Skip to content Skip to footer

Uw woningportefeuille verkopen Nijmegen? Vastgoedportefeuilles vormen een aantrekkelijke vastgoedbelegging. Een aantrekkelijke woningportefeuille bestaat uit verschillende soorten vastgoed, waardoor het risico verspreid is. Beleggers en investeerders zoeken kansrijke vastgoedportfolio’s. Residentieel verhuurvastgoed is in trek. De situatie op de woningmarkt, zorgt ervoor dat huurpanden zelden leeg staan. Voor een woningportefeuille verkopen Nijmegen is een geïnteresseerde investeerder snel gevonden.

Woningportefeuille verkopen Nijmegen

Gevarieerde woningportefeuille verkopen Nijmegen

Een afwisselende vastgoedportefeuille bestaat in een ideale situatie uit een aanbod van verschillende panden, gediversifieerd door de locatie en type vastgoed. Om risico’s te spreiden heeft u uw portefeuille zorgvuldig opgebouwd. U heeft bij het kopen van eengezinswoningen en appartementen rekening gehouden met de specifieke kenmerken van de objecten. Het risico van de investeringen die u heeft gedaan zijn zo laag mogelijk gehouden. Als onderdeel van optimaal portefeuillebeheer zijn de bouwkundige staat van de afzonderlijke panden vastgelegd. Uw portfolio genereert maandelijkse inkomsten, maar u heeft op elk willekeurig moment de beschikking over de cijfers van ieder pand dat u in eigendom heeft en verhuurt.

Samenstelling vastgoedportefeuille

Geïnteresseerde investeerders beoordelen de aantrekkelijkheid van de woningportefeuille op uiteenlopende manieren. Zo staan de exploitatiekosten, huurinkomsten, huurruimte en ruimte-indelingen van de individuele woningen en appartementen centraal in de portefeuille. Dit is nodig om een toekomstgerichte strategie te ontwikkelen met betrekking tot de waardestijging van de activa. Bij de ontwikkeling, maar ook verkoop van een portfolio is het raadzaam om een multidimensionale analyse van alle panden te maken. Besteed aandacht aan factoren als duurzaamheid.

Wanneer is een vastgoedportefeuille een aantrekkelijke investering?

Een woningportefeuille verkoop verwijst naar de gelijktijdige aankoop van meerdere panden. De verkoop van een portfolio brengt een voordeel voor de koper met zich mee. De aankoopprijs van een samengestelde woningportefeuille in Nijmegen is vaak goedkoper dan het kopen van afzonderlijke eengezinswoningen en/of appartementen. Uiteraard heeft u een verkoopprijs in gedachten, maar zijn onderhandelingen over de voorwaarden niet bij voorbaat uitgesloten.

Investeren in woonvastgoed in Nijmegen

Succesvol een woningportefeuille verkopen vraagt om een doordachte strategie. Investeerders houden rekening met onder andere de locatie, de staat van onderhoud, de vraagprijs en de wel of niet verhuurde staat van het pand. Een portfolio in verhuurde staat kopen, heeft als voordeel dat er directe inkomsten zijn. In beginsel doet een investeerder vooraf onderzoek naar de samenstelling van de portefeuille en de afgesloten verhuurovereenkomsten. Niemand zit te wachten op verhuurd vastgoed waarbij er problemen zijn met de huurder. Huurbescherming en het zomaar ontruimen van een woning of appartement zijn langdurige en kostbare procedures. Het is logisch dat een investeerder niet meteen met deze zaken geconfronteerd wil worden.

Renderende investeringsmogelijkheid

Door de verhuur zorgen maandelijkse inkomsten voor een passief inkomen. Als vastgoedinvesteerder is dat wenselijk. Het is wel zo dat bij het kopen van vastgoed er ook de verplichting tot onderhoud is. Sommige vormen van woonvastgoed zijn minder in trek bij huurders, waardoor leegstand een risico is. Een omschrijving van de locatie is belangrijk. Maak bij het verkopen van een woningportefeuille in Nijmegen duidelijk hoe de samenstelling van de wijk is. Geef aan welke voorzieningen en faciliteiten op korte afstand van de woning te vinden zijn. Met de veranderingen op de woningmarkt en de introductie van meer en vaker thuiswerken, is dit van ongekend belang. Huurders beseffen zich maar al te goed dat duurzaam wonen de maandelijkse uitgaven drukt en kiezen voor hoogwaardige huurwoningen. Wat heeft u gedaan en/of geïnvesteerd aan verduurzaming?

Toekomstgericht

Net zoals u zoeken investeerders naar kansen voor de toekomst. Een woningportefeuille ziet er misschien op het eerste oog aantrekkelijk uit, maar hoe is de verwachting op langere termijn? Welke veranderingen heeft een gemeente gepland? Hoe is de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de woning? Welke onderhoudskosten zijn op korte termijn nodig? Het paraat hebben van actuele financiële gegevens is voor een investeerder belangrijk. U stelt iemand in staat een due diligence onderzoek te laten doen. Omdat koop geen huur breekt, zal een investeerder kijken naar de huurprijzen die u bent overeengekomen en/of deze passen bij het pand. De huurprijs kan en mag niet zomaar verhoogd worden. Dit is wettelijk vastgelegd.

Verkoopstrategie bepalen

Als u de beslissing heeft genomen om uw woningportefeuille van de hand te doen, heeft u misschien ook nagedacht op welke manier u de verkoop wilt doen. Maakt u de verkoop bekend bij het grote publiek of kiest u voor stille verkoop? In veel gevallen heeft stille verkoop de voorkeur. U maakt huurders zo niet onnodig ongerust en heeft tijd om met geïnteresseerde partijen te onderhandelen. Het bezitten van vastgoed, betekent niet automatisch dat u ervaren bent in het voeren van onderhandelingen over de verkoop van een complete portefeuille. Onafhankelijk van de reden van de verkoop, geeft het zekerheid om een vastgoedexpert om advies te vragen. Investment Builders helpt u bij het bepalen van een verkoopstrategie.

Zelf doen of uitbesteden?

Na jaren van zorgvuldig investeren en het opbouwen van bezit, is het niet altijd even makkelijk om uw eigendommen te verkopen. U bent emotioneel betrokken en dat is van invloed op uw handelswijze. Door samen te werken met ervaren adviseurs, haalt u het beste uit de verkoop. Investment Builders pakt de verkoop gefaseerd op. We beginnen bij het begin en stellen een uitgebreide prospectus samen. Deze wordt op aanvraag naar potentiële investeerders gestuurd. Onze adviseurs begeleiden bezichtigingen en overleggen met u over een ontvangen bod. Voor verkopers is het proces makkelijker als er een aanspreekpunt punt is. Zo hoeft u zelf niet te onderhandelen over de voorwaarden en/of de verkoopprijs. Vanaf een afstandje, maar wel betrokken bij elke stap verkoopt u met succes uw woningportefeuille.

Advies op maat

Zoekt u een sparringpartner om woonvastgoed te verkopen? Investment Builders geeft advies op maat en bekijkt de afzonderlijke panden op objectieve manier. De portefeuille wordt binnen ons uitgebreide netwerk aan geselecteerde investeerders als te koop staand bekend gemaakt. We ondersteunen het due diligence onderzoek en geven uitleg over de documenten en het bijgevoegde cijfermateriaal die de portefeuille ondersteunen. Succesvol uw woningportefeuille in Nijmegen verkopen? Neem contact op met onze adviseurs. We laten u zien hoe de verkoop vlot plaatsvindt. U bereikt ons telefonisch op +31 6 30 600 868.