Skip to content Skip to footer
Vastgoed verkopen Tilburg – wilt u een appartement, eengezinswoning, kantoor- of bedrijfspand verkopen? Tilburg is een stad voor gezinnen, eenpersoonshuishoudens, senioren, studenten, ondernemers en bedrijven. Vastgoed verkopen Tilburg is divers. Of u nu een seniorenwooncomplex, een ruime vrijstaande woning of een gezellig appartement aanbiedt, zonder goede voorbereiding kan een succesvolle verkoop langer dan wenselijk duren.
Vastgoed verkopen Tilburg

Kansen vastgoed verkopen Tilburg

Tilburg, de Brabantse stad met een rijk verleden in textiel en verschillende andere industrieën. Tilburg is een stad van studenten, ondernemers, alleenstaanden en gezinnen met kinderen. Het is vooral een stad die voortdurend wordt getransformeerd en waar creatieve ideeën een plek vinden. De vastgoedmarkt staat niet stil en het aanbod wisselt dagelijks. Of u nu vastgoed verkoopt om ergens anders in te kunnen investeren of omdat u zelf wilt verhuizen, de tijd is gunstig. De vraag naar vastgoed is groot en in verschillende sectoren, zoals de woningmarkt, is er krapte. Het aanbod blijft ook hier achter bij de vraag en het is voor veel kopers moeilijk om vastgoed te vinden dat past binnen het budget en dat enigszins aan de woon- en/of werkeisen voldoet.

Traject vastgoed in Tilburg verkopen

Als het gaat om het succes van de verkoop, is een ruime meerderheid van alle vastgoedeigenaren het erover eens: het onroerend goed moet voor de beste prijs worden verkocht en het liefste zonder lang te wachten. Samenwerken met een vastgoedadviseur neemt u aan de ene kant werk uit handen en aan de andere kant bepaalt u zelf welke stappen van het traject u zelf doet. Onze adviseurs begeleiden u niet alleen door het hele verkoopproces, maar adviseren u ook op andere gebieden zoals sale en leaseback, transformatie van vastgoed en het zoeken naar financieringsmogelijkheden. Een van de belangrijkste stappen bij het verkopen van onroerend goed in Tilburg is de waardebepaling van het pand.

Waardebepaling voor de verkoop van vastgoed

Bij het bepalen van de waarde van het onroerend goed, wordt niet alleen gekeken naar de actuele waarde, ook de aankoopprijs is van invloed. De waarde van vastgoed is niet alleen gebaseerd op de daadwerkelijke materiële waarde van het pand, dat wil zeggen de kosten van de bouw, renovatie, onderhoud, modernisering en verduurzaming. Factoren zoals ligging, aanwezige voorzieningen in de buurt, de samenstelling van de wijk en de vastgoedprijzen van vergelijkbare panden in de buurt, zijn van invloed op de waardebepaling.

Onroerend goed verkopen in Tilburg

Wat de reden voor een snelle verkoop van vastgoed ook is, in Tilburg hoeft u niet lang te wachten op geïnteresseerden. Tilburg leeft en dat ziet u terug op de vastgoedmarkt. Woningen en appartementen staan zelden lang te koop en wisselen soms al van eigenaar nog voordat het verkoopbord in de tuin recht staat. Tilburg profiteert van een goede ligging met een prima bereikbaarheid. De stad is niet alleen aantrekkelijk voor studenten. Ook eenpersoonshuishoudens, families met kinderen, senioren en doorstromers zoeken actief naar geschikte woonruimte. Eengezinswoningen, vrijstaande woningen, appartementen en seniorenwoningen zijn in trek.

Vraag overstijgt aanbod

De vraag is groot, het aanbod blijft daar bij achter. Dit heeft gevolgen voor de waarde en uiteindelijke verkoopprijs van uw woning. Vooral woningen en appartementen die duurzaam zijn en een hoog energielabel hebben, gaan vaak voor een hoger bedrag dan de vraagprijs van de hand. Mensen zoeken bewust naar een geschikte woonruimte en letten daarbij op manieren waarop ze de maandlasten binnen de perken houden. Met de huidige, hoge energieprijzen is de isolatiewaarde zeker een pluspunt. Dit geeft u als verkoper een pluspunt en een goede kans op een hoge verkoopprijs. Nog altijd is er de trend van het overbieden van de vraagprijs.

Deskundige ondersteuning

Investment Builders ondersteunt u graag bij de verkoop van vastgoed in Tilburg en omgeving. Snelle bereikbaarheid, kennis en ervaring van de vastgoedmarkt zijn onze sterke punten. Kies voor een succesvolle verkoop van onroerend goed, laat onze medewerkers u adviseren over de voorgenomen verkoop. Denk onder andere aan het opstellen van een presentatie, het bespreken van de verkoopstrategie en het organiseren van bezichtigingen. Welke strategieën zijn er? Welke documenten heeft u nodig? Hoe ziet u de onderhandelingen voor u? Deze en andere belangrijke onderwerpen neemt de adviseur met u door. Er is veel vraag naar vastgoed in Tilburg. Afhankelijk van de reden om te verkopen zijn privacy en discretie soms wenselijk. Dus als u uw woning of appartement liever buiten de markt verkoopt, adviseren we u ook daarover.

Snelle en stressvrij vastgoed verkopen

Tilburg is in trek, zowel bij bewoners als ondernemers en u kunt concurrentie tussen kandidaat-kopers verwachten. Heeft u geen ‘zin’ in opeenvolgende bezichtigingen? Overleg met de adviseur wat de mogelijkheden zijn om een open dag te organiseren. Laat het eventuele stressvolle begeleiden van de bezichtigingen over aan de adviseur. Ruim het pand op, zorg dat persoonlijke bezittingen weg zijn en laat geïnteresseerde kopers hun tijd nemen voor een bezichtiging. Een opgeruimde ruimte maakt het voor buitenstaanders makkelijker om een eigen indeling te zien. Daarnaast helpen en adviseren we u onder andere met:

• Voorbereiden van de presentatie;
• De waardebepaling;
• Het verzamelen van de vereiste documenten;
• Bespreken van de verkoopstrategie;
• Plannen en begeleiding van bezichtigingen;
• Samen met of namens u onderhandelen over de verkoopvoorwaarden;

Verkopen zonder zorgen

Het verkopen van vastgoed is complex en veroorzaakt, vooral wanneer u hier niet regelmatig mee te maken heeft zorgen en stress. Heeft u aan alles gedacht? Bent u zeker van de verkoop? Wat moet er nog gebeuren om het pand verkoopklaar te maken? Van kleine reparaties tot het bijwerken van de muren en het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Het zijn niet altijd ingrijpende verbouwingen die bijdragen aan het verhogen van de vraagprijs. Wilt u de verkoop van onroerend goed in Tilburg meteen goed doen? Laat u bijstaan door onze ervaren adviseurs. U mag rekenen op professionaliteit, kennis en kunde. Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek of stuur een e-mail met uw vragen naar info@investmentbuilders.nl. U ontvangt zo snel als mogelijk een antwoord, maar u kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. U bereikt ons op +31 6 30600868.