Skip to content Skip to footer
Zoekt u informatie over vastgoed verkopen Breda? Er komt meer kijken bij het verkopen van vastgoed dan het vaststellen van de vraagprijs en het vinden van een koper. Investment Builders begeleidt u bij elke stap van het verkooptraject. Van advies over het verkoopklaar maken van het pand, tot het onderhandelen van de verkoopvoorwaarden. We leveren dienstverlening op maat. Of u nu van plan bent om te verkopen, te verhuren of nog niet beslist heeft, we zorgen voor een soepel verloop van elke stap en fase bij vastgoed verkopen Breda.
Vastgoed verkopen Breda

Succesvol vastgoed verkopen Breda

Over het algemeen vereist het kopen van vastgoed een goede voorbereiding en enige kennis van het verkoopproces. Vastgoedtransacties zijn aan belastingregels verbonden. In dit opzicht is het beter om vooraf alle factoren, implicaties en gevolgen te beoordelen. Dit om latere complicaties te voorkomen. Na een goede voorbereiding doorloopt u de verschillende transactiestappen. Een vastgoedadviseur helpt u met het begeleiden van de transactie en het uitstippelen van het verkooptraject. Ook in Breda is er een grote vraag naar residentieel vastgoed, vooral starterswoningen, comfortabele appartementen en eengezinswoningen zijn gewild. Bevind het pand zich in een gewilde woonwijk, waar veel kopers zoeken naar nieuw aanbod, dan bereikt u waarschijnlijk een hoge verkoopprijs. Overbieden is nog altijd iets wat regelmatig gebeurt.

Belasting gevolgen vastgoed transactie

Het voorbereiden van de verkoop van vastgoed in Breda bevat verschillende aspecten. Naast het vaststellen van de vraagprijs, is het goed om te weten waar u op het vlak van belastingen aan toe bent. Afhankelijk van de periode dat u het pand in eigendom heeft gehad en/of hoe het vastgoed is omschreven bent u mogelijk belasting verschuldigd. In sommige gevallen is een transactie vrijgesteld van belastingen. Zeker zijn van wat u wel of niet moet betalen, voorkomt zowel verrassingen als teleurstellingen later in het verkooptraject.

Verzamel de eigendomsdocumenten

Bij de verkoop van vastgoed moet de verkoper uitgebreide vastgoed documentatie overleggen. De documenten zijn nodig voor de transactie bij de notaris. De papieren helpen een koper ook bij het krijgen van meer inzicht in het eigendom. • Kopie legitimatiebewijs van alle eigenaren van het pand. • Energielabel. • Akte van levering. • WOZ beschikking. • Overzicht roerende zaken. • Indien van toepassing documenten van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het komt regelmatig voor dat u als verkoper niet direct alle documenten tot uw beschikking heeft. Neem de tijd om deze papieren te zoeken. Eventueel zijn onze adviseurs u hierbij van dienst.

De vastgoedwaarde beoordelen

De taxatie van het vastgoed is een van de belangrijkste stappen in het verkoopproces. Het krijgen van een realistische verkoopprijs is een goed uitgangspunt voor de verkoop. De taxatie of waardebepaling laat u doen door een professional. Een taxateur kijkt niet alleen naar het pand zelf, maar ook de verkochte woningen in de dezelfde wijk of buurt tellen mee. Een vastgoedexpert geeft u meer inzicht in de huidige situatie van de lokale woningmarkt, de recente trends in vastgoedprijzen en de vraagprijs die past bij het pand dat u wilt verkopen. Ruim het pand voor de waardebepaling op en voer kleine reparaties uit. Een lik verf komt tot zijn recht en leidt ongemerkt tot een meerprijs.

Vastgoed op de markt brengen

Met een goede presentatie en een aantrekkelijke vraagprijs duurt het niet lang om vastgoed in Breda te verkopen. De periode hangt af van de kwaliteit van de presentatie. Foto’s van een opgeruimd pand spreken kandidaat-kopers meer aan dan foto’s met rondslingerend speelgoed en overvolle kamers. Minder is meer, is het motto. Opgeruimde, lichte kamers geven geïnteresseerden een beeld van de mogelijkheden. Het is dan makkelijker om een voorstelling te maken, hoe de ruimte eruit ziet na de verkoop en met de eigen inrichting. De belangrijkste factor blijft de vraagprijs en hoe realistisch deze is in vergelijking met andere nieuwe aanbiedingen op de vastgoedmarkt.

Verkoopproces afronden

Zodra u een interessant bood krijgt, begint het officiële onderhandelingsproces. Niet iedere verkoper heeft ervaring met onderhandelen. Onze adviseurs staan u bij en/of voeren de onderhandelingen namens u. Spreekt een bod u aan? Dan kunt u een tegenbod doen, voor een iets hogere prijs of direct met onderhandelen beginnen. Het is gebruikelijk dat een tijdelijke koopovereenkomst wordt overeengekomen, met daarin ontbindende voorwaarden de zogenaamde ‘onder voorbehoud van’. Een koper is in veel gevallen afhankelijk van het rondkrijgen van een hypotheek, voordat de transactie plaatsvindt.

Ontbindende voorwaarden

De ontbindende voorwaarden houden bijvoorbeeld in dat een koper voor een vastgestelde datum tijd heeft om de financiering rond te krijgen. Lukt dit niet op tijd? De overeenkomst vervalt en u heeft de mogelijkheid om met andere geïnteresseerden te onderhandelen.

Overdracht of oplevering van het pand

Voldoet de koper aan de voorwaarden en is de financiering rond? Dan staat niets een gang naar de notaris in de weg. Het koopbedrag wordt door de koper overgemaakt op een derdenrekening van de notaris. Na het ondertekenen van de akte van levering en/of de hypotheekakte maakte de notaris melding van de transactie in het Kadaster. U krijgt de koopsom binnen een paar dagen overgemaakt. De transactie is afgerond. Vaak is het de koper die een notaris aanwijst, het is ook de koper die de kosten voor de notaris voor zijn rekening neemt. Dit met uitzondering van transacties die op basis van ‘vrij op naam’ zijn.

Samenvatting en advies vastgoed verkopen in Breda

Wanneer u vastgoed in Breda verkoopt, dient u zich voor te bereiden op het proces. Naast het samenstellen van een presentatie, zullen zich kopers melden voor een bezichtiging. Verkopers ervaren het niet altijd positief als onbekenden door hun eigendom rondlopen. Onze adviseurs kunnen de bezichtigingen namens u organiseren en begeleiden. Eventueel plannen we een open dag, waarbij u zelf niet aanwezig hoeft te zijn. Volg de tips van de adviseur en zorg voor een opgeruimde ruimte. Als u van plan bent om vastgoed te verkopen, helpen onze adviseur u bij het kiezen van de beste verkoopstrategie. De dienstverlening is op maat en u kunt rekenen op een professionele aanpak. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868.