Skip to content Skip to footer
Bent u benieuwd wat een vastgoedadviseur voor u kan betekenen? Het kopen, verkopen, huren of verhuren van onroerend goed is uitdagend, complex en tijdgevoelig. Het nemen van de juiste beslissing is niet eenvoudig. Verschillende vragen en antwoorden hebben invloed op het resultaat van de investering. Als u overweegt onroerend te (ver)kopen, kunt u veel baat hebben bij de hulp van een ervaren vastgoedadviseur.

Dienstverlening vastgoedadviseur

Een vastgoedadviseur heeft een breed takenpakket dat is gericht op onroerend goed en alle zaken die daarmee samengaan. Anders dan een aankoop- of verkoopmakelaar, die alleen gefocust is op het sluiten van een transactie, werkt een vastgoedadviseur samen met accountants, financieel adviseurs, vastgoedfondsen, kredietmaatschappijen en investeerders. Alleen zo krijgt u een zo goed mogelijk scenario voor uw financiële doelen en situatie. Een adviseur doet onderzoek naar het onroerend goed dat u wilt (ver)kopen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het pand zelf. Controle van het bestemmingsplan, onderzoek van de marktomstandigheden en vergelijkbare panden behoren tot de taken van een adviseur.

Vastgoed achtergrond

Bij het vragen van advies, heeft u bepaalde verwachtingen. Kies voor een adviseur die een uitgebreide achtergrond in onroerend goed heeft. Deze achtergrond bestaat uit ervaring en middelen die verder gaan dan het advies bij het kopen en verkopen van een woning. Taken en diensten die u van een vastgoedprofessional mag verwachten zijn: • Afronden en/of evalueren van een aan- of verkoop. • Financieringsadvies. • Evaluatie van (bouw)grond, bouwprojecten, bestemmingsplannen of andere factoren die van invloed zijn op vastgoed. • Haalbaarheidsonderzoek voor renovatie- en nieuwbouwplannen. • Strategieën voor het optimaliseren en verbeteren van verhuurvastgoed. • Begeleiding bij het bouwen, ontwikkelen of renoveren van zowel commercieel als residentieel vastgoed. • Samenbrengen van beleggers en investeerders in vastgoed. • Advies geven op het gebied van vastgoedbeheer.

Optimaal gebruik maken en beheer van vastgoed

Vastgoedbezitters hebben naast onroerend goed meestal andere zakelijke belangen, waardoor u uw tijd, kennis en aandacht verdeeld. Dit kan een minder goed rendement tot gevolg hebben. De voornaamste rol van een vastgoedadviseur is helpen bij het maximaliseren van vastgoedinvesteringen. Een adviseur is op de hoogte van de marktontwikkelingen, nieuwe trends en technologieën waardoor u vlot inspeelt op de verschuivingen. Een adviseur helpt ook bij het beheren van vastgoedportefeuilles en het ontwikkelen van een toekomstige strategie om uw inkomsten te verbeteren.

Rekening houden met huurders

Stel dat u verhuurvastgoed in bezit heeft. Het kan gebeuren dat u een hoger leegstandspercentage heeft dan wenselijk en/of dat u uw huurprijzen al een tijdje niet heeft aangepast. Een vastgoedadviseur voert onderzoek uit naar de effectiviteit en mogelijkheden van vergelijkbare objecten. Hierbij wordt gekeken naar diverse factoren. Naar aanleiding van het onderzoek, ontvangt u aanbevelingen zoals het updaten en verbeteren van aanwezige voorzieningen en faciliteiten. Het verbeteren of oplossen van parkeerproblematiek en het optimaliseren van de communicatie. Misschien zijn huurders minder tevreden en kunnen ze aanbevelingen doen voor verbeteringen. Het punt is dat een adviseur, die u inschakelt, als taak heeft u te helpen met het maximaliseren van uw vastgoedinvestering. Dankzij de ervaring die ze hebben, beschikken ze over de mogelijkheid om dat te doen.

Ervaring is troef

Hoewel ook een ervaren vastgoedexpert geen magische formule heeft om van elke investering een succes te maken, helpt een adviseur u op verschillende manieren. In veel gevallen weegt het rendement op de investering ruimschoots op tegen de kosten die een adviseur in rekening brengt. Investment Builders biedt meer dan 50 jaar ervaring en unieke analytische onderzoeksmethodes om te dienen als een gewaardeerde adviseur voor onroerend goed gerelateerde zaken. Van concept tot oplevering en van het opbouwen van een vastgoedportefeuille tot het genereren van inkomsten op lange termijn.

Off market vastgoed transacties

Een ander iets waar een adviseur u mee van dienst is, is het (ver)kopen van off market vastgoed. Zonder ophef of reclame vastgoed (ver)kopen spreekt tegenwoordig tot de verbeelding. Vooral als u een normale transactie nastreeft, kan stille verkoop een ideale strategie zijn. Kopers bieden regelmatig tegen elkaar op en wanneer u als verkoper niet zit te wachten op een groot aantal bezichtigingen is stille verkoop een aanrader. Een adviseur maakt de voorgenomen verkoop bekend aan een beperkt aantal investeerders of kandidaat-kopers. De onderhandelingen zijn flexibel en ook hier is een adviseur u mee van dienst. Komt het tot een definitieve koop dan maakt een notaris de akte van levering en zorgt voor aanmelding in het Kadaster.

