Skip to content Skip to footer
Zoekt u informatie over woningportefeuille verkopen Breda? Jaar na jaar is vastgoed een van de meest populaire beleggingen. De reden ligt voor de hand: afhankelijk van de beleggingsvorm is er een evenwicht risico-rendementsprofiel. Investeerders en beleggers met een vastgoedportefeuille, profiteren daar op verschillende manieren van. Het generen van een passief inkomen en het vermogen om dit te gebruiken als oudedagsvoorziening of een andere investering te doen. Een woningportefeuille verkopen Breda draagt bij aan het doel dat u voor ogen heeft.
Woningportefeuille verkopen Breda

Samengestelde woningportefeuille verkopen Breda

Een gevarieerd samengestelde vastgoedportefeuille dient om het risico te verminderen, omdat u het kapitaal heeft verdeeld over verschillende soorten woonvastgoed. Beleggers of investeerders die een vastgoedportefeuille kopen, streven vaak naar meer financiële vrijheid. Wilt u geld verdienen met de verkoop van uw woningportefeuille? Houd er dan rekening mee dat een portefeuille slechts zo goed is als de strategie die u voor uw investering heeft bedacht. Bij het opbouwen van uw portfolio heeft u zorgvuldige keuzes gemaakt. Afhankelijk van de types vastgoed die u heeft gekozen, heeft u rekening gehouden met de manier waarop een woning of appartement rendement oplevert.

Woonvastgoed kopen en verhuren

Door een of meerdere woningen te verhuren, realiseert u als belegger een reguliere inkomstenstroom. Het kopen en verhuren van woonvastgoed is nog altijd een klassieke manier om een passief inkomen te genereren. Bij het opnemen van huurvastgoed in uw portefeuille heeft u aandacht besteed aan punten als onderhoud en administratie. Vastgoed renoveren, verbeteren of verduurzamen kost geld. Het is een punt waar ook huurders aandacht aanbesteden en als verhuurder bent u verantwoordelijk. U heeft in de loop van de jaren reserves opgebouwd voor onvoorziene uitgaven voor onderhoud. Zeker bij een grotere woningportefeuille zijn de administratieve en financiële taken navenant. Het rendementspercentage bij een lucratieve verhuur is afhankelijk van de ligging en waardevastheid van de woning. Uiteraard zijn dit zaken die van invloed zijn op de vraagprijs die u in gedachten heeft bij het verkopen van verhuurvastgoed.

Woningportefeuille bij verkoop segmenteren of niet?

Bij de verkoop van meerdere panden of een complete portefeuille kan het zinvol zijn om te segmenteren. In bepaalde (levens)situaties is het nodig om een of meerdere verhuurwoningen te verkopen. Redenen zijn de veranderende marktsituatie of privéomstandigheden. Wat de reden of omstandigheden ook zijn, Investment Builders ondersteunt u bij de verkoop van uw woningportefeuille in Breda.

Advies en begeleiding vastgoedportefeuille verkopen

Onze vastgoedadviseurs begeleiden de verkoop van een portfolio en nemen u een tijdrovende taak uit handen. Samen zorgen we ervoor dat u de beste verkoopprijs ontvangt van betrouwbare investeerders. Het voordeel van samenwerken? U beschikt snel over liquiditeit en hoeft niet lang te wachten, want Investment Builders onderzoekt potentiële kopers vooraf zorgvuldig. Bovendien begeleiden we de bezichtigingen en werken samen bij het maken van een verkoopbrochure voor de portefeuille die u verkoopt. U bepaalt of u het portfolio als geheel of in losse onderdelen aanbiedt. Uiteraard staan onze adviseurs voor u klaar voor het beantwoorden van uw vragen. De verkoop situatie verschilt van regio tot regio. In populaire steden, zoals Breda, verkoopt een portfolio vaak sneller dan in zwakkere gemeenten.

Vastgoedexperts nemen u werk uit handen

Het verkopen van een uitgebreide vastgoedportefeuille is tijdrovend. Niet iedereen heeft tijd om dit volledig zelf te doen. Laat Investment Builders u daarbij een helpende hand bieden. Onder service bestaat onder andere uit:

Samenstellen verkoopbrochure

Afhankelijk van de regio waarin de woningen en appartementen zich bevinden, ontwikkelen we een of meerdere brochures. Het maken van de foto’s en het samenvoegen van de belangrijkste kenmerken worden hierin opgenomen. De brochures worden in eerste instantie verstrekt aan investeerders binnen ons zakelijke netwerk waarvan we weten dat ze interesse hebben in woonportefeuilles.

Aanspreekpunt en begeleiden bezichtigingen

Zodra de verkoop binnen ons en uw netwerk bekend is gemaakt, laten de eerste geïnteresseerden meestal niet lang op zich wachten. In overleg geeft u aan wie het eerste aanspreekpunt is, de adviseur of uzelf. De bezichtigingsmomenten worden afgestemd, zodat er tijd is om zittende huurders op de hoogte te brengen. Het is niet nodig dat u bij een bezichtiging aanwezig bent.

