Skip to content Skip to footer
Zoekt u informatie over vastgoed verkopen Almere? Uw woning of bedrijfspand heeft een emotionele waarde die niet of moeilijk in cijfers is te meten. Als het tijd is om kleiner te gaan wonen of uw bedrijfsactiviteiten uit te breiden, heeft u een competente waardebepaling en een verkoopstrategie nodig. Investment Builders helpt u met vastgoed verkopen Almere. In goed overleg bepalen we de beste strategie en begeleiden we het verkooptraject.
Vastgoed verkopen Almere

Succesvol vastgoed verkopen Almere

Almere is de jongste stad van Nederland en met de slogan ‘het kan in Almere’ oefent de stad aantrekkingskracht uit. Niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook starters, doorstromers en ondernemers zien de mogelijkheden die Almere biedt. Almere is allesbehalve saai. Naast interessante architectuur, een gevarieerde evenementenkalender en veel groen en natuur, heeft de stad een goede bereikbaarheid. Deze en andere punten zijn belangrijk bij het verkopen van zowel residentieel als commercieel vastgoed in Almere. Dankzij de adviezen van onze experts bent u er zeker van dat de verkoop van uw eigendom succesvol verloopt.

Marketingstrategie

Vastgoed Almere is in trek. Woningen staan zelden lang te koop, de vraag is ook hier groter dan het aanbod. Stem de verkoopstrategie af op de mate van discretie die u in gedachten heeft. Omdat niet iedereen de voorgenomen vastgoed verkoop onder de aandacht van het grote publiek wil brengen, is ook stille verkoop een mogelijkheid. Voordat het pand op de markt komt, is een waardebepaling nodig. Verschillende factoren beïnvloeden de waarde van vastgoed. Denk hierbij aan de functie, de oppervlakte, de inhoud, voorzieningen en faciliteiten, duurzaamheid, locatie en de afwerking van het pand. Niet alleen rekenkundige factoren, maar ook de verkoopprijs van soortgelijk vastgoed spelen een rol bij de waarde.

Klassieke marketing

De meest bekende verkoopstrategie is met behulp van klassieke marketing. De tactiek die erop gericht is vastgoed zo snel mogelijk te verkopen tegen de best mogelijke prijs. Door de combinatie van betrouwbare offline en moderne online marketingtools, is een koper snel gevonden. De aandacht van het grote publiek trekken, gebeurt onder andere door verkoopborden in de tuin en/of op de gevel van het pand. Al snel melden zich potentiële kopers die het pand willen bezichtigen. Het organiseren en begeleiden van de bezichtigingen doet u zelf of laat u over aan onze adviseurs. Wilt u wel bekendheid geven aan de verkoop, maar ziet u op tegen meerdere bezichtigingsmomenten? Bespreek de optie van een open dag. Dat geldt ook voor het onderhandelen over de voorwaarden. Investment Builders biedt advies en begeleiding op maat.

Off market verkoop

Tegenover de klassieke marketing strategie staat off market of stille verkoop. Deze tactiek roept een zweem van exclusiviteit op. Niet alleen prestigieuze eigendommen op toplocaties, maar ook woningen, appartementen en bedrijfspanden waarvan de eigenaar de verkoop niet openbaar wil maken, worden op deze manier te koop aangeboden. Het uitgebreide netwerk van onze adviseurs, stelt ons in staat om potentiële kopers te benaderen en de beste prijs te bereiken. Omdat het niet openbaar bekend is dat het pand te koop staat, verloopt het traject discreet. Het aantal gegadigden is kleiner, waardoor er minder onderlinge concurrentie is. Scherp onderhandelen is nodig om de best mogelijke verkoopprijs te krijgen.

Aandachtspunten vastgoed verkopen

Voordat uw pand op de markt komt, is het samenstellen van een verkoopbrochure nodig. De brochure bevat informatie over de kerngegevens van het vastgoed. De kwaliteit van het beeldmateriaal is belangrijk. Opruimen, schoonmaken en kleine reparaties kosten weinig, enen hebben toegevoegde waarde. Weet u niet waar te beginnen? Onze adviseurs laten zien wat u kunt doen om het beeldmateriaal zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Creëer ruimte door op te ruimen

Bezoekers moeten een bepaald gevoel krijgen bij het bezichtigen van het pand. Een schoon, opgeruimd pand heeft meerwaarde. Ruim persoonlijke spullen zoveel mogelijk op. Maak de verschillende kamers toegankelijk en zorg ervoor dat bezoekers makkelijk door het pand kunnen bewegen. Overvolle ruimtes geven het verkeerde beeld. Ruimte en netheid onderstrepen de mogelijkheden van het pand, geïnteresseerde kopers zien zo de oppervlakte en vormen zich een beeld dat past bij de ideeën die ze hebben. Het cliché dat mensen zich tijdens een eerste bezichtiging al ‘thuis’ of op hun plaats voelen, is zeker van toepassing. Een koper moet zichzelf in het pand zien wonen of ondernemen. De huidige inrichting is daarbij van minder belang. Kopers hebben andere plannen, daarom ruimt u (grote) persoonlijke foto’s op en hebben de muren het liefste een neutrale kleur.

Maak melding van gebreken

Hoewel het regelmatig gebeurt dat vastgoedverkopers bestaande en bekende gebreken verzwijgen, is het beter om dat juist niet te doen. Als verkoper heeft u te maken met de informatieplicht. Het verzwijgen van bekende verborgen gebreken, maakt dat de koper de schade op een later tijdstip op u kan verhalen. Maak een overzicht van eventueel bekende gebreken voor de overdracht en maak hierover tijdig afspraken. Overigens heeft een koper zelf de plicht om de staat van onderhoud en eventueel achterstallig onderhoud te onderzoeken. De staat van onderhoud is een belangrijk punt van aandacht en speelt een rol in de waardebepaling van het pand. Het is in uw voordeel om nota’s van werkzaamheden en onderhoud te bewaren. Heeft u onderhoudscontracten? Maak hiervan melding bij de presentatie van het pand.

Verkopen met deskundig advies

Almere is een stad om te wonen, te werken en te ondernemen op de manier zoals u dat wilt. De omliggende natuur biedt mogelijkheden voor rust en ontspanning, terwijl de Randstad op een steenworp afstand ligt. De verkoop van uw pand is een kwestie van tijd. Met de adviezen en begeleiding van onze ervaren medewerkers, haalt u het meeste uit de transactie. Dankzij ons netwerk hebben we toegang tot een groot aantal potentiële kopers, zowel particulieren als zakelijke investeerders. In combinatie met de kennis van de markt en specifieke knowhow van onze experts, bieden we u de optimale basis om uw onroerend goed in Almere te verkopen tegen de best mogelijke prijs. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. We zijn bereikbaar op +31 6 30600868.