Skip to content Skip to footer

Het verkopen van uw woning is spannend. Zeker als u niet goed kunt inschatten hoe uw woning het gaat doen op de huidige woonmarkt. Of als u nog op zoek bent naar een nieuwe woning. In dit geval is stille verkoop via Funda misschien wel interessant. Door uw woning in de stille verkoop via Funda te plaatsen, profiteert u namelijk wel van de lusten maar niet van de lasten. Wat deze lusten en lasten precies zijn, ontdekt u op deze pagina.

Stille verkoop via Funda

Stille verkoop via Funda

Bij stille verkoop met hulp van Funda komt uw woning of pand wel op de Funda website te staan, maar ontvangt u geen promotiemateriaal om uw woning zichtbaar te koop te zetten. Met stille verkoop profiteert u dus wel van de grote doelgroep die Funda aanspreekt maar hoeft u niet bang te zijn voor pottenkijkers.
Stille verkoop via Funda is interessant in verschillende gevallen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u last heeft van gezondheidsklachten en liever geen volledige dagen vrijmaakt voor bezichtigingen. Met stille verkoop maakt u uw woning toch goed zichtbaar onder een zeer grote doelgroep. De kans dat u uw woning snel verkoopt is hierdoor groter dan wanneer u uw woning in de stille verkoop plaatst zonder gebruik te maken van de Funda website.

Stille verkoop via Funda als onderdeel van de verkoopstrategie

Als u geen haast heeft bij het verkopen van uw woning dan kan stille verkoop via Funda ook als onderdeel van de marketingstrategie gezien worden. De kans is namelijk groot dat u tijdens de stille verkoop biedingen ontvangt. Op basis hiervan kunt u peilen wat geïnteresseerden willen betalen voor uw woning.
Mocht er een bod tussen zitten waar u tevreden mee bent dan kunt u dit bod uiteraard accepteren. Als u uw woning verkoopt vanuit het standpunt om zoveel mogelijk winst te maken, dan kunt u uw woning na stille verkoop alsnog actief aanbieden. Hierdoor bereikt u ook mensen via social media en andere promotiekanalen waardoor de kans groter is dat u meer geïnteresseerde kopers bereikt. De kans op een hoger bod is in dit geval groter dan wanneer u alleen gebruik maakt van Funda.

Funda in Business: zakelijk vastgoed aanbieden

Op Funda in Business is het mogelijk om winkelpanden, kantoorpanden en bedrijfspanden aan te bieden aan het grote publiek. Voor deze panden geldt ook dat stille verkoop een mogelijkheid is. In principe werkt het stil aanbieden van zakelijk vastgoed hetzelfde als stille verkoop voor particuliere verkopers. U ontvangt geen zichtbaar promotiemateriaal, maar uw pand is wel zichtbaar op de Funda in Business website. Bovendien heeft u zelf in de hand hoe de listing online wordt geplaatst en wanneer er bezichtigingen kunnen plaatsvinden.

Met stille verkoop via Funda in Business heeft u alles zelf in de hand. U wordt tijdens de stille verkoop bijgestaan door één van onze vastgoed experts om er zeker van te zijn dat er niets misgaat tijdens het verkoopproces. Investment Builders neemt alles uit handen: van het aanbieden van uw pand tot de controle van het verkoopcontract. Bij het stil aanbieden van vastgoed via Funda in Business door Investment Builders, staat u er niet alleen voor.

Funda inzetten als promotiekanaal

U kunt Funda dus inzetten als promotiekanaal. Gezien Funda een grote website is die veel verkeer trekt is de kans echter wel groot dat u uw woning sneller verkoopt dan de bedoeling is. Door uw woning in de stille verkoop via Funda aan te bieden, wordt de woning wel zichtbaar op de website. Er is echter geen promotiemateriaal om de verkoop van de woning onder de aandacht te brengen. U heeft hierdoor geen stickers op de ramen en geen te koop bord in uw tuin.
Het grootste voordeel van stille verkoop via Funda is dat u wel profiteert van de grote doelgroep die Funda bereikt maar geen last heeft van opzichtig promotiemateriaal. Funda is een uitstekend promotiekanaal maar het heeft voor- en nadelen om uw woning in de stille verkoop via Funda aan te bieden.

