Skip to content Skip to footer
Wilt u vastgoed verkopen Eindhoven? Als u de verkoop van een woning of appartement in Eindhoven plant, dan is nu een goed moment. Vastgoedeigenaren profiteren van de huidige gunstige tijd om te verkopen. De markt is krap en de vraag naar vastgoed in Eindhoven is groter dan het actuele aanbod. Lees alles over vastgoed verkopen Eindhoven, de belangrijkste verkooptips en de verschillende wijken en buurten van de lichtstad Eindhoven.
Vastgoed verkopen Eindhoven

Residentieel vastgoed verkopen Eindhoven

De vastgoedmarkt is verkoper gunstig gezind. De vraag naar woningen en appartementen heeft een recordniveau bereikt. Ook Eindhoven en omgeving zijn populair. De bevolkingsgroei neemt toe, de vraag is dan ook groot. Een andere reden waarom het nu een goed moment is om vastgoed te verkopen, is het toenemende woningtekort in grote steden, zoals Eindhoven. De trek naar de stad is deels toe te wijzen aan veranderde woon- en werkomstandigheden. Thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat mensen andere woonruimte in de stad zoeken. Niet alleen families of gezinnen met kinderen zoeken woonruimte. Het zijn ook de eenpersoonshuishoudens die vastgoed zoeken. Het loont dan ook de moeite om kleinere appartementen te verkopen. Succesvol en winstgevend verkopen is een kwestie van een goed voorbereide presentatie en taxatie.

Vastgoedwaarde in Eindhoven

De positieve stemming op de vastgoedmarkt is geen teken voor de toekomst. Prognoses en statistieken laten niet zien of de vraag naar woningen en appartementen ook de komende jaren aanhoudt. Feit is dat het in ieder geval nu een goed moment is om vastgoed in Eindhoven te verkopen. Onze bekwame adviseurs staan u tijdens het traject bij. Van de waardebepaling tot en met de oplevering van het vastgoed. Met een gemiddelde vierkante meter prijs van € 3850 is het voor een grote groep woningzoekers lastig om betaalbare woonruimte te vinden. De prijzen variëren in verschillende gebieden en zijn afhankelijk van de locatie. Wilt u vastgoed verkopen? Dan is een waardebepaling of taxatie zinvol.

Waardebepaling

Voordat u uw vastgoed op markt brengt, is het schatten van de waarde nodig. Een realistische vraagprijs nodigt kandidaat-kopers aan. Onze adviseurs helpen u met een deskundige waardebepaling en stellen een verkoopbrochure samen. Is uw woning op de markt gebracht? Dan moet u zich voorbereiden op geïnteresseerde reacties en bezichtigingsafspraken. Afhankelijk van de interesse in het pand, neemt de adviseur de begeleiding van de bezichtigingen van u over. In overleg is het mogelijk om een zogenaamde ‘open dag’ te organiseren. Wees erop voorbereidt dat een koper in eerste instantie zal proberen een lagere verkoopprijs te bedingen. Door de grote vraag naar woonruimte, is het niet ondenkbaar dat een openingsbod al snel wordt overboden. In Eindhoven en omstreken worden vraagprijzen gemiddeld 10% overboden.

Planning verkoopproces

Er zijn verschillende redenen om vastgoed in Eindhoven te verkopen. Met de juiste planning en kennis van een vastgoedexpert verkoopt u voor de best mogelijke prijs en kijkt u achteraf tevreden terug op de verkoop. Het verkopen van vastgoed omvat meer dan alleen een waardebepaling. Als u niet dagelijks met vastgoedtransacties bezig bent, is het niet altijd makkelijk om gericht en logisch te werken. Ondanks de grote vraag van kopers, is het raadzaam om te kijken of er mogelijkheden zijn om de vraagprijs te verhogen. Dit doet u door kleine reparaties uit te voeren, eventueel hier en daar een lik verf aan te brengen en het pand op te ruimen. Pas als het pand verkoopklaar is, brengt u het op markt. Het werkt in uw voordeel om persoonlijke spullen te verbergen. Tijdens bezichtigingen is het voor een potentiële koper makkelijker om een idee te krijgen van een mogelijke inrichting.

Belangrijke documenten bij verkoop

Bij de voorbereiding op de verkoop van vastgoed hoort ook het verzamelen van documenten die betrekking hebben op het pand. Hiertoe horen onder andere de eigendomsakte. Ook eventuele bouwtekeningen, bouwvergunningen en een energielabel zijn belangrijk. Het is praktisch om deze en andere documenten bij de hand te hebben. Ze zijn onderdeel van een vlotte transactie. Wanneer u besluit een verkoopbrochure te laten maken, zal een adviseur overleggen over de foto’s. Een professionele fotograaf heeft ervaring met het zo voordelig mogelijk in beeld brengen van een ruimte. Goede foto’s zijn een absolute meerwaarde en de kosten die u hiervoor betaalt, betalen zichzelf terug in de verkoopprijs.

Verkoopstrategie

Een ander belangrijk iets, is de verkoopstrategie. Openbaar verkopen is een mogelijkheid, waarbij u mag rekenen op snelle en grote interesse vanuit de markt. Kopers melden zich vlot en overbiedingen zijn niet ondenkbaar. De concurrentie tussen de kopers is groot en dat maakt het soms lastig. Overigens staat het u vrij om wel of niet op een bod in te gaan. Als u niet te veel bekendheid wilt geven aan de verkoop, ligt de keuze voor een off market verkoop voor de hand. Het aantal kopers dat zich meldt is beperkt. Onze adviseurs hebben een zakelijk netwerk, waar binnen de verkoop bekend gemaakt kan worden. Bij stille verkoop zijn overbiedingen niet te verwachten. U onderhandelt op rustige manier en neemt de tijd om een bod te overwegen.

Voordelen vastgoedadviseur

Investment Builders bestaat uit ervaren vastgoedprofessionals. We helpen u bij de voorbereiding van een voorgenomen vastgoed verkoop, het samenstellen van de documenten en de communicatie met geïnteresseerde kopers. Afhankelijk van uw voorkeur staan we u bij tijdens onderhandelingsgesprekken en organiseren we samen bezichtigingsafspraken. Waar u misschien uit emotie reageert, kiezen onze adviseurs voor een neutrale benadering. We zorgen ervoor dat een koper zich begrepen voelt, terwijl de onderhandelingen op voorspoedige manier verlopen. De voordelen van samenwerken met Investment Builders zijn dat u op praktische wijze gebruik maakt van expertise, een breed netwerk van kopers en investeerders, onderhandelingsvaardigheden en ervaring met marktanalyses. Vastgoed verkopen in Eindhoven is strategisch te werk gaan en de verkoop tot in detail plannen.

Tips en advies vastgoed verkopen

Op de huidige woningmarkt lijken woningen en appartementen zich vanzelf te verkopen. Toch is en blijft voorbereiding nodig om de gewenste verkoopprijs te ontvangen. Daarbij zijn we u graag van dienst. Maak gerust een afspraak voor een gesprek met onze adviseurs. U bereikt ons telefonisch op +31 6 30600868.