Onderhandelen voorwaarden en verkoopprijs

Op het moment dat er een bod komt, bespreken we deze met u. Wilt u zelf onderhandelen, dan kan dat uiteraard. Besteedt u de onderhandelingen liever uit? We betrekken u zoveel mogelijk in het traject en sturen ontvangen aanbiedingen door. Wordt voor de volledige portefeuille een koper gevonden? Dan begeleiden we u hierin en halen het beste uit de verkoop. Afhankelijk van de structuur staan we u het volledige verkooptraject bij. Ook na de uiteindelijke oplevering kunt u met vragen bij de adviseur terecht.

Verkooptraject woningportefeuille

Zoals u ziet, omvat het verkopen van een vastgoedportefeuille in Breda diverse taken. Het is belangrijk dat potentiële kopers een overzicht hebben van het rendement dat haalbaar is. Dat betekent ook dat gevraagd wordt om een due diligence onderzoek te mogen doen. Zorg ervoor dat u financiële gegevens bij de hand heeft. Al in het voortraject bespreekt u dit met de adviseur. Naast de inkomsten en begrote kosten, wil een investeerder weten hoe de portefeuille is opgebouwd, hoe de locaties zijn als het gaat om voorzieningen en faciliteiten. Besteed aandacht aan de plannen die een gemeente heeft. Staan er op korte termijn aanpassingen of bouwplannen op de gemeentelijke agenda? Veranderingen hebben invloed op het bestaande vastgoed in dezelfde omgeving.

Adviesgesprek vastgoedportefeuille verkopen

Het verkopen van een woningportefeuille vergt een goede voorbereiding. De omschrijving van de woningen en appartementen die tot de portefeuille horen, moet zowel duidelijk als overzichtelijk zijn. U denkt na over wanneer u de huurders van de verkoop op de hoogte brengt en/of dit veranderingen met zich meebrengt. Daarnaast denkt u ook na over eventuele fiscale gevolgen en de mogelijkheden die de verkoop heeft. De adviseurs van Investment Builders geven u vrijblijvend advies voor een geslaagde verkoop. U bepaalt welke diensten u afneemt en bij welke stappen u zelf betrokken wilt zijn. Meer weten? Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek. U bereikt ons telefonisch en via WhatsApp op +31 6 30 600 868.

Woningportefeuille verkopen Breda – FAQ

Als een woningportefeuille uit verschillende panden bestaat, beslist u eerst of alleen maar een pand of het volledige portfolio wilt verkopen. Daarna biedt u het vastgoed te koop aan. Dit kan openbaar of via stille verkoop. Als u tot een overeenkomst komt met een potentiële koper dan wordt de definitieve koop bij een notaris besloten.

Afhankelijk van de ligging, staat van onderhoud en duurzaamheid van een of meerdere woningen, kan verkopen rendabel zijn. Bij losse, openbare verkoop heeft u te maken met potentiële particuliere kopers die zoeken naar geschikt woonruimte in Breda. Omdat de concurrentie hoog is, bestaat de kans dat uw vraagprijs wordt overboden en dat maakt de verkoop vaak rendabeler dan verwacht.

Als u de eigenaar bent van een pand dat verhuurd is, staat het u vrij om een koper te zoeken. Kopers zien de meerwaarde van verhuurd vastgoed. Tegenover de koop staan directe huurinkomsten. Vaak verloopt een transactie op discrete manier en merken uw huurders nauwelijks iets van de verkoop.

De waarde van de individuele panden bij elkaar opgeteld, vertegenwoordigd de waarde van uw portfolio. Onze adviseurs kunnen de portefeuille op waarde schatten, zodat u weet wat u als verkoopprijs kunt vragen. Schrik niet als een geïnteresseerde koper misschien een lager bod uitbrengt, pas als u besluit te onderhandelen en daarbij een verkoopprijs overeenkomst ziet u wat de opbrengst is.

Welke en hoeveel belasting u betaalt over een vastgoedtransactie hangt af van verschillende factoren. Overleg met een belastingconsulent, zodat u weet of en wanneer u belastingaangifte moet doen.

Als u een woningportefeuille wilt verkopen zijn onze adviseurs u van dienst bij het benaderen van mogelijke kopers en het bekend maken van de verkoop. In overleg onderhandelen we met of namens u over de verkoopvoorwaarden en begeleiden we de vastgoedtransactie. We leveren dienstverlening op maat.

Ja. Residentieel vastgoed is iets waar investeerders interesse in tonen. De inkomsten zijn vooraf in te schatten en door langdurige huurovereenkomsten en kortdurende leegstand levert een woningportefeuille maandelijks inkomsten op.

Wanneer u niet al het vastgoed in het portfolio wilt verkopen, kunt u zelf een keuze maken uit de panden die u wilt behouden. Zo kunt u bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen woningen en appartementen.

Om onrust en gepraat onder uw huurders te voorkomen, kunt u de voorgenomen verkoop aankondigen. Vertel daarbij dat de huurders zich geen zorgen moeten maken, omdat de koper de bestaande huurovereenkomsten overneemt en dat verhuizen niet nodig is. In praktijk gebeurt het dat vooral grotere portfolio’s van eigenaar wisselen zonder dat huurders daarvan op de hoogte worden gebracht.