Financieringsstrategie

Waar u ook voor bij een vastgoedexpert terecht kunt, is het zoeken van een alternatieve financieringsstrategie. Bankleningen zijn moeilijk te krijgen en soms bent u beter geholpen met een andere oplossing. Zo is sale en leaseback een oplossing waar niet iedereen vooraf over nadenkt. Het is echter een veel toegepaste methode om kapitaal vrij te maken en investeringen te doen. Een adviseur legt de mogelijkheid uitgebreid uit, en geeft voorbeelden van sale en leaseback constructies.

Investeringsadvies

Vastgoed als investering heeft een grote aantrekkingskracht. Veel mensen zien de waarde van een tweede (verhuur)woning en gebruiken vastgoedinvesteringen als appeltje voor dorst of als pensioenvoorziening. Beginnen met beleggen is niet altijd makkelijk en de uitgebreide mogelijkheden maken dat u soms niet weet wat verstandig is en wat niet. Praten met een ervaren adviseur geeft een beter beeld van de mogelijkheden. Dat betekent ook dat u het advies krijgt om te beginnen met het kopen van aandelen in zogenaamde vastgoedfondsen. Bent u later nog altijd enthousiast over vastgoed dan is de stap naar het kopen van fysiek onroerend goed snel gezet.

Adviesgesprek vastgoedexpert

Wilt u meer weten over vastgoed en/of vastgoed gerelateerde onderwerpen? De vastgoedprofessionals van Investment Builders helpen u met een breed takenpakket. Van vastgoed ontwikkelen tot het kopen van uw eerste beleggingspand en van het vinden van een alternatieve financiering tot het succesvol verhuren van uw vastgoedportefeuille. Samen met u zoeken we naar mogelijkheden om uw investering optimaal te laten renderen. Zowel beginnende beleggers als investeerders die al enige tijd actief zijn op de vastgoedmarkt geven we graag advies op maat. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vul het contactformulier in of stuur een bericht naar info@investmentbuilders.nl. Uw bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord. Telefonisch is Investment Builders bereikbaar op 085-5000777.

Vastgoedadviseur – FAQ

Een adviseur geeft advies op het gebied van vastgoed. Zowel advies over het aan- en verkopen van vastgoed, maar ook investeringsadvies bij verhuurvastgoed en andere vastgoedbeleggingen. Een vastgoedadviseur heeft brede kennis over de vastgoedmarkt en maakt verschillende berekeningen, waarbij in diverse situaties rekening wordt gehouden met onder andere de omgevingsfactoren.

Ja, als u vastgoed wilt verkopen, maar niet weet welke strategie het beste bij uw situatie past, biedt een adviseur raadt. Tijdens een gesprek vraagt een adviseur welke verwachtingen u heeft en hoe u de verkoop voor u ziet. Sommige mensen hebben de voorkeur voor een openbare verkoop, terwijl u misschien liever buiten de markt verkoopt.

Ja, de meeste vastgoedadviseurs hebben een uitgebreid zakelijk netwerk met (inter)nationale makelaars, kredietmaatschappijen, vastgoedinvesteerders en vastgoedfondsen. De adviseur kan binnen het netwerk een gerichte vraag rond laten gaan.

De taken van een vastgoedadviseur zijn divers. Naast het geven van advies over vastgoed gerelateerde zaken, kunt u ook overwegen om bepaalde zaken van het verkooptraject uit te besteden aan een ervaren adviseur. Het begeleiden en regelen van rondleidingen is hier een voorbeeld van.

Nee, een vastgoedadviseur is niet hetzelfde als een makelaar. Ook de kosten die u voor de dienstverlening betaalt verschillen.

Ja. Op basis van uw bestaande portefeuille neemt een adviseur de mogelijkheden met u door. Daarbij wordt gekeken naar de voorkeuren die u heeft en hoe de vastgoedmarkt eruit ziet. Zoekt u naar gangbaar residentieel verhuurvastgoed of wilt u uitbreiden met commercieel vastgoed? De mogelijkheden zijn divers.

Een vastgoedadviseur heeft een netwerk waarin de voorgenomen verkoop aan een select aantal kandidaat-kopers bekend gemaakt kan worden. Zonder dure advertenties wordt uw vastgoed onder de aandacht gebracht van kopers. Off market vastgoed verkopen heeft als bijkomend voordeel dat u door het gebrek aan concurrentie tussen kopers niet te maken krijgt met overbiedingen en ingewikkelde, langdurige onderhandelingen.

Afhankelijk van het soort vastgoed en de grootte van het investeringsbedrag gaat een adviseur aan de slag bij het zoeken van een investeerder. Hierbij wordt gekeken naar eerdere investeringen en het soort onroerend goed dat een investeerder in de eigen vastgoedportefeuille heeft zitten. Na het samenstellen van een professionele vastgoedpresentatie wordt gepolst naar de interesse.

Adviseurs hebben jarenlange ervaring op de vastgoedmarkt en weten als geen ander hoe vastgoed gekocht en verkocht wordt. Het uitgebreide aanbod beleggings- en investeringsmogelijkheden is een bijkomend voordeel. Ook off market vastgoed kopen en verkopen doet u succesvol samen met een vastgoedadviseur.