Skip to content Skip to footer
Wilt u een transformatie pand verkopen Amsterdam? Steeds vaker moedigen lokale overheden aan om leegstaande, vaak commerciële panden te transformeren en hergebruiken in plaats van afbreken en nieuwbouw. Oude, bestaande gebouwen hebben potentieel voor een tweede leven. Het is jammer dat een deel van dit potentieel verloren gaat. Wilt u een transformatie pand verkopen Amsterdam? De situatie op de vastgoedmarkt biedt uitstekende kansen op een succesvolle transactie. Herbestemmen van voormalige kantoorpanden naar woonruimte geeft ook kopers van transformatie vastgoed een kans op een uitstekend rendement.
Transformatie pand verkopen Amsterdam

Type transformatie pand verkopen Amsterdam

De wereldwijde Covid-19 pandemie heeft de wereld opgeschud en verandert. Werken op kantoor werd verplaatst naar werken thuis en het aantal hotelovernachtingen nam door reisbeperkingen zo af dat veel hotels de deuren voorgoed hebben gesloten. Voor vastgoedontwikkelaars bieden leegstaande panden uitgelezen kansen voor hergebruik. De waarde van zowel commercieel als industrieel vastgoed is niet zo snel gestegen als de prijzen voor residentieel vastgoed. Langdurige leegstand doet een pand niet goed en verpaupering, criminaliteit en verval liggen op de loer. Al voor de crisis hadden projectontwikkelaars gevoel voor het opkopen van goed gelegen panden. Oude kantoortorens en lege winkelcentra werden in overeenstemming met de lokale overheid herbestemd en omgebouwd tot moderne appartementencomplexen. Nu is dan ook meer dan ooit het juiste moment om uw transformatie pand in Amsterdam te verkopen. Er is veel interesse van ontwikkelaars.

Transformatie panden veranderen in woonruimte

Ontwikkelaars en investeerders zien de mogelijkheden van kantoorpanden die leegstaan. Ombouwen en herbestemmen tot woonruimte is met de huidige woningcrisis lonend. Renovatie is vaak goedkoper dan afbreken en nieuwbouwen. Het aantal arbeidsuren is minder, waardoor op de kosten wordt bespaard. De potentie van leegstaand vastgoed is groot. Door een pand te strippen en de basis constructie te gebruiken is het mogelijk om optimaal van de beschikbare ruimte gebruik te maken. Een pand ombouwen tot meerdere woningen of appartementen is financieel gezien gunstig. Daar staat tegenover dat oudere gebouwen ook meer kosten met zich meebrengen. Denk aan saneringskosten van asbest of de prijs voor het behoud van architectonische details. Het succes van herbestemming hangt af van de medewerking van de gemeente. Als deze het niet ziet zitten om het bestemmingsplan aan te passen, is het moeilijk om de meerwaarde van een transformatie pand te zien.

Transformatie vastgoed verandert stadsgezicht

Leegstaande winkelcentra zijn ook voor investeerders en ontwikkelaars interessant. Als eigenaar is het mogelijk om ook leegstaande winkelcentra te verkopen voor herbestemming. Een klassiek verbouwingsplan kan een oud, omheind winkelcentrum een nieuw gezicht geven. Herontwikkeling tot appartementencomplex, met voorzieningen en faciliteiten die toekomstige huurders en gebruikers aanspreken. Met goedkeuring van de gemeente werken investeerders mee aan het op relatief eenvoudige manier creëren van woonruimte en moderne voorzieningen. De aantrekkelijkheid van een wijk verbetert, wat tot economische meerwaarde leidt.

Strategie verkoop transformatie vastgoed

Wilt u een leegstand pand in Amsterdam verkopen? Doe onderzoek naar de mogelijkheden voor herbestemming of transformatie. Als zich een kandidaat-koper aandient, laat u de transformatie mogelijkheden zien. Voor een investeerder is het vooraf interessant om te weten hoe de gemeente tegenover transformatie staat. De manier waarop u een pand in de verkoop brengt, kan zowel publiekelijk als off market zijn. Onze vastgoedadviseurs hebben ervaring met het verkopen van vastgoed dat al langere tijd leegstaat en in aanmerking komt voor herbestemming. Zo kunnen het pand onder de aandacht brengen van investeerders waarvan we weten dat ze interesse hebben in dit type vastgoed. Samen stellen we een verkoopplan samen en laten we zien hoe een pand getransformeerd kan worden. Investeerders willen weten wat de verdiensten zijn en hoe het renovatieproces plaatsvindt.

Amsterdam heeft gebrek aan bouwgrond

Al jaren is er in Amsterdam, net zoals in andere steden in de Randstad een tekort aan zowel woonruimte als bouwgrond. Het duurt lang om bestaand vastgoed af te breken, de grond te saneren en aan nieuwbouw te beginnen. In verschillende stadsdelen en deelgemeentes staan voormalige kantoorpanden en bedrijfsgebouwen jarenlang leeg. Verpaupering en vandalisme doen deze panden geen goed, bovendien krijgt een wijk al gauw een verkeerde stempel. Als u in deze gebieden vastgoed bezit en zelf geen plannen heeft voor renovatie, is verkoop aan een investeerder een mogelijkheid. Zeker als de gemeente welwillend is voor hergebruik, is een succesvolle verkoop een kwestie van tijd. Zonder ingrijpende sloop werken, wordt een pand gerenoveerd.

Duurzame verbeteringen

Een investeerder zal een transformatie pand waarschijnlijk tot op de kale constructie strippen. Door duurzame aanpassingen te doen, heeft het vernieuwde gebouw een grotere aantrekkingskracht en verbetert de uitstraling van de wijk mee. In combinatie met het vernieuwen of verbeteren van bestaande wijkfaciliteiten is het mogelijk om positiviteit en kansen te geven aan zowel huidige als nieuwe gebruikers en bewoners. De gemeente Amsterdam werkt in de verschillende stadsdelen mee met verbouwing en vernieuwing van bestaande structuren. Een nauwe samenwerking levert investeerders zowel vertrouwen als uitgebreide mogelijkheden op. De aanpassing van bestaande verkeersstructuren is, als voorbeeld, goed voor de toegankelijkheid van een transformatiepand. Het is een kwestie van degelijk vooronderzoek doen en vooraf praten met betrokken ambtenaren, aannemers, projectontwikkelaars en eventueel kredietverstrekkers. U kunt als huidige eigenaar veel doen om een aantrekkelijke verkoopbrochure samen te stellen en op deze manier een investeerder al wat werk uit handen nemen.

Advies bij het verkopen van een transformatiepand

Heeft u een volledig of gedeeltelijk leegstand pand in Amsterdam, waarvan u niet weet wat u er mee aan moet? Overweeg verkoop aan een investeerder of belegger. Leegstaande gebouwen worden steeds vaker gerenoveerd om er een nieuwe bestemming aan te geven. Investment Builders adviseert u over de mogelijkheden en strategieën bij het verkopen van een transformatie pand. Samen met u bekijken we hoe en/of transformatie mogelijk is en hoe de gemeente Amsterdam hier tegenover staat. Bij een positief advies stellen we een informatieve brochure samen. Binnen ons netwerk polsen we bij investeerders de interesse voor het pand. Wordt er een bod gedaan? Dan beslist uzelf of u alleen of samen met een van onze adviseurs wil onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek. U bereikt ons telefonisch op +31 6 30 600 868.