Skip to content Skip to footer
Onderzoekt u de mogelijkheden voor woningportefeuille verkopen Apeldoorn? Als u verhuurvastgoed wilt verkopen, zijn er zaken waar u rekening mee moet houden. Zeker bij de verkoop van meerdere panden in een keer, is het wenselijk om een kapitaalinvesteerder te vinden. Deze doelgroep is niet altijd even makkelijk te bereiken. Het verwachte rendement is een belangrijk verkoopargument. Het is daarom nodig om dit te benadrukken bij het aanbieden van een vastgoedportefeuille. Een woningportefeuille verkopen Apeldoorn vraagt specialistische kennis en bekendheid met de lokale vastgoedmarkt.
Woningportefeuille verkopen Apeldoorn

Samengestelde woningportefeuille verkopen Apeldoorn

Net zoals u uw woningportefeuille zorgvuldig heeft samengesteld en risicospreiding heeft nagestreefd, kijken ook investeerders naar diversiteit. Verschillende soorten vastgoed binnen een portfolio versterken de aantrekkingskracht. Typisch afwisselende portfolio’s bestaan uit:

• Eengezinswoningen
• Appartementen en/of studio’s
• Recreatief vastgoed

Het doel van een investering in woonvastgoed, is het geïnvesteerde geld te laten renderen. Dat wil zeggen om winst te maken. Het rendementsniveau is cruciaal voor de beslissing om wel of niet te investeren. De beste manier om winst te maken is door vastgoed te verkopen, waarschijnlijk zijn de panden de afgelopen jaren sterk in waarde gestegen. Hoe hoog het huidige rendement is, hangt af van het onroerend goed, de locatie en de externe omstandigheden. Een goed rendement is 4% tot 6% op jaarbasis. Het vastgoed betaalt zich terug met de huurinkomsten.

Wanneer en waarom verkoopt u een vastgoedportefeuille?

Over de verkoop van een woningportfolio denkt u goed na. Timing is belangrijk en het succes hangt af van verschillende factoren. Misschien denkt u al vanaf de koop van de panden na over een latere verkoop, maar het kan ook gebeuren dat u gedacht heeft de portfolio door te geven aan uw erfgenamen. Er zijn goede redenen om op een bepaald moment te besluiten een vastgoedportefeuille te verkopen, zoals:

• De kosten en onderhoud worden te hoog en/of te ingewikkeld.
• U heeft liquiditeit nodig.

Vastgoed is onderhevig aan waarde schommelingen. Deze zijn gebaseerd op de algemene of lokale marktomstandigheden. Dat betekent dat ook waarde schommelingen een goede reden zijn om verhuurvastgoed te verkopen. Om het beste uit de verkoop te halen, is het advies van een expert welkom. Raadpleeg Investment Builders om uw woningportefeuille in Apeldoorn te verkopen.

Verhuurvastgoed verkopen: het begint met een waardebepaling

Voorafgaand aan een succesvolle vastgoedtransactie vindt een waardebepaling of taxatie van de portefeuille plaats. Het rendement is bepalend voor de verkoopprijs. Dit is waar potentiële kopers als eerste naar kijken. In de berekening nemen experts een aantal beïnvloedende factoren mee, zoals:

  • De haalbare huur voor de afzonderlijke woningen die in de portefeuille zijn opgenomen. Dit zijn niet de werkelijke huurprijzen die zijn afgesproken.
  • De kosten die u maakt voor het beheer van de portefeuille en die niet aan huurders worden doorberekend.
  • Overige factoren zoals eventuele verhuurverplichtingen, opstalschade etc.

Koop breekt geen huur

Het verkopen van vastgoed in verhuurde staat is mogelijk, maar vergeet niet om aandacht te besteden aan uw huurders en de situatie waar ze in zitten. De eventuele woninginspectie, het maken van foto’s voor een verkoopbrochure en de bezichtigingen moeten goed georganiseerd zijn. Het is aan uzelf of u de voorgenomen verkoop met huurders bespreekt. Dit is ook sterk afhankelijk van het soort vastgoed dat in de portefeuille is opgenomen. Plant u bezichtigingen? Vermijd verrassingsbezoeken. Maak vooraf aan een huurder kenbaar dat u een bezichtiging heeft gepland. Datzelfde doet u ook bij het maken van foto’s. Vraag toestemming aan de huurders en maak een afspraak. Huurders willen niet dat hun privacy zichtbaar is. Met een goede adviseur verloopt het samenstellen van een verkoopbrochure vlot. De adviseur neemt u veel werk uit handen, zodat niets een vlotte verkoop in de weg staat.

Woningportefeuille verkopen met adviseur

Ervaren vastgoedbeleggers zijn bekwaam in het onderhandelen met kopers en investeerders. Als u de door de jaren heen opgebouwde woningportefeuille in Apeldoorn wilt verkopen, heeft u misschien behoefte aan advies. Investment Builders heeft ervaren adviseurs die bekend zijn met het voeren van onderhandelingen bij de verkoop van een complete vastgoedportefeuille. Daarnaast geven we tips over verkooptactieken en de overdracht. Raadpleeg voor meer informatie onze adviseurs. Investment Builders beschikt over een breed netwerk aan contacten, investeerders, vastgoedfondsen en kredietmaatschappijen. Zo is een geïnteresseerde investeerder mogelijk snel gevonden. Een ander punt van aandacht zijn uw huurders. De adviseurs weten precies wat mogelijk is bij het plannen van bezichtigingen en/of het maken van foto’s. Toch een andere strategie? De adviseur evalueert of het beter is om de volledige portefeuille te verkopen of te kiezen voor gedeeltelijke verkoop. Het contact met de adviseurs is op verschillende manieren voordelig voor u.

De investering verkopen of liever houden?

Denk goed na of het nu het juiste moment is om te verkopen. Breng persoonlijke factoren in evenwicht en laat u adviseren over de fiscale gevolgen van een eventuele verkoop. Dit alles is soms moeilijk objectief te bekijken. Daarom is het voordelig een vastgoedadviseur te raadplegen. Deze vertelt u wat het verkopen van uw belegging onder de huidige marktomstandigheden betekent. De vastgoedmarkt is de voorbije jaren verder onder druk komen te staan. De wereldwijde Covid-19 pandemie heeft daar zeker een aandeel in. Mensen zijn gestimuleerd thuis te werken en om comfortabel te wonen, is een groot aantal woningzoekenden op zoek naar geschikte woonruimte. Veranderende omstandigheden maken dat de vraag het aanbod overstijgt. In dat opzicht is verkopen vandaag de dag een goede keuze, maar let wel dat dit plaatselijk verschilt. De locatie van een woning of appartement is belangrijk voor een succesvolle verkoop.

Adviesgesprek woningportefeuille verkopen

Is dit voor u het juiste moment om te verkopen? Wilt u advies of begeleiding bij de verkoop van een woningportefeuille? Neem vrijblijvend contact op met de vastgoedadviseurs van Investment Builders. We nemen de verkoopopties door en maken de verkoop binnen ons netwerk bekend. Bij interesse praten we samen de geïnteresseerde kopers en nemen we de documenten door die nodig zijn voor een due diligence onderzoek. Later onderhandelen we over de verkoopvoorwaarden en staan u bij tot na de overdracht van de woningportefeuille. Neem contact met ons op via + 31 6 30 600 868 en maak een vrijblijvende afspraak.