Skip to content Skip to footer

Denkt u na over woningportefeuille verkopen Tilburg? Op een bepaald punt in uw leven is het aantrekkelijk om verhuurvastgoed te verkopen. Zelfs als u lang in onroerend goed heeft geïnvesteerd en een gevarieerde portefeuille heeft opgebouwd, is verkopen een manier om uw pensioen aan te vullen en/of over liquiditeit te beschikken. Hoewel het niet alledaags is om een woningportefeuille verkopen Tilburg te bespreken, zijn er investeerders die zich richten op het kopen van complete vastgoedportefeuilles.

Woningportefeuille verkopen Tilburg

Voordelen woningportefeuille verkopen Praag

Als u besluit uw vastgoedinvesteringen te beëindigen, heeft u de keuze om elk pand apart te verkopen of de hele portefeuille in een keer van de hand te doen. Zoals met alles zijn er voor- en nadelen aan beide opties. Het is belangrijk om hier over na te denken en er eventueel met een gespecialiseerde vastgoedadviseur over van gedachten te wisselen. De echte, reële verkoopkosten zijn een belangrijke factor, dus cijfers zijn van invloed om elke optie afzonderlijk te begrijpen en onderzoeken.

Aparte panden individueel verkopen

Als u ieder pand of een aantal panden los verkoopt, heeft u telkens te maken met verkoopkosten. U heeft daarnaast de stress die bij een vastgoedtransactie komt kijken, waarbij u te maken heeft met verschillende onderhandelingsrondes en afzonderlijke notariskantoren. Het is de moeite waard om vooraf de consequenties van losse verkoop te overdenken. U heeft te maken met een waaier aan documenten en heeft bij iedere transactie de onzekerheid, of een kandidaat-koper de financiën rond kan krijgen. Losse verkoop doet soms afbreuk aan de harmonie van een woningportefeuille.

Verhuurd vastgoed verkopen

Als u uw woningportfolio in Tilburg verhuurd verkoopt, dan is de transactie financieel minder risicovol dan verkoop bij leegstand. U hoeft niet te wachten om de verkoop te voltooien, terwijl het pand leegstaat, de huurinkomsten gaan tijdens de onderhandelingen gewoon door. Ook voor investeerders of kandidaat-kopers is het interessant om vastgoed in verhuurde staat te kopen. Geïnteresseerde kopers verrichten naar verwachting een due diligence onderzoek. Ze willen onder andere weten wat het maandelijkse rendement is, en/of de verhuurprijs in overeenstemming is met vergelijkbaar vastgoed in dezelfde omgeving. Het is namelijk niet toegestaan om de huurprijs bij verkoop van het pand te verhogen. Bovendien hebben huurders doorgaans huurbescherming. Een kandidaat-koper zal zich verdiepen in de mogelijkheden en risico’s, voordat een transactie plaatsvindt.

Verkopen complete woningportefeuille

Een andere mogelijkheid is het verkopen van uw complete woningportefeuille in een geheel. Dit is met name aantrekkelijk als woningen en appartementen heeft die verspreid van elkaar liggen. Het is dan niet altijd mogelijk om zelf het beheer te doen en de voorkeur kan gaan naar complete verkoop. Dit heeft voordelen met betrekking tot tijd en kosten. Als u een volledige portefeuille verkoopt, is dat een grote transactie in plaats van meerdere transacties verdeelt over een langere periode. Een belastingconsulent geeft informatie over de fiscale gevolgen van de transactie en de manier waarop u belasting verschuldigd bent. Afhankelijk van de manier waarop het vastgoed uw eigendom is, volstaat het vaak om de aandelen van de ondernemingsstructuur, bijvoorbeeld een besloten vennootschap, aan de koper over te dragen. Niet veel vastgoedbeleggers hebben meerdere panden op naam staan.

Advies Investment Builders

Bij Investment Builders zijn we van mening dat de timing voor de verkoop van een woningportefeuille in Tilburg gunstig is. Veel institutionele beleggers en investeerders zijn in de particuliere huursector op zoek naar verhuurde portefeuilles. Niet alleen grotere vastgoedonderneming doen dit, ook investeerders waarvan bekend is dat ze woningvastgoed beheren, hebben een vergrote interesse in kant-en-klare portefeuilles. Onze adviseurs hebben contacten binnen een zakelijk netwerk van investeerders en vastgoed gerelateerde partners. Zo is het mogelijk om verschillende delen van de verhuurmarkt te bereiken en uw portfolio bij de juiste kandidaten onder de aandacht te brengen.

Investeringscriteria

Investeerders hebben eigen investeringscriteria. De interesse in een woningportfolio hangt van de grootte en samenstelling van de portefeuille. Het belangrijkste om op te merken, is dat u zich samen met Investment Builders op alle gebieden van de vastgoedmarkt richt, waardoor de kans op een succesvolle verkoop groter is. Onze adviseurs richten zich op de beleggersmarkt en wijzen op het voordeel van de verhuurde vastgoedportefeuille. Hierdoor blijven de huurinkomsten behouden tot de overdracht. Het creëert een win-winsituatie, omdat een investeerder direct na de overdracht het voordeel van de huurgelden heeft. Daarnaast blijft de huurder in het pand wonen, omdat de huurovereenkomst naadloos overgaat op de nieuwe verhuurder.

Succesvol uw vastgoedportefeuille verkopen

Als er een complete portefeuille wordt verkocht, is dat voor u als verkoper eenvoudiger en minder stressvol. U heeft met een koper te maken. Niet met een komen en gaan van individuele kopers die allemaal interesse hebben in een bepaald pand. Aan de andere kant is dit voor portefeuillekopers teken om een lager bod dan de vraagprijs of de verwachte opbrengst te doen. Ze verwachten een soort van korting, omdat u in een keer van uw portfolio ‘af’ bent. De mate van de korting hangt af van het type portefeuille en de aantrekkelijkheid ervan. Door een portefeuilleverkoop te doen, leidt dit tot lagere transactiekosten en het tijdsbestek is aanmerkelijk korter. Een transactie met een ervaren investeerder wordt in de regel vlot afgerond, omdat deze de financiële middelen beschikbaar heeft. Het succes hangt af van wat de koper zoekt.

Advies woningportefeuille verkopen

Overweegt u een woningportfolio te verkopen, neem dan gerust contact op met het ervaren team vastgoedadviseurs van Investment Builders. Binnen onze onderneming is meer dan 50 jaar vastgoedervaring verenigd in een team van professionele vastgoedexperts. We leren u en uw vastgoedportefeuille graag kennen tijdens een adviesgesprek. Geef aan hoe u denkt over de verkoop van uw portfolio en op welke manier investeerders benadert kunnen worden. We besteden aandacht aan de verkoopstrategie, bespreken het samenstellen van een verkoopbrochure en praten over de manier waarop bezichtigingen, due diligence onderzoeken en onderhandelingen verlopen. Afhankelijk van uw ervaring met vastgoedtransacties begeleiden we het volledige traject en/of doet u bepaalde zaken zelf. Samen met u streven we naar een succesvolle verkoop voor de hoogste verkoopprijs. Een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op via 085-5000777.