Skip to content Skip to footer

Vastgoed verkopen Den Haag – U wilt uw appartement, eengezinswoning of vrijstaande woning in Den Haag verkopen? Den Haag is geliefd, het is een gewilde stad en succesvol verkopen heeft een goede voorbereiding nodig. In de Hofstad wonen ruim 550.000 mensen verspreid over 8 stadsdelen. De bloeiende economie en de aanwezigheid van internationale instellingen maakt Den Haag ook geliefd bij expats. Vastgoed verkopen Den Haag brengt organisatie en tijd met zich mee. Niet alleen u, maar ook een kandidaat-koper is geïnteresseerd in een efficiënte transactie. Vooral met betrekking tot de verschillende typen woningen en appartementen is een professionele presentatie en afhandeling van de vastgoeddeal wenselijk.

Vastgoed verkopen Den Haag

Waardebepaling vastgoed verkopen Den Haag

Heeft u uw droomwoning gevonden en wilt u nu uw huidige woning verkopen? Wilt u een vastgoedbelegging verkopen om ergens anders te kunnen investeren? Zelfs als u het idee heeft snel te verkopen, is het verstandig om met zorg na te denken over de verkoopprijs. Met een realistische vraagprijs, kunt u rekenen op veel interesse. Wanneer uw vraagprijs te hoog, maar ook te laag is, schrikt u kopers af en duurt de verkoop langer dan wenselijk is. Meerdere factoren zijn van invloed op de verkoopprijs. Denk bijvoorbeeld aan de leefbaarheid in de wijk. Dit is niet alleen een gevolg van de aanwezige infrastructuur, maar ook door de voorzieningen en faciliteiten die in de wijk worden aangeboden.

Populaire soorten onroerend goed

Net zoals in andere steden zijn eengezinswoningen, appartementen en lofts het belangrijkste zoekcriteria van woningzoekers. Vooral op een oververhitte woningmarkt, zoals in Den Haag, kan de grote vraag als snel leiden tot een biedingsoorlog. Het is dan ook niet vreemd om als woningverkoper een hogere verkoopprijs te ontvangen dan de originele vraagprijs. Vastgoed dat bij verkoop in topconditie is, is bijzonder gewild. Er is voor een koper niets zo makkelijk als een woning die kant-en-klaar is en waarbij het onderhoud up-to-date is. Dus als u een pand wilt aanbieden dat nog nieuw is of dat recentelijk is gerenoveerd en/of onderhouden, bent u vaak op korte termijn verzekerd van een succesvolle verkoop. Dit is anders als u vastgoed verkoopt dat onderhoud nodig heeft en/of met bepaalde gebreken.

Verkoop van onderhoudsbehoeftig vastgoed

Kopers hebben ook interesse in vastgoed dat aan verbouwing toe is. Of het nu gaat om een appartement in een verouderd gebouw, een eengezinswoning of een vrijstaande woning die gerenoveerd moet worden, het is slechts een kwestie van tijd, voordat een koper zich meldt. Het is niet alleen de lagere verkoopprijs die kopers aantrekt, ook het idee om de woning naar eigen inzicht te verbouwen en aan te passen zijn pluspunten. Bij de verkoop van een pand dat aan renovatie toe is, is het belangrijk om de potentiële koper uitgebreid te informeren. Bent u er niet zeker van of uw woning verkoopklaar is? Dit zijn de voordelen van het verkopen van een woning die renovatie nodig heeft:

• Vooraf verkoopprijs bepalen is mogelijk;
• Nieuwe kamerindeling mogelijk;
• Hogere huurprijs na modernisering;

Ons ervaren team van vastgoedexperts, adviseert u hoe u de presentatie van het te renoveren pand aanpakt en vorm geeft.

Een adviseur inschakelen of particulier verkopen?

Als u vastgoed verkoopt in Den Haag zijn geïnteresseerden doorgaans snel gevonden, zodat een verkoop vlot rond is. Wanneer u van plan bent om uw eigendom in Den Haag te verkopen, zal een verkoopmakelaar u graag van dienst zijn. Makelaars kennen de markt en begeleiden u graag door de verschillende stadia van het verkooptraject. Voor deze dienstverlening, betaalt u een hoge prijs. De taken die een makelaar bij woningverkoop uitvoert zijn onder meer:

• Waardering;
• Marketingcampagne;
• Voorbereiden en begeleiden van bezichtigingen;
• Verkooponderhandelingen;
• Opstellen voorlopig koopcontract;
• Begeleiden sleuteloverdracht;

Het is niet verplicht om een verkoopmakelaar in te schakelen bij het verkopen van vastgoed. Het is prima mogelijk om zelf de verkoop te regelen. Maar het kan ook een geruststellende gedachte zijn om op ervaren advies terug te kunnen vallen. Maak eenvoudig een vrijblijvende adviesafspraak en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Voorkom ontbrekende documenten

De grootste fout die bij een particuliere wordt gemaakt is gebaseerd op ontbrekende documentatie. Het bijeenkrijgen van documentatie die nodig is bij de verkoop. Documentatie is een vaak onderschatte factor. Feit is dat u bepaalde documenten niet alleen nodig heeft bij de presentatie van een pand, maar ook bij de afhandeling van de verkoop. Zorg er daarom voor dat u de nodige documenten bij de hand heeft, denk hierbij onder andere aan:

• Energielabel
• Plattegrond
• Uittreksel uit het Kadaster
• Eventueel bestemmingsplan
• Eventuele facturen van onderhouds- en renovatie werkzaamheden

Onze adviseurs letten bij het samenstellen van de presentatie op de aanwezigheid van de genoemde documenten. Eventueel vragen we de ontbrekende documenten namens u op. Hiermee voorkomt u dat de verkoop vertraging oploopt.

Deskundigheid overtuigt

Ervaren vastgoedadviseurs hebben veel contacten op de vastgoedmarkt in Den Haag. De taak van een adviseur is het observeren van de markt en te weten welk type koper interesse heeft in de woning die u verkoopt. Ook hier geldt: vragen staat vrij! Bespreek uw ideeën en het soort vastgoed dat u verkoopt met ons ervaren vastgoedteam. Dit bespaart u veel tijd, moeite en bovendien geld. Investment Builders staat u bij op de manier zoals u dat voor ogen heeft. Onze dienstverlening is persoonlijk en op maat.

Verkoop uw vastgoed in Den Haag

Investment Builders biedt u en uw eigendom de beste voorwaarden voor een snelle en lucratieve verkoop van uw woning. Samen stellen we een pakkende presentatie samen en brengen we stedelijk wonen in Den Haag in beeld. Cultuur, natuur, scholen, winkelen, zorg en ontspanning zijn punten die we daarbij niet vergeten. Daarnaast is de bereikbaarheid van de wijk zelf, maar ook van het stadscentrum belangrijk. Een uitgebreide omschrijving van de mogelijkheden die de ligging te bieden heeft, is een pluspunt bij het verkopen van vastgoed in Den Haag. De stad is aantrekkelijk voor expats, maar ook voor bijvoorbeeld gezinnen met opgroeiende kinderen die wonen en werken in dezelfde omgeving willen combineren zijn er voldoende mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een adviesgesprek.