Skip to content Skip to footer

Stille verkoop vastgoed: je huis verkopen aan een gerichte doelgroep

Er zijn diverse redenen waarom stille verkoop van vastgoed interessant is. Allereerst krijgt u de kans om uw huis te verkopen aan een gerichte doelgroep met het juiste budget. Hiernaast krijgt u geen verkoopbord in de tuin waardoor u minder last heeft van nieuwsgierige mensen die langs uw woning rijden. Op deze pagina vertellen wij u wat stille verkoop precies is, wat de voordelen hiervan zijn en hoe u uw woning stil kunt aanbieden.

Stille verkoop vastgoed

Wat is stille verkoop precies?

Bij het verkopen van uw woning kunt u kiezen voor actieve of stille verkoop. Bij actieve verkoop van uw woning staat een goede marketingstrategie centraal. Er worden professionele foto’s gemaakt met een bijpassende omschrijving van het object. Hierdoor krijgen geïnteresseerden een goede indruk van de woning en de omgeving waar het huis staat zonder de woning te bezichtigen. U krijgt een te koop bord in de tuin of op het raam en uw woning is zichtbaar op websites als Funda.

Bij stille verkoop ontbreekt deze marketingstrategie. De bedoeling van stille verkoop is dat u de woning enkel aanbiedt aan een actieve en geïnteresseerde doelgroep. U bereikt deze doelgroep door gebruik te maken van het netwerk van Investment Builders. Er zijn verschillende redenen waarom verkopers de voorkeur geven aan stille verkoop van vastgoed.

Waarom is stille verkoop van mijn woning verstandig?

Als wij verkopers vragen waarom zij hun woning in de stille verkoop willen verkopen, dan zijn daar verschillende redenen voor. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld niet prettig om een verkoop bord in de tuin te hebben. Het is ook mogelijk dat uw woning schade heeft waardoor de woning niet mooi op de foto gezet kan worden.

Als u uw woning aan vrienden of familieleden verkoopt dan is actieve verkoop van uw woning simpelweg niet nodig. Tot slot kunt u ervoor kiezen om uw woning stil te verkopen als de verkoop afhankelijk is van de aankoop van uw nieuwe woning. Mocht de aankoop niet doorgaan dan hoeft u, anders dan bij actieve verkoop, potentiële kopers niet teleur te stellen. 

Hoe werkt het stil verkopen van mijn woning? 

U kunt ervoor kiezen om de woning te verkopen zonder een makelaar in te schakelen. Als u uw woning verkoopt aan een bekende dan is dit een mogelijkheid. Als u uw woning in stille verkoop wilt plaatsen zonder netwerk, dan is het verstandig om een vastgoed adviseur in handen te nemen. De adviseur maakt tijdens de stille verkoop gebruik van een groot netwerk met geïnteresseerde kopers. Door samen te werken met een vastgoed expert is de kans groter dat uw woning snel en voor een schappelijke prijs word verkocht. 

Als u vastgoed in de stille verkoop wilt verkopen dan kunt u terecht bij Investment Builders. Stille verkoop is niet alleen interessant voor particuliere vastgoedeigenaren, maar ook voor ondernemers. Heeft u geen zin in bezichtigingen en onderhandelingen? Dan kunt u uw pand onder de aandacht brengen bij een selecte groep kopers uit het netwerk van Investment Builders. Wij zorgen er samen voor dat uw pand op korte termijn wordt verkocht zonder inbreuk op uw privacy. 

Stille verkoop vastgoed

Stille verkoop van vastgoed in de praktijk

In de praktijk heeft stille verkoop van vastgoed voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat u volledige controle houd over het verkoopproces. U bepaalt wanneer potentiële kopers langs kunnen komen voor een bezichtiging en er is geen open dag waarbij veel mensen in uw woning rondkijken. Stille verkoop kan in sommige gevallen zorgen voor een snelle verkoop. Dit komt goed van pas wanneer de aankoop van de nieuwe woning al (bijna) afgerond is. Met een stille verkoop bespaart u tevens kosten, omdat er maar één tussenpersoon nodig is om de koop af te ronden.

Stille verkoop heeft ook nadelen. Zo staat de woning niet zichtbaar te koop waardoor er minder publiciteit is. Minder publiciteit zorgt voor minder potentiële kopers waardoor er minder kans is op hoge biedingen. De kans dat de vraagprijs wordt behaald is hierdoor minder groot, maar niet ondenkbaar in 2021.

Nu de balans tussen vraag en aanbod op de huizenmarkt ver te zoeken is, is de kans klein dat u een lager bod dan de vraagprijs ontvangt. Dit is daarom het perfecte moment om uw pand te verkopen, maar het is wel aan te raden om een goede vastgoed adviseur in te schakelen die u kan helpen bij het verkoopproces. Heeft u geen idee waar u moet beginnen met uw zoektocht naar de juiste vastgoed adviseur? Investment Builders staat graag voor u klaar. 

Ik wil mijn pand verkopen

Of u nu op zoek bent naar een partner die een bedrijfspand, bouwgrond of een woonruimte kan verkopen, bij Investment Builders bent u aan het juiste adres. Ons team bestaat uit vastgoed experts die een eigen specialiteit hebben. Op deze manier zijn wij in staat om iedereen te helpen bij de verkoop van elke vastgoed propositie. Bij elkaar heeft ons team meer dan 50 jaar ervaring in de vastgoedmarkt. U mag daarom rekenen op een professionele vastgoed adviseur die u bij verschillende onderdelen van de stille verkoop van vastgoed kan ondersteunen.

Om uw pand snel en effectief te verkopen is het verstandig om uw eigen contacten ook in te zetten bij stille verkoop van uw pand. Door uw contacten in te schakelen vergroot u de publiciteit rondom de koop van uw pand zonder deze actief aan te bieden. Mocht de stille verkoop van uw woning of pand niet snel genoeg gaan, dan kunt u op een later moment bepalen om toch over te gaan tot actieve verkoop. 

Het verkopen van uw pand is spannend en gaat gepaard met administratie, onderhandelingen en het leggen van contact. Als u niet zeker weet of een stille verkoop goed bij uw doelstelling past of als u twijfelt tussen actieve en stille verkoop, dan is een gesprek met een vastgoed adviseur over beide verkoopstrategieën aan te raden. Neem nu contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Benieuwd naar meer informatie over stille verkoop van vastgoed? Bekijk hier de FAQ over stille verkoop in de vastgoedmarkt.