Skip to content Skip to footer
Wilt u een transformatie pand verkopen Nijmegen? De pandemie heeft ontwrichtingen op de vastgoedmarkt veroorzaakt. De grootste en misschien meest opvallende en ingrijpende, was een wijdverbreide economische vertraging met een verschuiving naar online winkelen en e-commerce. Niet alle retailers en winkelketens konden hier tijdig op inspelen met faillissementen en leegstand tot gevolg. Deze leegstand biedt kansen voor herbestemming van vastgoed. Een transformatie pand verkopen Nijmegen trekt zowel investeerders als ontwikkelaars aan. Transformeren is een duurzame manier om bestaande gebouwen een nieuwe bestemming te geven.

Hergebruik transformatie pand verkopen Nijmegen

Bij het verkopen van een leegstaand pand met herbestemming in gedachten, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Van locatie en toegang tot voldoende parkeermogelijkheden en het aanpassingsvermogen van het gebouw. Het is belangrijk om uzelf te beseffen dat niet elk leegstand pand het vermogen heeft om te transformeren. Wel hebben veel gebouwen een groot potentieel voor een andere bestemming. Bij het transformeren van een gebouw is het goed om te kijken naar en rekening te houden met het bestaande bestemmingsplan. Eventueel is een omgevingsvergunning nodig om de renovatie te doen. Voordat u een pand op de markt brengt, is het praktisch om informatie in te winnen bij de gemeente Nijmegen.

Gemeenschapsgericht ontwerp

Door de transformatie van leegstaande kantoor- of bedrijfspanden, naar bijvoorbeeld woningen of gezondheidscentra, worden voorzieningen en faciliteiten geïntegreerd in wijken die onvoldoende bediend worden. De noodzaak om woonruimte te creëren groeit dagelijks, daarbij is het goed dat gebruikers en huurders van een pand in de directe omgeving terecht kunnen voor alledaagse voorzieningen zoals een huisartsenpost. De aanwezigheid van faciliteiten en voorzieningen zijn nodig om de leefbaarheid te waarborgen. Transformatiepanden die weliswaar op duurzame manier zijn aangepast, maar waarbij er een gebrek is aan faciliteiten bieden niet het rendement waar een investeerder op rekent.

Bestaande constructie basis voor herontwerp

Als u een transformatie pand in Nijmegen verkoopt, dan is er een bestaande constructie. Het is niet eenvoudig om van een kantoor- of bedrijfspand eengezinswoningen of appartementen te maken. Investeerders zien de mogelijkheden en voordelen ten opzichte van slopen en nieuw bouwen. Een pand strippen tot op de kale constructie en van daaruit een nieuwe indeling te maken. Cosmetische upgrades, aanpassen van het interieur en verduurzaming van het gebouw, maken een aanzienlijk verschil in het ontwerp en uiterlijk van het gebouw. In dat opzicht is transformeren dikwijls goedkoper dan slopen, saneren en nieuw bouwen. De manier waarop verduurzaming van een gebouw plaatsvindt, is van invloed op het succes van het gebruik.

Analyse transformatie pand

Een investeerder analyseert alle facetten van een pand aandachtig. Due diligence onderzoek geeft inzicht in de kosten en baten, maar ook het analyseren van de infrastructuur is nodig. Investeerders kijken naar de aanwezige, bestaande mechanische, elektrische en sanitaire systemen. Ingehuurde, vaak externe specialisten controleren deze systemen op staat van onderhoud, verwachte levensduur en nodige efficiëntie. Is het gunstiger om bij het transformeren van het pand tegelijk aanpassingen aan deze systemen te doen? Zijn er mogelijkheden voor verduurzaming? De kostenbegroting en economische vooruitzichten op langere termijn zijn van invloed op de levensduur en het rendement van een investering. Het herinrichten van een gebouw gebeurt op basis van de nieuwe bestemming. Een bedrijfspand ombouwen tot individuele wooneenheden kan vlot verlopen, zolang de lokale overheid meewerkt en er geen grote bijkomende werkzaamheden ontstaan die het project vertragen.

Onderzoek dragende (dak)constructie

Het spreekt voor zich dat een investeerder wil weten hoe de constructie van het gebouw eraan toe is. Hiervoor kunt u als verkoper al het nodige vooronderzoek verrichten. Laat zien welke materialen erin het gebouw en de dakconstructies zijn verwerkt. Het gebeurt dat met name bedrijfsgebouwen een lichte dakconstructie hebben, die niet geschikt is om een zwaardere dakbekking te ondersteunen. Geef openheid van zaken. Kopers investeren in energiezuinige panden, dit kan door de bestaande constructie te upgraden en niet helemaal vanaf nul op te bouwen. Het verbeteren van het energielabel is voor toekomstige gebruikers of huurders van een pand interessant. Een toenemend aantal mensen is zich bewust van de almaar stijgende energieprijzen. Om daarop te bezuinigen zijn duurzaamheid en een hoog energielabel nodig.

Duurzaam transformeren

Gebouwen met toekomstige groei- en/of uitbreidingsmogelijkheden zijn ideaal voor hergebruik en herbestemming. Het creëren van aangepast vastgoed is belangrijk omdat de vraag van huurders en gebruikers in de loop van de tijd verandert. Investeerders kijken naar de mogelijkheden die een pand met een andere bestemming te bieden heeft. De vraag van bewoners van woningen is anders dan die van een zorginstelling of opslagruimte. De mogelijkheid om uit te breiden naar eventueel aangrenzende of nabijgelegen panden biedt kansen voor het uitbreiden van beschikbare voorzieningen en faciliteiten.

Verkeersinfrastructuur

Een belangrijk punt bij het verkopen van een transformatie pand is de bestaande of juist ontbrekende verkeersinfrastructuur. Hoe is een gebouw bereikbaar? Zijn er wegen die de wijk bereikbaar maken voor gebruikers? Niet alleen de bereikbaarheid met eigen vervoer speelt een rol, kijk ook naar de aanwezigheid van openbaar vervoer en de manier waarop een wijk is verbonden met het centrum van Nijmegen. Hoe is een gebouw aantrekkelijk voor de toekomstige gebruikers? Ook in de komende jaren zijn bereikbaarheid en duurzaamheid veel besproken onderwerpen bij het aanpassen van bestaande gebouwen. Een investeerder wil weten wat de lokale overheid gepland heeft met het openbaar vervoer en het ontsluiten van minder makkelijk te bereiken gebieden in de stad.

Stappenplan transformatie pand verkopen in Nijmegen

Overweegt u een transformatie pand te verkopen, maar kunt u wel wat advies gebruiken bij het op de markt brengen van het pand? Investment Builders heeft ervaren vastgoedadviseurs die samen met u kijken naar de mogelijkheden. Het samenstellen van een informatiebrochure voor kandidaat-kopers, zorgt ervoor dat een investeerder op snelle manier inzicht heeft in de basis kenmerken van het pand. Bij interesse kan de stap naar een uitgebreider due diligence onderzoek gezet worden. Onze adviseurs staan u bij met advies en zijn, indien gewenst, aanwezig bij bezichtigingen van het pand en onderhandelingen over de voorwaarden. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek. U bereikt ons telefonisch en/of via WhatsApp op +31 6 30 600 868.