Skip to content Skip to footer
Wilt u meer weten over vastgoed verkopen Apeldoorn? Het verkopen van onroerend goed vereist een uitgestippelde strategie. De verkooptechnieken die u gebruikt om een appartement, een woning, een grondstuk of een bedrijfspand te verkopen kunnen enigszins verschillen. Afhankelijk van de gekozen strategie hoeft vastgoed verkopen Apeldoorn geen langdurig traject te zijn.
Vastgoed verkopen Apeldoorn

Planning vastgoed verkopen Apeldoorn

Het verkopen van onroerend goed vereist voorbereiding. Zorg ervoor dat u bent voorbereidt, voordat u kandidaat-kopers ontmoet. Weet hoe het pand dat u verkoopt in elkaar zit. Geïnteresseerden stellen uiteenlopende vragen, waarop ze een passend antwoord verwachten. Vragen stellen, het plannen van een bezichtiging en misschien een verzoek voor een 2e bezichtiging, leiden tot de volgende stap van de verkoopcyclus: het uitbrengen c.q. ontvangen van een bod. In de voorbereidende fase zijn er verschillende punten om rekening mee te houden.

Focus op de behoeften en eisen

De vraag vanuit de markt is groter dan het actuele aanbod. Als verkoper speelt u hier handig op in door te kijken naar de behoeften en eisen die woningzoekenden hebben. Door deze informatie te kennen en begrijpen, weet u hoe u uw pand zo presenteert dat het voor kandidaat-kopers aantrekkelijk is. Benadruk de positieve punten van het pand en de omgeving. Laat zien welke voorzieningen en faciliteiten beschikbaar zijn.

Maak gebruik van promotietechnieken

Voordat u uw pand te koop zet, denkt u na over de strategie die bij u past. Wilt u een zo groot mogelijke bereikbaarheid of houdt u het pand liever in de luwte? Openbaar verkopen of off market verkopen zijn strategieën die elk voor- en nadelen hebben. Als u er geen probleem mee heeft dat er een verkoopbord in de tuin of op het pand zichtbaar is, dan is openbaar verkopen de beste strategie. Heeft u geen behoefte aan concurrentie tussen kandidaat-kopers en wilt u het aantal bezichtigingen beperken? Overweeg dan een stille verkoop. Zonder advertenties vastgoed verkopen, is een strategie waarbij u de verkoop alleen binnen uw netwerk aankondigt.

Verkooptechniek

Heeft u ooit wel eens een tv-programma gezien voor het kopen van huizen? Dan weet u dat kopers op verschillende manieren naar een appartement of woning kijken. De een kiest op basis van logica, terwijl de andere op zijn of haar intuïtie afgaat en het juiste huis herkennen op het moment dat ze langskomen voor een bezichtiging. Vermeld de voordelen van het pand op verschillende manieren. Inspelen op de emotie en/of het gevoel speelt daarbij een aparte rol. Vaak is het de emotionele reactie die de keuze tussen uw pand en dat van een andere verkoper tot stand brengt.

Realistische vraagprijs

Wees realistisch bij de vraagprijs die u in gedachten heeft. Kopers hebben weliswaar een beperkte keuze, maar weten hoe de prijzen in de verschillende wijken van Apeldoorn zijn. Het is niet ondenkbaar dat kopers elkaar overbieden en dat u uiteindelijk voor een hoger bedrag dan de vraagprijs verkoopt. Speculeer hier niet op. Kijk naar de vraagprijzen voor gelijkwaardige panden in dezelfde omgeving. Schrik potentiële kopers niet af door een te hoge prijs te vragen.

Besteed aandacht aan de presentatie

Een koper wil weten wat hij koopt en hoe de staat van onderhoud van een pand is. Als bij een bezichtiging mankementen, rommel en/of slecht onderhoud zichtbaar is, schrikt dat af. Niet elke koper kan door rondslingerend speelgoed of een overdaad aan persoonlijke bezittingen heen kijken. Kijkers willen niet het gevoel hebben dat ze een woning kopen waar ze veel werk aan hebben. Niet iedereen zoekt een doe-het-zelf project. Voer kleine reparaties uit, ruim het pand op en breng hier en daar misschien een laagje verf aan. De presentatie is belangrijk voor de interesse van kopers. Iemand moet zich een beeld kunnen vormen van hoe een kamer eruit ziet als deze opnieuw is ingericht.

Enthousiast op een positieve manier

Wat is er uniek aan de woning die u in Apeldoorn verkoopt? Waarom is het pand de vraagprijs waard? Wees enthousiast in de manier waarop u met een kijker praat. De kans is groot dat deze verkoopargumenten de mogelijkheid voor een snelle verkoop vergroot. Wees aan de andere kant terughoudend en ‘roep’ niet te hard. Laat de bezichtigingen eventueel begeleiden of uitvoeren door een vastgoedadviseur.

Zelfstandig vastgoed verkopen in Apeldoorn

De vastgoedmarkt is nog altijd gespannen en de druk op woningen en appartementen houdt naar verwachting nog enige tijd aan. Ondanks dat de vraag groter is dan het aanbod en u met de juiste verkoopstrategie een pand vermoedelijk snel verkoopt, is het misschien interessant om samen te werken met een ervaren vastgoedadviseur. Onze adviseurs en medewerkers hebben meer dan 50 jaar ervaring op de vastgoedmarkt. Dienstverlening op maat is volledig naar wens samen te stellen. Zelfstandig vastgoed verkopen is mogelijk, maar wanneer u zelf niet de behoefte heeft om kopers rond te leiden en/of vragen te beantwoorden biedt Investment Builders u een helpende hand.

Residentieel of commercieel onroerend goed verkopen

Zowel bij de voorgenomen verkoop van residentieel vastgoed of een bedrijfspand kunt u op ons rekenen. Van het samenstellen van de presentatie tot het voeren van de onderhandelingen. U bepaalt zelf welke taken u zelf uitvoert en bij welke punten u advies of ondersteuning nodig heeft. Ook wanneer u twijfelt bij het kiezen van de beste verkoopstrategie, denken we graag met u mee. Stille verkoop? Maak gebruik van ons zakelijke netwerk om de koop aan te kondigen. De kans is groot dat u vlot een kandidaat-koper vindt die over de nodige financiële middelen beschikt om de transactie af te ronden.

Advies vastgoed verkopen

Heeft u een pand in Apeldoorn dat u wilt verkopen? Twijfelt u aan de strategie? Maak gerust een afspraak voor adviesgesprek bij Investment Builders. Onze ervaren vastgoedadviseurs nemen de mogelijkheden met u door. We brengen het pand op aantrekkelijke manier in beeld en presenteren de verkooppunten op een manier die kandidaat-kopers aanspreekt en overhaalt om een bezichtiging te plannen en/of een bod uit te brengen. Meer weten of direct een afspraak maken? Neem telefonisch of via WhatsApp contact met ons op, we zijn bereikbaar op +31 6 30600868. Of vul het contactformulier in.