Skip to content Skip to footer
Wilt u vastgoed verkopen Arnhem? De meeste vastgoedverkopers willen op stressvrije manier een pand aanbieden, onderhandelen over de verkoopprijs en het pand overdragen. In realiteit is het is helaas meestal niet zo simpel. In werkelijk omvat vastgoed verkopen Arnhem veel factoren die niet altijd in uw voordeel bewegen. Zo is de ligging van invloed op de verkoop. Datzelfde geldt ook voor de vraag naar het soort vastgoed dat u verkoopt. Er is in Nederland nog altijd sprake van een hoge vraag en achterblijvend aanbod. Als verkoper is het zaak om voorbereid te zijn en factoren die impact hebben op de verkoop te beheersen. Een vastgoedadviseur is u van dienst bij het maximaliseren van de aantrekkingskracht van het pand dat u verkoopt.
Vastgoed verkopen Arnhem

Succesvol vastgoed verkopen Arnhem met adviseur

U heeft geen makelaar nodig om een pand in Arnhem te verkopen. Verkopers hebben met het internet tal van handige tools en hulpmiddelen om de kosten van een makelaar te vermijden. Toch is advies van een expert soms praktisch bij het verkopen van vastgoed. Samenwerken met een vastgoedadviseur van Investment Builders is gebruikmaken van dienstverlening op maat. Onze adviseurs helpen bij het bekendmaken van de verkoop en/of onderhandelen namens u over de best mogelijke verkoopvoorwaarden. Als u het hele traject zonder begeleiding doet, moet u uw pand zelf voorbereiden op de presentatie, begeleidt u zelf bezichtigingen en doet u de onderhandelingen zelf. Het vergt tijd, kennis en zin om vastgoed zonder extern advies vlot en succesvol af te ronden. Maak gerust een afspraak voor een gesprek, we geven u praktische tips die de verkoop bevorderen.

Tijdlijn verkopen woning in Arnhem

Het verkopen van vastgoed in Arnhem en omgeving is een traject dat van begin tot eind ongeveer twee tot vier maanden in beslag neemt. Deze tijdsduur is afhankelijk van de marktomstandigheden. Zodra u besluit om vastgoed te verkopen, zoekt u naar een passende strategie. Concreet begint u met het nalopen, in beeld brengen en controleren van het pand. Zijn er probleemgebieden? Is er sprake van achterstallig onderhoud? Zijn er zaken die met kleine reparaties de waarde verhogen? Zorg dat u tijd heeft om eventuele reparaties en werkzaamheden te plannen. Aandachtspunten bij de voorbereiding zijn:

• Keuze om wel of niet samen te werken met een makelaar;
• Verplaats overtollige spullen naar een opslagruimte of uw nieuwe woning;
• Loop met een adviseur door het pand om mogelijke problemen op te sporen;
• Plan indien nodig de reparatiewerkzaamheden;
• Maak het pand schoon;
• Bereidt het pand voor op een fotosessie;
• Stel de presentatie samen;

Vermijd onnodige verbeteringen of upgrades

Als u geld uitgeeft aan de nodige reparaties of verbeteringen, zorg er dan gelijk voor dat deze werkzaamheden een rendement opleveren. Het heeft geen zin om bijvoorbeeld nieuwe keukenapparatuur te plaatsen als u bij de verkoop geld verliest. Deze verbeteringen zijn niet nodig om uw woning voor een mooie prijs te verkopen. Een adviseur helpt u hierbij. We weten wat kopers in uw regio verwachten en helpen bij het voorbereiden van de voorgenomen verkoop. Een laag verf of een nieuw tapijt zijn doorgaans goedkope manieren om een geweldige eerste indruk bij kandidaat-kopers te maken.

Vastgoed op de markt brengen

Praktische tips om uw woning verkoopklaar te maken en kopers aan te trekken voor een vlotte verkoop, zijn zowel eenvoudig als interessant:

Aantrekkingskracht

De eerste vertoning van uw woning is tegenwoordig online. De kwaliteit van de presentatie bepaalt of een potentiële koper een afspraak maakt voor een bezichtiging of verder scrolt. Overweeg de foto’s door een professional te laten maken en zorg dat er weinig tot geen persoonlijke spullen, zoals speelgoed, het beeld beheersen.

Voorbereiding bezichtiging

Vastgoedadviseurs stellen dikwijls voor dat u uw pand en de indeling ‘in scène’ zet. Dat betekent het verwijderen van overtollig meubilair, persoonlijke bezittingen en extravagante items. Richt de kamers minimalistisch in. Zo krijgt een geïnteresseerde een goed idee van de ruimte en de mogelijke persoonlijke inrichting.

Besteed de bezichtigingen uit

Overweeg om een vastgoedadviseur de bezichtigingen te laten organiseren en begeleiden. Kopers voelen zich minder geremd door een pand te lopen of rond te kijken als de huidige eigenaar afwezig is.

Stel een realistische vraagprijs samen

Zelf in competitieve markten betalen kopers niet graag meer dan vergelijkbaar vastgoed in dezelfde omgeving. Het is voor u, als verkoper, van cruciaal belang om de juiste vraagprijs samen te stellen. Te hoog voorkomt dat kopers een afspraak maken en een onderschatte waarde zorgt ervoor dat u geld laat liggen. Kijk naar vastgoed in dezelfde wijk, voordat u begint met nadenken over de vraagprijs. In het Kadaster zijn interessante gegevens over waarde en recente verkoopprijzen te vinden. Zo heeft een idee voor welke bedragen woningen in uw wijk van eigenaar wisselen. Een van de veel gemaakte fouten, is beginnen met een hoge vraagprijs en deze periodiek verlagen, omdat interesse uitblijft. Prijsverlagingen wekken de indruk dat er iets is met het pand, waardoor u met een nog langere verkoopperiode te maken heeft.

Papierwerk verzamelen

Om vastgoed te verkopen, heeft u de nodige documenten nodig. Begin al voor verkoop met het verzamelen hiervan. Belangrijke papieren die u bijeenzoekt zijn:

• Originele koopovereenkomst;
• Eigendomspapieren;
• Energielabel;
• Taxatie en/of waardebepaling;
• Huisinspectie rapport;
• Onderhoudsrapportages en/of documenten over verbouwingen;

Verkoop afronden

Over het algemeen hoeft een verkoop niet veel tijd in beslag te nemen. Het vinden van een koper kan op meerdere manieren. Houdt er rekening mee dat in een voorlopige koopovereenkomst vaak ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. U geeft daarmee een koper de tijd om een hypotheek en/of financiering rond te krijgen voor een bepaalde datum. Deze datum staat in de overeenkomst vermeld. Lukt dit niet dan vervalt de overeenkomst. De definitieve verkoop wordt begeleid en geregeld door een notaris die, doorgaans door de koper is aangesteld.

Adviesgesprek woning verkopen

Zoekt u de beste strategie om vastgoed in Arnhem te verkopen? Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek bij Investment Builders. Onze adviseurs nemen de strategieën met u door en kijken welke tactiek het beste bij uw plannen past. We werken op basis van no cure, no pay. We zijn telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868.