille markt, door uw woning bijvoorbeeld rechtstreeks te verkopen aan familieleden, bekenden of een andere potentiële koper. In dit geval hoeft een makelaar niet te bemiddelen tijdens de verkoop. 

Stille verkoop van uw woonhuis is interessant voor zakelijke en particuliere verkopers. Stille verkoop biedt meer privacy. U krijgt bijvoorbeeld geen te koop bord in de tuin en uw woning wordt niet te koop aangeboden op openbare websites als Funda of Jaap. 

Dat kan. U kiest in dit geval voor stille verkoop en bepaalt zelf waar, hoe en wanneer de verkoop van uw woning bekend wordt gemaakt. U kunt ervoor kiezen om uw woning aan te bieden in besloten kringen met de hulp van Investment Corporation Holland. 

De meest voorkomende reden voor het kiezen voor stille verkoop is privacy. Er worden geen open dagen georganiseerd en de bezichtigingen die gepland worden zijn privé. U houdt hierdoor zelf in de hand wie er wanneer over de vloer komt.

Het aanbod aan woonruimte op de stille markt verschilt per dag en per regio. Afhankelijk van uw wensen en visie houden onze experts het aanbod op de stille markt in de gaten. Hierdoor kunt u als één van de eersten op de hoogte worden gebracht bij een nieuwe listing. 

Het begint allemaal met beslissen dat u uw woning op de stille markt verkoopt. Maak de verkoop bekend aan een selecte groep geïnteresseerden en laat uw vrienden en familieleden weten dat u vastgoed verkoopt. De kans op een bod op de stille markt is door de overspannen actieve markt vrij groot. 

Nee, net als op de actieve markt is het mogelijk dat uw woning niet verkocht wordt. Mochten er geen biedingen binnenkomen op tijdens de stille verkoop, dan kunt u op een later moment beslissen om vastgoed op de actieve markt aan te bieden. 

U kunt uw woning op de stille markt aanbieden om de markt te peilen. Mocht er tijdens de stille verkoop een goed bod binnenkomen, dan kunt u op basis hiervan beslissen om uw woning te verkopen of niet. 

U kunt zich aanmelden om ons laatste aanbod in uw mailbox te ontvangen. Zo bent u altijd als één van de eersten op de hoogte van nieuwe verkopen.