De voor- en nadelen van stille verkoop via Funda

Funda is het meest bekend als het gaat om het vinden van een nieuwe woning. De mensen in Nederland weten Funda snel en gemakkelijk te vinden en dat is het grootste nadeel aan stille verkoop via Funda. Omdat het platform zo groot en populair is, is de kans groot dat u tijdens het stil aanbieden van de woning al veel afspraken voor bezichtigingen binnen krijgt. Als u uw woning of pand in de stille verkoop plaatst omdat u nog geen andere woning heeft gevonden, dan is stille verkoop misschien niet de beste zet.
Woont u echter in een buurt die minder in trek is of heeft uw woning zichtbare schade? Dan kan stille verkoop er juist voor zorgen dat er interessante biedingen binnenkomen die u anders misschien niet had ontvangen. Werkt het verborgen aanbieden via Funda niet voor uw woning of heeft u geen tijd om te wachten op een reëel bod? Dan kunt u altijd nog besluiten om op een later moment over te gaan tot actieve verkoop van vastgoed. In dit geval staan de experts van Investment Builders ook graag voor u klaar.

Funda in Business- zakelijk vastgoed aanbieden

Stille verkoop via Funda door Investment Builders

Met hulp van Investment Builders wordt het stil aanbieden van uw pand via Funda gegarandeerd een succes. U kunt rekenen op de expertise van een team van vastgoedexperts die gezamenlijk meer dan 50 jaar ervaring in de branche hebben. Wij zorgen voor een uitstekende omschrijving en professionele foto’s van uw pand. Deze omschrijving en foto’s worden op Funda geplaatst maar er wordt geen open dag georganiseerd.
Met hulp van onze vastgoedadviseurs is het verkopen van uw woning eenvoudiger. Wij nemen al het lastige werk uit handen en het enige waar u over na moet denken is voor welk bedrag u uw woning wilt verkopen. Heeft u behoefte aan meer informatie over stille verkoop via Funda of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor stille verkoop van uw woning? Neem nu contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

Stille verkoop via Funda - FAQ

Stille verkoop betekent dat u uw huis of vastgoed niet aanbied aan het grote publiek. In plaats hiervan maakt u de verkoop alleen bekend aan een selecte groep mensen die aantoonbaar interesse hebben in een pand zoals die van u. 

Ja en nee, u kunt uw woning op Funda zetten met een melding waaruit blijkt dat de woning nog niet actief wordt aangeboden. Uw woning is in dit geval wel zichtbaar op Funda, maar de woning wordt nog niet actief aangeboden. 

Nee, dit is niet mogelijk. Om uw woning op Funda te plaatsen heeft u een zakelijk account nodig dat gekoppeld is aan een makelaarskantoor. Om uw woning op Funda te plaatsen heeft u dus altijd hulp nodig van een vastgoedadviseur of makelaarskantoor.
De voordelen liggen voornamelijk in de hoek van privacy. Uw pand wordt niet actief aangeboden waardoor er ook geen te koop borden zichtbaar zijn. U bepaalt zelf of de vraagprijs zichtbaar is bij een eventuele listing en u houdt zelf in de hand wi op welk moment langskomt voor een privébezichtiging.

De nadelen van stille verkoop liggen in de hoek van het bereik. Omdat u de verkoop slechts bekend maakt aan een selecte groep mensen, bereikt u niet alle geïnteresseerden. Dit zorgt ervoor dat u geen garantie heeft op het beste bod. 

Op de huidige markt is het lastig om een voet tussen de deur te krijgen. Kopers zoeken daarom in het stille aanbod naar woonruimte voor een schappelijke prijs. Verkopers kiezen vaak voor stille verkoop vanwege persoonlijke voorkeur.  

Als een huis niet op Funda staat, maar u wel weet dat de vastgoedeigenaar het pand verkoopt, dan heeft de verkoper gekozen voor stille verkoop. 

U kunt u huis stil verkopen door zelf op zoek te gaan naar een koper voor uw woning. Als u al een koper heeft gevonden dan kunt u vastgoed onderling verkopen. Is dit niet het geval, dan helpt Investment Corporation Holland u graag met het vinden van een betrouwbare koper. 

Ja, dat kan. Als stille verkoop geen gewenste resultaten oplevert dan kunt u op een later moment beslissen om over te gaan tot actieve verkoop via Funda. Zo bereikt u een grotere doelgroep waardoor een snelle verkoop waarschijnlijk is. 

In de huidige markt is het zeer waarschijnlijk dat uw pand snel wordt verkocht. In de grote steden staan woningen gemiddeld 10 dagen te koop voordat zij worden verkocht. Houdt er rekening mee dat vastgoed snel verkocht kan worden, maar omdat u het pand niet actief aanbiedt kan het enige tijd duren voor er een bod binnenkomt waar u tevreden mee bent.