Skip to content Skip to footer
Wilt u meer weten over vastgoed verkopen Groningen? Groningen stad van de Martinitoren is een geliefde locatie. Wonen en werken gaan hier prima samen en ook voor studenten heeft de stad veel te bieden. De veelzijdigheid van Groningen drukt, net zoals in andere steden op de woningmarkt. Het vinden van woonruimte is niet altijd makkelijk. Vastgoed verkopen Groningen is rendabel en het is niet ondenkbaar dat u verkoopt voor een hoger bedrag dan de vraagprijs.
Vastgoed verkopen Groningen

Vlot vastgoed verkopen Groningen

Groningen is een aantrekkelijke stad. Niet alleen wonen en werken gaan hier prima samen, ook ondernemers krijgen hier volop kansen om plannen en ideeën te ontwikkelen. Met een veranderde vastgoedmarkt is het verkopen van vastgoed in Groningen lucratief. Niet alleen residentieel vastgoed wisselt snel van eigenaar, datzelfde geldt ook voor bedrijfs- en kantoorgebouwen. Investeerders zien kansen om de bestemming van leegstaande panden te veranderen en een gebouw om te bouwen naar bijvoorbeeld appartementen, werkruimtes of gecombineerde ateliers. De mogelijkheden zijn locatie gebonden. Het succesvol verkopen van vastgoed begint met het verzamelen van informatie en het samenstellen van een verkoopbrochure. Overhandig geïnteresseerde kopers een compleet informatie overzicht, zodat ze weten hoe een pand in elkaar zit en wat de eventuele mogelijkheden zijn.

Vastgoedwaarde bepalen

U zet een pand niet te koop, voordat u de waarde heeft laten bepalen. Deze waarde is vaak hoger dan de berekende en belaste WOZ-waarde. Een vastgoedadviseur is u hierbij van dienst. Om te waarde te bepalen wordt het pand in beeld gebracht. Daarbij kijken we niet alleen naar de actuele staat van onderhoud en de aantrekkelijkheid van het pand. De duurzaamheid is belangrijk en de mate waarin een pand geïsoleerd is telt mee. Hoe ziet de omgeving eruit? Welke panden staan er te koop en/of zijn kortgeleden verkocht? Hoe is de demografische samenstelling van de wijk? Heeft de gemeente of lokale overheid plannen om veranderingen aan te brengen? Hoe ziet het bestemmingsplan eruit? Deze en andere zaken hebben invloed op de waarde van onroerend goed.

Kansen vastgoed Groningen

Overweeg om een overzicht te maken van de kansen die het vastgoed dat u verkoopt te bieden heeft. Dit is minder van toepassing als het een eengezinswoning of appartement betreft, maar des te meer als het om commerciële ruimtes gaat. Is de combinatie van wonen en werken op dezelfde locatie een idee? Hoe staat de gemeente tegenover deze aanpassingen? Omdat mensen steeds meer kiezen voor thuis werken, ontstaat er een grotere vraag naar aangepast en/of gecombineerd onroerend goed. Wonen en werken gebeurt dan weliswaar op dezelfde locatie, maar niet in dezelfde ruimte. Kopers hebben het idee naar ‘huis te gaan’ als de werkdag erop zit. Laat zien hoe een pand hiervoor geschikt is en/of er omgevingsvergunningen nodig zijn om de eventuele verbouwing toe te mogen passen.

Transformatie vastgoed verkopen in Groningen

Leegstaande kantoor- en bedrijfsgebouwen presteren ondermaats en leveren niet langer inkomsten op. Als u zo’n pand wilt verkopen hoeft dat niet met verlies te zijn. De gemeente staat niet onwelwillend tegenover het zogenaamde transformeren van vastgoed. Leegstaande gebouwen zijn gevoelig voor vandalisme, inbraak en kraak. Bovendien brengen ze de omgeving weinig goeds. Als het past binnen de wijk, kan ombouwen tot appartementen en/of woonruimte een ideale oplossing zijn. Bespreek deze mogelijkheid met een vastgoedadviseur. Het loont de moeite om deze panden te koop aan te bieden en daarbij gelijk de transformatie mogelijkheden te vermelden. Er is een toenemend aantal actieve investeerders die zich toelegt op deze specifieke vorm van vastgoed.

Professionele presentatie

Kandidaat-kopers willen weten wat ze kopen. Het uitgelezen moment hiervoor is een bezichtiging. Het is een punt van de verkoop waar verkopers niet bij staan te springen. Het is niet nodig om deze bezichtigingen zelf te plannen en/of te begeleiden. Onze adviseurs doen dit graag namens u. We ontvangen de kopers en geven ze uitleg over het pand, waarna ze de gelegenheid hebben om het pand te bezichtigen. Voor een bezichtiging zijn persoonlijke eigendommen en bezittingen opgeborgen. Dit is bij een leegstaand pand al makkelijker dan wanneer het pand in gebruik is. Datzelfde geldt voor de fotoreportage die gemaakt wordt. Zorg ervoor dat er geen persoonlijke spullen zichtbaar zijn. Een opgeruimd pand dat er fris uitziet, verkoopt makkelijker dan wanneer een koper in het ‘huishouden van Jan Steen’ terechtkomt.

Een bod in overweging nemen

Ergens in het verkooptraject komt er een moment dat u een bod ontvangt. Misschien voldoet dit bod aan de gestelde vraagprijs, misschien ligt het er net onder. Of u wel of niet op een bod reageert bepaalt uzelf. Ingaan op een bod kan door het doen van een tegenbod. Eventueel begint u met het onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. Overleg met onze adviseurs in welke fase van de transactie we samen met u of namens u betrokken zijn in het verkoopproces. Het is ook mogelijk om de onderhandelingen volledig aan ons over te dragen. U bent en blijft degene die de uiteindelijke beslissing of instemming geeft. Is de koper een particulier? Houdt dan rekening met ‘onder voorbehoud van financiering’. Deze clausule is aan een vastgelegde datum verbonden. Komt de financiering niet rond voor of op de genoemde datum, dan vervalt de overeenkomst.

Advies en overleg

Vastgoed verkopen in Groningen kan, met de juiste voorbereidingen snel gebeuren. Probeer het pand op een zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren en breng het onder de aandacht van kopers. Ook in Groningen is er een grote vraag naar woonruimte. Zowel particuliere als zakelijke kopers zien de voordelen van investeren in vastgoed. Ondanks de opkoopbescherming die ook in Groningen is ingevoerd, biedt de markt voldoende kansen. Is het niet voor een particuliere koper om eindelijk geschikte woonruimte te vinden, dan wel voor de investeerder die mogelijkheden ziet in het transformeren van vastgoed. Wilt u weten op welke manier u de kansen voor een geslaagde vastgoedtransactie vergroot? Neem contact op met onze adviseurs. We laten u graag zien wat we voor u kunnen betekenen en hoe de verkoop van vastgoed in Groningen zowel snel als voor de beste prijs gebeurt. Investment Builders is telefonisch bereikbaar op +31 6 30600868.