Skip to content Skip to footer
Heeft u plannen voor vastgoed verkopen Rotterdam? Een huis verkopen in Rotterdam is zeker makkelijker dan een woning kopen. Maar het is dan ook weer niet zo eenvoudig als met een verkoopbord in de tuin te wachten op het beste bod. Het verkopen van vastgoed is altijd tijdrovend en u heeft kennis nodig tijdens de verkooponderhandelingen om de best mogelijke verkoopprijs te bereiken. Professioneel gepresenteerd vastgoed verkoopt het beste. Vastgoed verkopen Rotterdam kan zonder de hulp van een verkoopmakelaar.
Vastgoed verkopen Rotterdam

Succesvol vastgoed verkopen Rotterdam

Met de huidige prijsontwikkelingen is de verkoop van vastgoed in Rotterdam de moeite waard. Vooral als u woonruimte aanbiedt, is de interesse uit de markt groot. De woningmarkt in Rotterdam is overspannen en de vraag naar geschikte woonruimte is al enige tijd groter dan het aanbod. Waar u op moet letten bij het verkopen van vastgoed in de stad aan de Maas, is divers. Stijgende huren en vastgoedprijzen, zijn niet langer alleen van toepassing voor de steden, maar ook voor de omliggende gebieden van deze steden. Dus als u onroerend goed in Rotterdam wilt verkopen, kunt u nu profiteren van het huidige hoge prijsniveau. Een succesvolle en rendabele verkoop is een kwestie van een goed onderbouwde en realistische waardebepaling.

Vastgoedwaarde in Rotterdam

Welke verkoopprijs kunt u als vastgoedeigenaar in een wijk behalen? Zijn bepaalde wijken in Rotterdam meer in trek? Speelt de aanwezigheid van de Rotterdamse haven of Rotterdam The Hague Airport een rol in de verkoopprijs? Deze en andere vragen spelen een rol bij de taxatie of waardebepaling van vastgoed. De wijk waarin een woning of appartement zich bevindt, speelt een rol in de verkoopprijs van het pand. Naast de diversiteit aan nationaliteiten onder de bewoners is ook de beschikbaarheid van bijvoorbeeld parkeerruimte in de buurt van het pand een factor. Openbaar vervoer verbindingen in de directe omgeving verhogen de waarde van het onroerend goed, evenals de beschikbare faciliteiten en voorzieningen waaronder gezondheidszorg, onderwijsinstellingen, winkel- en ontspanningsmogelijkheden.

Soort vastgoed

De waardebepaling van een woning in Rotterdam, hangt naast de ligging ook af van de mogelijkheden en verwachtingen van een koper. Er zit verschil is of de woning wordt verkocht voor zelfbewoning of als investering en verhuur. Het kan daarom geen kwaad om voor een eerste, vrijblijvende waardebepaling van uw woning Rotterdam contact op te nemen met Investment Builders. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op de vastgoedmarkt en staan u bij met de nodige discretie.

Opkoopbescherming Rotterdam

Net zoals verschillende andere Nederlandse steden is in Rotterdam sinds 1 januari 2022 jl., de zogenaamde opkoopbescherming van toepassing. De woningmarkt in de stad is al jaren uit balans. Binnen- en buitenlandse investeerders hebben lange tijd zonder enige strubbeling woonvastgoed voor relatief goedkope prijzen gekocht en voor hoge prijzen verhuurd. De samenstelling van wijken is hierdoor vertroebeld en er is een hoog verloop van huurders, waardoor buren elkaar nog nauwelijks kennen. Om deze situatie een halt toe te roepen en vooral om woningzoekers een kans te geven vastgoed te kopen in de wijk waar ze een band mee hebben is de opkoopbescherming van toepassing. Momenteel is deze regeling van toepassing voor 16 wijken. De regeling geldt voor woningen met een WOZ-waarde tot € 355.000.

Verkoopstrategie onroerend goed Rotterdam

De redenen om onroerend goed in Rotterdam te verkopen lopen uiteen, van betalingsonmacht, echtscheiding of erfenis tot investeringsredenen om meer liquiditeit te creëren. Weer anderen verkopen vastgoed om relatief eenvoudige redenen, bijvoorbeeld een nieuwe baan en de verhuizing naar een andere plaats. De reden van de verkoop is soms van invloed op de manier waarop u de verkoop aanpakt en vorm geeft. Wilt u een brede doelgroep aanspreken of gaat uw voorkeur uit naar een stille verkoop?

Openbare verkoop

Een ruime meerderheid van de woningverkopen in Rotterdam gebeurt openbaar. Dat wil zeggen dat u als verkoper de aandacht zoekt en uitgebreid adverteert met het pand. Sociale media, maar ook grote vastgoedplatforms zoals Jaap en Funda zijn de aangewezen plaatsen om vastgoed te adverteren. Jammer genoeg is het wel zo, dat het niet mogelijk is om als particulier een advertentie te plaatsen. Deze platforms bieden alleen advertentiemogelijkheden aan makelaars. Naast deze plaatsen zijn er andere manieren om te adverteren en de voorgenomen koop bekend te maken. Dagbladen, streek- en advertentiekranten, maar ook Facebook, Instagram en LinkedIn bieden geweldige kansen om vastgoed onder de aandacht van kandidaat-kopers te brengen. U mag veel reacties verwachten en zeker woonruimte wordt regelmatig overboden.

Off market verkoop

Wilt u minder aandacht aan de verkoop geven, dan is off market verkopen een prima strategie. Zonder advertenties en zichtbare ‘te koop’ kenmerken, verkoopt u het pand. Onze vastgoedadviseurs zijn u hierbij van dienst door de verkoop kenbaar te maken aan bepaalde relaties binnen het aangesloten netwerk. Net zoals u de verkoop bekendmaakt bij uw persoonlijke en zakelijke relaties, krijgt het pand aandacht via mond-tot-mondreclame. In tegenstelling tot een openbare verkoop, blijft de concurrentie onder kandidaat-kopers beperkt en bent u in staat op ontspannen, maar vlotte manier te onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. Stille verkoop is ook een gekende tactiek om eerst de interesse op de markt te peilen. Het is altijd mogelijk om van verkoop buiten de markt te beslissen om toch voor openbare verkoop te kiezen.

Advies onroerend goed verkopen in Rotterdam

Heeft u een pand in Rotterdam dat u overweegt te verkopen? Of het nu is omdat u zelf wilt verhuizen of omdat u geld vrij wilt maken om ergens anders in te investeren, onze adviseurs staan u bij met praktische tips en professioneel advies. Zowel voor het samenstellen en vormgeven van de presentatie van uw pand, tot het volledig begeleiden van het verkooptraject. We bieden dienstverlening op maat. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek over de verkoop van vastgoed in Rotterdam en omstreken. We nemen de verschillende mogelijkheden met u door en laten zien welke factoren van invloed zijn op de waardebepaling en de doelgroep. Heeft u behoefte aan een snelle verkoop? Zoekt u een geschikte koper voor een bijzonder pand? Investment Builders is telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op +31 6 30600868.